Onursal Adıgüzel: “Siyasetçi Eleştirilere Açık Olmalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onursal Adıgüzel: “Siyasetçi Eleştirilere Açık Olmalı”
Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı 1.Birleşiminde kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtlamak üzere söz alan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, eleştiriler siyasi hayatın bir parçasıdır diyerek siyasetçi eleştirilere açık olmalıdır ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Ataşehir Belediyesini ziyarettin de Başkan Onursal Adıgüzel’in 6 yılda yapılması gerekenleri 6 ayda yaptığını söylemesi üzerine AK Parti Meclis Grup Başkanı Serdar Orhan, bu hizmetlerin neler olduğunu birde başkandan duymak isteriz doğrusu demesi üzerine Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel kürsüyü kullanarak bu isteği yanıtladı.

“SİYASETÇİ ELEŞTİRİLERE AÇIK OLMALI”

Onursal Adıgüzel ılımlı tavır ve uslübüyle eleştirileri yanıtlarken; “Ataşehir’in yararına olacak her projeyi hayata geçirmek için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız.  Siyasiler eleştirilere açık olmalı. Bende bir siyasetçi olarak eleştirilere açık olmalıyım çünkü eleştiriler siyasi hayatın bir parçasıdır” dedi.

SİYASİ YASAK GETİRİLMESİ KADAR BÜYÜK BİR YANLIŞ OLAMAZ”

Meclis toplantısında CHP grubu tarafından okunan bildiride  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tam destek üzerine de konuşan Onursal Adıgüzel; "Milyonlarca oy almış, 3 kez Belediye başkanı olarak seçilmiş ve her defasında oylarını katlayarak seçilen  bir siyasetçinin siyasi hayatının böyle bir mesele üzerinden engellenmeye, siyasi yasak getirilmesi kadar büyük bir yanlış olamaz" diyerek herkesin bu yanlış karara karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra 6 ayda yaptıklarını özetleyerek anlatan Adıgüzel, yapılan bu hizmetlerin açılışında tüm siyasi grupları beklediklerini söyledi. MHP Grup Başkanından tam destek alan Adıgüzel’e AK Parti grubu da sıcak bakarak haberimiz olursa katılacaklarını belirtti.

 Başkan Adıgüzel; 6 Ayda Hayata Geçirdikleri Projeleri Anlattı

Başkan Onursal Adıgüzel, 6 ayda hayata geçirdikleri projelerini anlatırken, "Ataşehir’de ilk defa geniş kapsamlı yaz okulları düzenledik," diyerek çocuklara yönelik eğitim desteklerine dikkat çekti. Beslenme yardımları ve çeşitli sosyal yardımlar hakkında bilgi vererek, çocukların hayatına dokunmaya devam edeceklerini belirtti.

Çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere erişimini kolaylaştıracak projelerin gerekliliğine dikkat çeken Başkan Adıgüzel, Ataşehir’in sokaklarında her hafta çocuklar için eğlenceli oyunlar düzenlediklerini ifade etti. Başkan Adıgüzel, ‘Ataşehir Çocuk Şenliği’ projesinden şu sözlerle bahsetti: “Ataşehir'deki çocukların ekonomik zorluklar içinde sinemayla ve çeşitli oyunlarla buluşması büyük önem taşıyor. Bugün bir AVM'ye gittiğinizde, bir çocuğu bir oyun alanına götürmenin ciddi maliyetleri var."

“Kentimizi Depreme Dayanıklı Hale Getirmek İçin Çalışmalarımızı Sürdüreceğiz”

Başkan Adıgüzel, olası deprem felaketine ilişkin, Ataşehir Belediyesi’nin 28 afet risk haritalarını tamamladığını hatırlattı ve İlçedeki 17 mahalleye deprem konteynerleri yerleştirmeye başladıklarını ifade ederek şu sözleri dile getirdi:

"Deprem, bizim için en önemli meselelerden biri. İşte bu neden her mahallemizde, her toplanma alanımızda bir konteynerimizi olsun demiştik. İlk üç konteynerimizi yerleştirdik. Kentimizdeki altyapıyı güçlendirmek ve depreme dayanıklı yapılar inşa etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Başkan Adıgüzel, Konuşmasının sonunda Grup başkanlarını ve muhalefet meclis üyelerini birlikte kahve içmeye davet etti.

Bu davet muhalefet gruplarında memnuniyetle karşılanarak geçmiş dönemlerde mecliste olası gerginliklerin önlenmesi açısından önemli adım olarak bazı meclis üyeleri tarafından değerlendirildi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Meclisi CHP grubundan Ekrem İmamoğlu’na tam destekÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi CHP grubundan...

İBB, 65 bin öğrencinin okulunu temizlediSonraki Haber

İBB, 65 bin öğrencinin okulunu temizledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar