Millet İttifakı meclis üyelerinden kınama bildirisi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Millet İttifakı meclis üyelerinden kınama bildirisi!
Ayasofya Cami imamının Cuma hutbesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında bulunduğu cemaatte hitap ederken, Atatürk’e sarf ettiği cümlelerden dolayı Ataşehir Belediye Meclisi Millet İttifakı üyeleri tarafından hazırlanan bildiriyle kınandı.

Haziran ayı meclisinin 1.Oturumunda İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul tarafından mecliste okunan Millet İttifakı bildirisi şöyle:

“Kurtuluş savaşımızın Başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik özellikle son dönemlerde artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda 28 Mayıs 2021 yılı Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen devlet erkanının da bulunduğu bir programda İmam Mustafa Demirkan'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü kastederek kullanma ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Bu şiddetin ve onun savunuculuğunu yapanlara şunu hatırlatmak isteriz.  Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u, 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuranda Cumhuriyetimizin bahanesi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Tarihimizde İstanbul işgali altındayken Milli Mücadele'yi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına katli vaciptir diye fetva veren Sütçü İmam’lar çıkmışsa da, bu zihniyetin karşısında duran her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip düşmanla düşmanlık yapan,  bilin ki onların damarlarında kafir diyen Sütçü İmamlar vardır. Atatürk'e yönelik bu saldırılara gerçekleştirerek kendi tarihleri ne ihanet ederler milletimizin manevi duygularını hedefe almakla, aslında en büyük zararı Yüce dinimize vermektedirler. Ataşehir Belediyesi'nin Millet İttifakı Meclis Üyeleri olarak Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kanıyor ortak tarihimize ve değerlerimize ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz. “

 Millet İttifakı Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediye Meclisi Atatürk'e yapılan hakarete tepki gösterdiÖnceki Haber

Ataşehir Belediye Meclisi Atatürk'e yapı...

40-45 yaş üstü aşılama başlıyorSonraki Haber

40-45 yaş üstü aşılama başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar