Emrah Aydın; “Biz artık fark edilmek istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emrah Aydın; “Biz artık fark edilmek istiyoruz”
Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi, Hayat Ağacı ve Farkındalık Projesi’nin Elif Bars ve Umut Arslan için ortaklaşa gerçekleştirdikleri tekerlekli sandalye organizasyonu duygusal anlar yaşattı.

Atatürk Mahallesi eski belediye birimlerinin bulunduğu barakalarındaki yerlerinde teslimatı gerçekleştiren dernek başkanı Emrah Aydın, bunca yıldır burada hizmet veriyoruz. Üzüldüğüm noktakamu kurumları bizim pek farkımızda değiller diyerek gazetemize şu açıklamayı yaptı. 

“BİZLER ARTIK FARK EDİLMEK İSTİYORUZ”

Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şube Başkanı Emrah Aydın; “Bizler bugün burada bir arkadaşımıza manuel, bir kızımıza da akülü tekerlekli sandalye vermek için bir araya geldik. Biz Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi olarak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bizler Ataşehir’de ciddi anlamda kamu kurumlarının yükünü alıyoruz. Anadolu Yakasında sadece biz varız ve 14 ilçeye hizmet veriyoruz. Her ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Tek üzüldüğümüz nokta kamu kurumları bizim pek farkımızda değiller. Burada yapılan bunca güzel işin farkında olduklarına inanmıyorum. Kamu Kurumlarının da yapılan bu güzel işlere ortak olmasını istiyorum. 14 ilçeye Ataşehir’den Sakatlar Derneği, Hayat ağacı ve Farkındalık projesi olarak hizmetlerimiz çok büyük, fakat onlar bunun farkında değiller. Bizler artık fark edilmek istiyoruz. İnşallah bir gün farkına varırlar ve bize de gereken değeri verirler” dedi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYALI ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

Emrah Aydın; “Türkiye sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi olarak 1994 buyana İstanbul Anadolu Yakasındaki ilçelere hizmet veriyoruz.  Derneğimiz kamu yararına çalışan kurumlar arasında imtiyazı olan kurumdur. 2010 yılında Ataşehir'e taşındık. 2010 yılından buyana Ataşehir’e ve 14 ilçemizdeki Engelli kardeşlerimize hizmet ediyoruz. Hizmetlerimiz devletimizin kendilerine sağlamış olduğu tüm haklarının yönlendirmesi, hak arayışları konusunda İşe yerleştirme, Akülü manuel sandalye hasta yatağı, mama vs. gibi birçok konuda kendilerine destek veriyoruz.  Son 3 yıldır da Farkındalık Projesi yapımcısı sevgili Nevin Şengel Ablam ile Engelli çocuklara kırtasiye malzemesi, mont, bot, burs gibi yardımlar da bulunduk.  Son 5 aydır da Hayat Ağacı Projesi sahibi sevgili Didem kardeşim ve Nevin ablamla erzak yardımlarında, kira, elektrik,  su faturaları, leptop ve eşya yardımlarında bulunuyoruz. bizler bu yardımlarla Ataşehir deki kamu kurumlarının ciddi anlamda yükünü alıyoruz. Bizler gönüllülük esasına dayalı çalışmalarımıza Allah sağlık verdiği sürece devam edeceğiz. Bize kıymet verip destek olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum” diyerek basına olan memnuniyetini dile getirdi.

“BİZDE DİN, DİL, IRK, MEZHEP, PARTİ HİÇ BİR ŞEY FARK ETMİYOR AMACIMIZ SADECE İYİLİK”

Hayat ağacı projesinin yaratıcısı olan ve başladıkları günden bu güne kadar birçok insana dokunan Kadriye Didem Bozdağ; “ Bizlerin amacı tamamen iyilik odaklı. Dünyada bu kadar sorun varken bizleri mutlu eden tek şeyin iyilik olduğuna inanıyorum. İnsanların evlerine bir lokma bir şey sokabilmek, üstü başında bir şey yoksa bu kış gününde onları ısıtabilmek adına bir parça faydamız oluyorsa ne mutlu bize. İhtiyaç sahiplerine bir parça daha fazla dokunmak, yüzlerini güldürmek istiyoruz. Ataşehir’de ki 17 mahalle muhtarıyla birlikte çalışıyoruz. Bizde din, dil, ırk, mezhep, parti hiç bir şey fark etmiyor. Amacımız sadece iyilik” diye konuştu.

“DOKUNABİLDİĞİMİZ HER İNSAN BİZE MUTLULUK VERİYOR”

Farkındalık Projesinin kurucusu Nevin Şengel ise, her şeyi devletten ve belediyelerden beklememek gerek diyerek; “ Kamu kurumlarımızın ulaşamadıkları nokta da boşluğu biz dolduralım istedik. Ve bu amaçla yola çıktık. Dokunabildiğimiz her insan bize mutluluk veriyor. Yaptığımız hizmetten gurur duyuyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.

Tekerlekli sandalyesine kavuşan Umut Arslan ise sanki iki ayak verilmiş gibi çok mutlu olduğunu ve herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Akülü sandalye ihtiyacı karşılanan Eli Bars ise, ilgililere teşekkür ederek çok mutlu olduğunu ifade etti. Elif Bars’ın annesi de kızına bu hizmeti sunan başta dernek başkanı olmak üzere destek veren herkese teşekkür etti. Ayrıca Elif’in çok arzuladığı bir hediyeyi de bir bağışçı tarafından kendisine takdim edildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılının mesaisini tamamladıÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılının m...

Ataşehir Kızılay kan bağışı kampanyalarına aralıksız devam ediyorSonraki Haber

Ataşehir Kızılay kan bağışı kampanyaları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar