İstanbul’un Fethi’nin 571’inci yılı Ataşehir’de kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’un Fethi’nin 571’inci yılı Ataşehir’de kutlandı
İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 571’inci yıl dönümü, Ataşehir’de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkıcı’nın katılımıyla Kemal Berktan Ortaokulu’n ev sahipliğinde gerçekleşti.

Törene, Ataşehir kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Ataşehir Kızılay Dernek Başkanı Talha Keleş, Kemal Berktan Ortaokul Müdürü Göncer Demiyülek ve okulun öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

“BİZE DÜŞENDE BU EMANETE SAHİP ÇIKMAKTIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kemal Berktan Ortaokul Müdürü Göncer Demiryülek katılımcıları selamladıktan sonra günün anlamı üzerine yaptığı konuşmasında; “Sultanların, Şahların, Padişahların gönlünde yer edinen ve bugün burada 571’inci yıl dönümünü kutlamış olduğumuz İstanbul 571 yılında âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin gönlünde de şüphesiz ayrı bir yer edinmiştir. Bir rivayette göre Mihrac hadisesinde göğe doğru yükselirken Cebrail AS. Dönüp şöyle demiştir. Şu görmüş olduğun mavi ve yeşilin birleştiği yer neresidir deyince Cebrail AS orası Konstantin’edir. Ancak gelecekte ümmetin olacaktır demiş. Hz. Peygamber yanındakileri toplayarak şöyle der. Konstantin’e mutlaka fethedilecektir. Orayı fetheden asker ne güzel asker, orayı fetheden kumandan ne güzel kumandandır müjdesini verir. Birçok padişah fethetme çalıştı fakat fetih gerçekleşmedi. Daha 12 yaşında iken birçok yabancı dil bilen, çok kitap okuyan, şayet bugün yaşamış olsaydı iyi bir şair, iyi bir bilim adamı olarakta adlandıracağımız Şehzade Mehmet 12 yaşından itibaren kurmuş olduğu Kostantine hayalini 19 yaşında tahta çıkınca artık somut bir hale getirir, Rumeli Hisarını yaptırır, toplar döktürür ve nasıl hareket edeceğine dair derin planlar yapar. Nisan ayında başladığı harekatı 8 hafta 3 günün sonunda taçlandırır. 8 hafta 3 günün sonunda İstanbul’u fetheder ve siz nesillere emanet eder. Bize düşende bu emanete sahip çıkmaktır” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin hazırlayıp sunduğu şiir dinletisi ve Mehteran gösterisi ile program sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye, günden güne yaşlanıyor! Cumhuriyet tarihinde böylesi ilk kez oldu!Önceki Haber

Türkiye, günden güne yaşlanıyor! Cumhuri...

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nden yılsonu sergisiSonraki Haber

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nden yılson...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar