Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılının mesaisini tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılının mesaisini tamamladı
Ataşehir Belediye Meclisi 2020 yılının son toplantısında 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ Başkanlığında toplanarak gündemdeki raporları görüştü.

Gündemde bulunan raporların görüşülmesine geçmeden gündem dışı söz alan partilerin grup başkanları gündemi değerlendirerek Ataşehir’de yapılan hizmetler ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

“MİLLETİN MALINI BİRKAÇ KİŞİNİN MENFAATİNE HİBE ETMEYİN”

Gündem dışı ilk sözü alan AK parti Meclis Grup Başkanı Av.M.Naim Yağcı, Şampiyonlar liginde başakşehir Spor Kulübünün yardımcı antrenörüne yapılan saldırıyı kınadı ve 27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle rahmetle anarak konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli meclis üyesi arkadaşlarım bir konuyu sizinle özellikle paylaşmak istiyorum Daha önce de ifade ettim dedim ki kaldırımlarda Yol kenarlarında farkların köşeleri ya da parkların içerisinde işgal edilerek yapılan Büfe ve kafelerin kiralama surelerini 10 yıla çıkarılması haksız kullanımı meşru kılarsınız demiştim. Ne yazık ki oy çokluğuyla kira sürelerini 10 yıla çıkardınız. Maalesef kim kaldırımı köşeyi boş buluyorsa büfeyi, cafeyi manavı konduruyor. Aynı hat üzerinde 5-10 tane sayabiliriz. Örneğin Şeker manav, Zeytinlik ve Mozaik Çarşı’nın karşısında durmadan genişleyen büfeler, Atapark’ın kapısının girişine çok rahat bir şekilde manav kondu yerleştirilmiş. Bu yapılaşmalara izin vermekle Ataşehirlilere haksızlık etmiş oluruz. ruhsatlı binalar yapılırken onlarca defa denetleyen belediyenin vatandaşın kamunun olan kaldırımlarda parklarda Kaçak inşaat faaliyetini görmemesi mümkün değildir. Yöneticiler ya belediyeye helikopterle iniyorlar ya da dışarıyı görmeyecek şekilde camları simsiyah kaplıyorlar veya kafasını çevirerek görmemezlikten geliyorsunuz.  Bu yapılaşmalarda bizzat koruma vardır diye düşünüyorum. Eğer böyle değilse sizlerden ricam lütfen engel olun. Milletin malını birkaç kişinin menfaatine hibe etmeyin.”

AK Parti Grup Başkanından sonra söz alan CHP Meclis Grup Başkanı Sadık Kayhan eleştirilere cevap vererek şunları söyledi.

“ İNSANLARIN EŞİT ŞARTLARDA YAŞAMALARINI DİLİYORUM”

Kayhan, bugün Dünya İnsan Hakları Günü.  Dünyanın birçok yerinde savaşların olduğu, hastalığın kol gezdiği,  açtıktan milyonlarca insanın öldüğü veya öldürüldüğü çağda yaşıyoruz diyerek; “Eşitliğin olduğu bir dünyada yaşamak her insanın hakkı. İnsanların daha eşit şartlarda yaşamalarını diliyor Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum. AK parti sözcüsü kararı eleştirirken detaylarına bakmadığını düşünüyorum. 10 yıllık sürenin gerekçelerini incelememiş. İhalenin 10 yıla çıkarılması ile ilgili bir karar değil mevcut geçmişteki ihale boyutundaki süre kadar aynı ölçüde olmak şartıyla 10 yıla süreci uzatılması ile ilgili bir karardır. Niye parklara ve geniş boş kaldırım köşelerine bu tür hizmetlerin yapılmasına izin veriyorsunuz diye soruyorlar. Bu komşu ilçelerimizde de böyledir. Yer yok peki nereye yapacaksın. Özel parseller kanunla belirlenmiş yerlerdir. İhtiyaç olan yerlere talepler geliyor. Burada yanlış bir şey yok. Yaptığımız işlerin hepsi Sayıştay’ın denetiminden geçiyor.  Her şey yasa ve mevzuata uygun yapıldığını söylemek isterim” dedi.

AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol Barbaros Mahallesinde gecekondu sahiplerinden bazılarına daireleri teslim edildi. Ancak Mesudiye Sokağının dere tarafındaki komşularımızın belediyeye geldikleri vakit İSKİ ile ilgili protokolün olması gerektiği söylenmiş ve şu ana kadar buradaki komşularımızın gereksinimleri karşılanmamıştır. Yine kaldırılması ve yıkılması gereken metruk yerler var. Bu pis ve yakışıksız görüntülerin görmemezlikten gelinmesi Ataşehirirmize yakışmıyor. Bu konuda Barbaros Mahallesi komşularımızın büyük beklentisi var. Kurumlar arası iletişimin sağlanarak bu ihtiyaçların giderilmesini ayrıca verdiğimiz önergelere cevap verilmiyor diyerek konuşmasının tamamladı.

Bayram Varol’un eleştirilerine cevap veren Sadık Kayhan, o bölgede yıkılması gereken başka yerlerin olduğunu, onların işlemlerinin tamamlanmasından sonra yıkımı gerçekleştirip hepsinin hafriyatını birlikte kaldırmak istediklerini söyledi. Birde 18 yıl Büyükşehir ve İSKİ sizdeydi. 18 yıl çözemediğiniz bir sorunu bir yıl içinde çözmemizi bekliyorsunuz. Bu doğru bir hareket değildir. Orayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor bunu da belirtmek isterim dedi.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan 15 raporun görüşülmesine geçildi. Gündemde bulunan 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12-13-14 ve 15’inci maddeler oybirliğiyle, 11 madde AK Parti grubunun ret oyuna karşılık oyçokluğuyla kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından  Meclis 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ 04.01.2021 tarihinde saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'un barajlarından korkutan görüntüÖnceki Haber

İstanbul'un barajlarından korkutan görün...

Emrah Aydın; “Biz artık fark edilmek istiyoruz”Sonraki Haber

Emrah Aydın; “Biz artık fark edilmek ist...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar