DKY-FER YAPI İNŞAAT startını verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DKY-FER YAPI İNŞAAT startını verdi
Yenisahra Mahallesi’nde TA-19 No’lu Ada’da 10.375 m2’lik alanı kapsayan Etap’ta imza atmayan hak sahiplerine tebligat Yenisahra muhtarlığına asıldı

Yenisahra Mahallesi’nde TA-19 No’lu Ada’da 10.375 m2’lik alanı kapsayan etap’ta imza atmayan hak sahiplerine tebligat Yenisahra Muhtarlığına asıldı.

Yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Yenisahra Mahallesi’nde (Günaydın Et – Yenisahra Futbol Sahası arasındaki dere kenarındaki yer) TA-19 No’lu Ada’da 10.375 m2’lik alanı kapsayan Etap’ta dönüşümün startı verildi.

Ataşehir’e bağlı Yenisahra Mahallesinde 2015 yılında başlayan kentsel dönüşüm sürecinde DKY İnşaat firmasının Yenisahra Mahallesinde bulunan TA-19 No’lu 10.375 m2 olan adada arsa sahiplerinin %59'u ile sözleşme imzaladı. İmzalamayan hak sahipleri için Yenisahra Mahallesi Muhtarlığına tebliğ tutanağı asıldı. Asılan tebliğ tutanağı mahalle muhtarlığında 15 gün askıda kalacak.  Kentsel Dönüşüm Kanunda yapılan yeni düzenlemeler Yeni mevzuat ve yönetmelikle birlikte ikamet adresine tebligat gönderme zorunluluğu kaldırıldı.

 Artık, tebligatın e-Devlet, muhtarlık ve riskli binaya asılması yeterli olacak. Bu nedenle kişiler e-Devlet’ine bakmıyorsa, muhtara gitmiyorsa, apartmanda daire tespiti ve yüzde 51 çoğunlukla yapılan sözleşmeyi muhtarda incelemeden göremezler ise, binanın yıkıldığını fark edemeyebilirler. Sadece hesaplarına yatan parayı görebilirler. Bu yüzden e-Devlet’e düzenli olarak bakılması gerekiyor. 

 Bu yeni düzenlemeler, kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmayı ve daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor. Hak sahiplerinin bu değişikliklere uyum sağlaması ve süreçleri yakından takip etmesi büyük önem taşıyor.

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'den yapılan açıklama, Ataşehir ilçesi Yenisahra Mahallesi TA-19 Toplulaştırma adası bilgilendirme, İstanbul ili Ataşehir İlçesi Yenisahra Mahallesi Toplulaştırma imar Adası ( Kısaca TA-19 )içinde bulunan 2495, 2496, 2497, 2498 ve 2499 numaralı adalarda 6306 sayılı kanun kapsamında HİSSELERİ ORANINDA PAYDAŞLARIN SALT ÇOĞUNLUĞUYLA ALINAN KARAR ve ANLAŞMA ŞARTLARINI ÇEREN TEKLİFİN KARARA KATILMAYANLARA BİLDİRİLMESİ Bugün itibarıyla, 14.8.2024 tarihinde Yenisahra Muhtarlığına yapılmıştır. ilgili tüm dokümanlar muhtarlığa teslim edilmiştir.

 BİLGİ ALMAK İSTEYEN MALİKLER Yenisahra Mahallesi Muhtarlığı Adres: Yeni Sahra, Türkarslan Sk. No:15, 34746 Ataşehir/İstanbul Telefon: (0216) 470 96 83 ................................................................................ YÜKLENİCİ FİRMA ATAŞEHİR PROJE GAYRİMENKUL  GELİŞTİRME A.Ş. TEL: 0533 345 13 61 ESENTEPE MAH. KARTAL VİZYON SİTESİ CEVİZLİ D100 GÜNEY YANYOL CAD. NO:13/43 KARTAL ............................................................... MÜŞAVİR FİRMA ATABEL İNŞAAT TEMİZLİK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. TEL: 0216 455 96 71 BARBAROS MAH. BARBAROS CAD. NO: 229/3 ATAŞEHİR   6306 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILAN TEBLİGATLARIN MALİKLERE E-DEVLET KAPISINDAN VE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI İNTERNET SAYFASINDAN BİLDİRİLMESİ 6306 sayılı Kanun'un değişik 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında göre; Riskli yapılar, tapu kütüğünün beyanlar hanesinde belirtilmek üzere, tespit tarihinden itibaren en geç on iş günü içinde Başkanlık veya İdare tarafından ilgili tapu müdürlüğüne bildirilir  Ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ yerine kaim olmak üzere, tespite ilişkin bilgileri ihtiva eden tutanak yapıya asılır, maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilir. İlgili Muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilir. Riskli yapı tespit işlemi, muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ sayılır. Kanun kapsamındaki yapıların tahliyesine ve yıktırılmasına ilişkin olarak ayni ve şahsi hak sahiplerine yapılacak tebligat, tahliye ve yıktırmaya ilişkin tutanağın yapıya asılması, Maliklere e-Devlet Kapısı üzerinden bildirilmesi ve ilgili muhtarlıkta on beş gün süre ile ilan edilmesi suretiyle yapılır. Tahliye ve yıktırmaya ilişkin işlem, muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ edilmiş sayılır"  denilmektedir. Yukarıda açıkça ifade edildiği şekilde; riskli yapı tespiti işlemi ve tahliye ve yıkıma ilişkin işlem muhtarlıkta yapılan ilanın son günü ayni ve şahsi hak sahiplerine tebliğ edilmiş sayılacak olup nihai olarak tebligat işleminin yapıldığı kabul edilmiş sayılır.

KAYNAK: İSA KIRIM

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’den İzmir’e destekÖnceki Haber

Ataşehir’den İzmir’e destek

Hababam Sınıfı bir yıldızını daha kaybetti!Sonraki Haber

Hababam Sınıfı bir yıldızını daha kaybet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar