Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi Ekrem İmamoğlu Tarafından Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi Ekrem İmamoğlu Tarafından Hizmete Açıldı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi'ni 14 Mart Tıp Bayramında hizmete açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), içerisinde Darülaceze Tıp Merkezi, Psikoloji Destek Merkezi (PDM), Evde Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Uyum Destek Merkezi (SUDEM) birimleri bulunan Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi'ni yapımını tamamlayarak İstanbulluların hizmetine sundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katımıyla gerçekleşen açılışa CHP Ataşehir Belediye Başkanı Adayı Onursal Adıgüzel ve CHP Çekmeköy Belediye Başkanı Adayı Orhan Çerkez de tanıklık etti.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE SUNULAN HİZMETLER HİÇ UNUTULMAZ”

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle doktor, hemşire ve tüm sağlık çalışanlarının özel günün kutlayarak ve sözlerine başlayan İmamoğlu, “Özellikle pandemi döneminde sunulan hizmetler hiç unutulmaz. Gösterdiğiniz azim ve kararlılık kamu sağlığının korunması noktasında tüm Türkiye'ye gerçekten önemli bir güç vermiştir. Biz de bu dönemde İBB olarak salgını, konunun uzmanları olan bilim insanlarının bilgileri ve önerileri doğrultusunda ortak aklın ve bilimin ışığında yönetmek adına İBB Bilimsel Danışma Kurulu’nu hayata geçirerek; salgın sürecinde olağanüstü çaba gösteren ve virüsü sevdiklerine bulaştırmamak adına hastanelerde ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımıza otellerde konaklama hizmetini sunarak;  sizlerin gündelik hayatlarını kolaylaştırmak adına ücretsiz toplu ulaşım ve otopark hizmeti vererek sizlerin mücadelesine katkı sağlamaya çalıştık. İyi ki varsınız tekrar sağ olun, var olun” şeklinde konuştu.

“GİDEREK EKSİLİYORUZ”

“Son yıllarda üzülerek tanık oluyoruz” diyerek sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına ve şiddete özel bir paragraf açan İmamoğlu şunları söyledi:

“Bunu söylemekte fayda var. Özellikle yapılan yanlış politikalar on binlerce gencimiz gibi hekimlerimiz için de Türkiye'deki hayatı ve meslek icralarını zorlaştırıyor. Özellikle hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının bu güzel ülke için canla başla çalışanlar insanlarımız,  ülkemizi terk etmek zorunda kalıyor. Bu anlamda giderek eksiliyoruz. Tıptaki geleneklerimizi, gücümüzü kaybediyoruz. Halbuki biz gerçekten özellikle cumhuriyet dönemindeki Osmanlı döneminde ilk adımları atılmıştır, tıp noktasında çok önemli insanlar yetiştirmiş bir toplumuz biz. O anlamda gidenlerin bize büyük bir kayıp olduğunu da ifade etmek isterim.”

“ÜLKEMİZİN BEKASINI GERÇEKTEN ÖNEMSİYORLARSA…”

“Kalanların hayatı da hiç kolay değil. Her gün görüyoruz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberlerini duyuyoruz. Bu beni çok derinden üzüyor. Bunun kadar kötü bir şey yok. Bu konudaki tedbirlerin alınması, bu konuda bir çözüm üretilmesi özellikle merkezi idarenin, hükümetin gerekli yasal düzenlemelerle hekimlerimizin güvenliğini özellikle can güvenliğini sağlama çağrısında buradan bulunmak istiyorum. Ülkemizin bekasını gerçekten önemsiyorlarsa sağlık gibi en önemli beka sorununu da daha fazla hasıraltı etmesinler. Çok güzel bir söz, insanı duygulandırıyor her zaman. Beni Türk hekimlerine emanet edin demiş Mustafa Kemal Atatürk… Bugün de sağlığımızın sizlere emanet olduğunu buradan söylemek isterim. Her vatandaşımızın da aynı duyguda olduğunu belirtmek isterim. Tabii bunun mümkün olması İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de elimizden geleni gerektiğinde daha fazlasını yapmaya da devam edeceğiz ve bütün sağlık çalışanlarımızın en üst düzeyde yanlarında olacağız. İyi ki varsınız.”

HİZMETLERİMİZ SADECE İSTANBUL’A DEĞİL TÜRKİYE'YE DE İYİ GELİYOR

Yaşanabilirlik endeksine göre sağlık ve sağlığa erişimin bir şehri yaşanabilir kıldığını belirten İmamoğlu, “Dolayısıyla bu önemli bir konudur. En önemli 5 objektif kriterden birisi göreve geldiğimiz gün itibariyle ele aldığımız hususlardan birisiydi ve aklımızda şu soru vardı; İstanbullulara layık yaşanabilir bir İstanbul nasıl olabilir? Bizim cevabımız bu anlamda net. İstanbulluların hakkı adil, yeşil ve yaratıcı bir İstanbul'dur. Bu anlamda yani bireyleri, çocukları, kadınları, yaşlıları aileleri sağlıklı ve özellikle çevresi sağlıklı, ekonomisi sağlıklı bir İstanbul var etmektir. Ve inanın bu konuda çok çalışıyoruz. Sağlık tüm hayallerimizin ve dört buçuk yıldır hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerin ortak kesişim kümesi. Bugüne dek hayata geçirdiğimiz önemli hizmetlerimiz var. Bakın söyleyeyim özellikle hayata geçirdiğimiz 21 ve hayata geçireceğimiz 14 yaşam vaadimizde bütüncül vizyonla hareket ettik. Sosyal politikalarımızda da girişim ve girişimcilere verdiğimiz desteklerle de sağlıklı bir İstanbul yalnızca 16 milyon İstanbulluya değil, 85 milyonluk Türkiye'ye iyi geldiğini de yaptığımız hizmetlerle gösteriyoruz” diye konuşu.

“BU KADAR NASIL MAFYANIN ARASINDA KALDIK?”

“Bereket getirdiğimiz işlerimiz sizlerin desteği ve onayıyla çok daha yukarılara taşıyoruz” diyen İmamoğlu, “Bütün hizmetlerimizde sizlerin ortaya koyduğunuz mücadeleyle tam yol ileri deveye devam edeceğiz ve çok başarılı olacağız.  Bakın 10 yeni bağımlılıkla mücadele merkezi açacağız. Ve bu bağımlılıkla mücadele meselesi Türkiye'nin, İstanbul'umuzun özellikle son dönemde niçin en büyük problemlerden birisi olduğunu bu millet, bu idareye merkezi idareye soracak, soracak. Hiç bu işin lamı cimi yok. Yani bir dönem bu işle hayatını geçiren insanlar ortalıkta kol geziyor. Şimdi de her gün birisi öbürüsü yakalanıyorken alkışlanıyorlar. Ben açıkçası söyleyeyim. Yani insan şuna üzülüyor Allah Allah diyorsun. Ya biz bu kadar, bu kadar nasıl mafyanın veya bu işle uğraşanın arasında kaldık? Bunlar ne zaman yerleşti? Bu ülkeye diye düşünmeden edemiyorum. Beni çok üzüyor” ifadelerini kullandı.

“KAMU SAĞLIĞINI ÖNCELİKLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Psikolojik Danışma Merkezlerinin yenilerini açarak 39 ilçeye genişletileceğini kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Hamile kadınlara gebelik danışmanlık hizmetimiz, ücretsiz jinekolojik sağlık kontrolü; smear testlerimiz ve sosyal incelemesini yaptığımız kişilere ücretsiz HPV Aşısını uygulamaya başlıyoruz. 40 yaş ve üzeri kadınlara yılda bir kez ücretsiz mamografi hizmetimiz; 18 yaş ve üzeri kadınlara yılda bir kez ücretsiz ultrason hizmetimiz; 150 bin kadına ücretsiz sağlık hizmetimiz; engelli çocuklara için özelleştirilmiş Ağız Diş Sağlığı Merkezlerimiz; 3 yeni Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezimiz; halk sağlığını olumsuz etkileyen obeziteyle mücadele hizmetlerimiz; Evde Bakım Hizmet birimlerimizle İstanbulluların yanında olmaya, kamu sağlığını önceliklendirmeye devam edeceğiz.”

“HER BİRİSİNE HEPİNİZİN ÖNÜNDE YÜREKTEN TEŞEKKÜR ETME BORCUM VAR”

“Toplum Sağlığı Bilim Kurulumuz, Vektörlerle Mücadele Bilim Kurulumuz, Toplum Ruh Sağlığı Bilim Kurulumuz, Geriatri Bilim Kurulumuz, Obeziteyle Mücadele Bilim Kurulumuz ile İş Sağlığı Ve Güvenliği Bilim Kurulumuzu hayata geçirdik. Ortak akıl ve bilimin ışığında üniversitelerimiz ve değerli akademisyenlerimizle birlikte sağlık alanındaki çalışmalarımızı halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet yelpazemizi genişleterek sunmaya devam edeceğiz. Burada benimle birlikte olan çok kıymetli hocalarımız var aramızda… Her birisine hepinizin önünde yürekten teşekkür etme borcum var”

ÇOK FONKSİYONLU SAĞLIK HİZMETİ

Halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet yelpazesinin genişletilerek devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, açılışı yapılan Ataşehir Bütünleşik Halk Sağlığı Merkezi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“SGK güvencesi ve Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki tüm vatandaşlara uzman doktorlar tarafından muayene, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti verildiği, aynı zamanda; laboratuvar, radyoloji hizmeti ve diğer tıbbi hizmetlerin vatandaşlarımıza ücretsiz sunulacağı Darülaceze Tıp Merkezi; bireylerin günlük yaşam kalitelerinin artırılması, bireysel gelişim ve sosyal uyumlarının sürdürülmesi gibi amaçlar doğrultusunda hizmet verecek Psikolojik Danışmanlık Merkezi; yaşlı, yatağa bağımlı, engelli, bakıma muhtaç bireylere evlerinde sağlık hizmeti sunan Evde Sağlık Birimi; çalışanlarımızın sağlıklarını korumak adına iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunacak Çalışan Sağlığı Birimi; Ve alkol, madde kullanım bozukluğu ve teknoloji bağımlılığı alanlarında hizmet sunan Sosyal Uyum ve Destek Merkezi (SUDEM) bulunuyor.”

“BUNLARIN SEÇİM YAKLAŞIRKEN İKİ ÜÇ HAFTALIK RUH SAĞLIKLARI BİR BOZULUYOR…”

“Bereketin ve bolluğun, iyilikle de bazı güzel ve pozitif kavramlarla da bereket ve bolluğa dönüşmesini ve büyümesin diliyorum” sözleriyle Ramazanla ilgili duasını paylaşan İmamoğlu, “Hayatınızda sizi sağlıksız kılan, ruh sağlığınızı bozan, moralinizi bozan, kötü sözlerden, iftiralardan, kumpaslardan korusun. Bu önemli bir duadır diye düşünüyorum. Tabii sağlık, tıp, bilimsel bir sahadır. Ama biz maneviyatı yüksek bir toplumuz. Duanın hepimize iyi geleceğine inanıyorum. Benim duamın geçmediği bir avuç insan kaldı Türkiye'de öyle düşünüyorum. Onlar için de dua etmekten geri durmuyorum. Allah onlara da akıl sağlığı versin, ruh sağlığı versin, güzel düşünce sağlığı versin. Ama onların şöyle bir durumu var. Böyle seçim yaklaşırken iki üç haftalık ruh sağlıkları bir bozuluyor. Bir hiddetleniyorlar, bir şiddetleniyorlar. Ondan sonra seçim bitiyor, seçim bittikten sonra ya biz bunları siyaseten söyledik diyorlar. Ben de diyorum ya Allah'ım, Yarabbim; bir insan oy için, seçim için bu kadar takla atar mı? Ya bu kadar kötü söz söylenir mi? Vallahi Söylenemez yani. Yapamam yapılmaz. Yapılmaz. Yapmam. Hiçbir arkadaşım da yapmaz. Yapmayacak da biz işimize bakacağız” diye konuştu.

“OKSİJENİNİZİN DAHA ÇOK ARTACAĞI 1 NİSAN'DAN SONRA…”

Merkez çalışanlarına sadece sağlık hizmeti vermekle kalmayın tavsiyesinde bulunan İmamoğlu, “Ne olur insanlara o güzel yüzlerinizle güler yüzünüzle iyi davranışlarınızla moral de verin. Çünkü insanlarımızın bu sıkıntılı günlerde başta ekonomik, başta insanların kutuplaştırma çabası ve bunun gibi sıkıntılı günlerde morale çok ihtiyacı var. Hele hele sağlık çalışanlarının morali bambaşka oluyor. Ben ne zaman rahatsızlansam güler yüzlü bir doktor gördüğüm zaman ya da bir hemşire ya da bir sağlık görevlisi hastalığımın yüzde 80’ini unutuyorum. Dolayısıyla sağlık çalışanlarımızın yüzü hep gülsün. Biz de onların yanındayız. Bu değerli bütünleşik sağlık merkezimiz ilçemize ve İstanbul'umuz hayırlı uğurlu olsun. 14 Mart Tıp Bayramı'mız kutlu olsun. Hepinizi sağlıklı ve mutlu günlerde özellikle sağlığınızın mutluluğunuzun, huzurunuzun ve oksijeninizin daha çok artacağı 1 Nisan'dan sonra daha çok kucaklamayı diliyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” cümleleriyle konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Coşkun; Ataşehir’de kimse mağdur edilmeyecekÖnceki Haber

Ali Coşkun; Ataşehir’de kimse mağdur edi...

Malatyalı 20 dernek 1 Vakıf'tan Onursal Adıgüzel'e tam destekSonraki Haber

Malatyalı 20 dernek 1 Vakıf'tan Onursal...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar