Erkan Baş: “Türkiye’nin tepesine çökmüş bir azgın azınlık var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkan Baş: “Türkiye’nin tepesine çökmüş bir azgın azınlık var”
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş 1 Mayıs Mahallesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN TEPESİNE ÇÖKMÜŞ BİR AZGIN AZINLIK VAR”

1 Mayıs Mahallesi esnafını ve Pazar yerini ziyaret eden Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş; “Türkiye’nin tepesine çökmüş bir azgın azınlık var. Bu iktidarın etrafında kümelenmiş zenginler var. Onlar her gün daha zengin oluyor. Çocuklarımızın geleceği için çocuğumuzun büyüdüğünü görmeden çalıştık. Çocuklarımız uyanmadan evden çıktık, çocuklarımız uyuduktan sonra eve geldik. Hep çalıştık, çalıştık, çalıştık. Biz çalıştık, biz yoksullaştık ama zenginler her gün daha zengin oldu. İşte buna lanet olsun diyorum arkadaşlar” dedi.

Erkan Baş, Ataşehir İlçe Başkanı Ezgi Yenisöz ve örgüt üyeleriyle birlikte mahalle esnafını gezerek durumları hakkında bilgi aldı. Esnaf dışında Aşık Veysel Mahalle Muhtarlığını, Atlas Derneğini ve Aşkale Tercan Derneğini de ziyaret ederek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ile ilgili fikirlerini sabırla dinledi.

Daha sonra Pazar esnafını tezgahlarının başında sorunlarını ve pazara gelen vatandaşların da torbalarına bakarak onların hayat pahalılığı konusunda ki şikayetlerini yerinde izleyen Baş vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“BU DÜZEN ZENGİNLERİN, PATRONLARIN, DOYMAZLARIN DÜZENİDİR”

Pazar başında kurulan Parti Standında vatandaşlara hitap eden Erkan Baş;  “Biz hep çalıştık, yoksullaştık; zenginler hep daha da zengin oldu. Buna lanet olsun diyoruz! Değiştirmek istediğimiz işte bu düzen. Zenginlerin, patronların, doymazların düzenidir” dedi.

HALKIN GERÇEKLERİ DUYMASINI ENGELLEMEK İÇİN SESİMİZİ KISMAK İSTİYORLAR”

Erkan Baş konuşmasına şöyle devam etti: “İşin aslı Türkiye çok uzun zamandır kötü günlerden geçiyor. Sokaktaki insan işçi, köylü, emekli, yoksul biz hepimiz çok zor günlerden geçiyoruz.  Biz elimizden geldiğince, dilimiz döndükçe bu gerçekleri anlatmak için çaba sarf ederken kendisini saraylarında saklanmış olanlar bu ülkenin gerçeklerini görmek ve göstermek istemeyenler karşısında size hitap ediyorum. Sesimizin yeterince çıkmadığını fark ettim. Çünkü iktidar bunların elinde, mahkemeler bunların elinde, gazeteler, televizyonlar, radyolarda bunların elinde. Halkın gerçekleri görmesini, duymasını engellemek için bizimde sesimizi kısmak istiyorlar. Bizde dedik ki, eğer siz bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını bu hale getirdiyseniz biz bunu değiştirmek için, biz bu gerçeklerin görülmesini sağlamak için gerekirse dumanla haberleşiriz ama bu halka gerçekleri öyle veya böyle mutlaka anlatırız. Onun için bugün 1 Mayıs Mahallesinde Pazar yerindeyiz.”

DÜN BEŞ TANE ELMA ALDIYSAK BUGÜN ÜÇ TANE ELMA ANCAK ALABİLİYORUZ”

Şunu biliyoruz diyen TİP Genel Başkanı Erkan Baş; “Bu ülkenin gerçekleri halkın nasıl yaşadığını görmek isteyenler mutlaka pazarlarda olmalılar. Pazarda biz birbirimizi görüyoruz. Birbirimizin beş sene önce demiyorum, üç sene demiyorum. Üç ay önce bugün torbalarımızın küçüldüğünü görüyoruz. Dün beş tane elma aldıysak bugün üç tane elma alabiliyoruz. Dün Pazara geldiğimizde belki üç torba beş torba doldururken bugün tek torbayla pazarın başından sonuna gidip gelip, gidip gelip kırk kere hesap yaparak bir tane torbayı doldurabiliyoruz” diye konuştu.   

“TÜRKİYE’NİN TEPESİNE ÇÖKMÜŞ BİR AZGIN AZINLIK VAR”

Erkan Baş; “Ben burada gördüklerimi her yerde anlatacağım ama sizlerden de bir şey istiyorum. Sizde Türkiye’yi yönetenlerin bu ülkeyi ne hale getirdiklerini anlatın. Mecliste açılış töreni vardı.  22 yıldır bu ülkede tek başına iktidarda sadece tek kişi olarak iktidarda Tayyip Erdoğan yine geldi meclise yalanlarını anlattı, masallarını anlattı, güya Türkiye’nin nasıl zenginleştiğini anlattı. Arkadaşlar biz o zenginleşmeyi göremiyoruz, yaşamıyoruz. Neden biliyor musunuz? Çünkü Türkiye’nin tepesine çökmüş bir azgın azınlık var. Sayısı iki elin parmağını geçmeyecek, bu iktidarın etrafında kümelenmiş zenginler var. Onlar her gün daha zengin oluyor. Gittiğim her yerde bunu anlatıyorum. Türkiye’de hepimiz çalışıyoruz. Eskiden 8 saat çalışıyorduk sonra günde 10 – 12 -14 saat çalıştık.  Çocuklarımızın geleceği için çocuğumuzun büyüdüğünü görmeden çalıştık. Çocuklarımız uyanmadan evden çıktık, çocuklarımız uyuduktan sonra eve geldik. Hep çalıştık, çalıştık, çalıştık. Biz çalıştık, biz yoksullaştık ama zenginler her gün daha zengin oldu. İşte buna lanet olsun diyorum arkadaşlar” ifadelerini kullandı.

“HIRSIZLAR DOYMUYOR, DOYMAYI BİLMİYORLAR”

TİP Genel Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: “Değiştirmek istediğimiz düzen işte bu düzendir. Bu patronların düzeni, doymayanların düzeni.  Biraz önce bir Pazarcı ağabeyim dedi ki; “yemin ediyorum 10 tane fili doyursaydık şimdi çatlardı, ama biz bu sarayda oturanları, bu beşli çeteyi doyuramadık, doyuramadık.” İşte halkımız söylüyor. Hırsızlar doymuyor.  Onlar üç kuruş para kazanmak için nasıl alın teri döküldüğünü, nasıl emek verildiğini bilmiyorlar. O yüzden doymuyorlar arkadaşlar doymuyorlar, doymayı bilmiyorlar.”

“BİZ O MECLİSTE HALK ADINA HESAP SORMAK İÇİN VARIZ”

Bakın Meclis yalan dolanla açıldı diyen Erkan Baş; “Bu ülkenin hiçbir gerçeği konuşulmadı. Bütün mesele şu. Tayyip Erdoğan gelecek konuşma yapacak gidecek. Gelsin buraya bütün milletvekilleri. Tayyip Erdoğan karşısında ayağa kalksınlar, alkışlasınlar. Tayyip Erdoğan hepimizin gözünün içine baka baka yalanlarını söylesin, masallarını anlatsın ondan sonra gitsin. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak bu oyunda yokuz. Biz o Mecliste halk adına hesap sormak için varız. İnsanların her gün yoksullaştığı, artık yoksulluktan bahis etmiyoruz, artık öyle bir yere geldik ki açlıktan bahsediyoruz. İnsanlar karınlarını doyurmaya çalışıyor. Dün Meclis açıldı bugün enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK rakamları açıklarken kimseye sormadan Pazar yerine gideceğim dedim. Gerçekleri burada hep beraber yaşıyoruz ve enflasyonun gerçek anlamda açıklanamadığını buralarda yaşayarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

“SENİN ÇOCUĞUNUN RIZKINI ÇALIYORLAR!”

Erkan Baş; “Arkadaşlar insanlık tarihinin, Türkiye tarihinin en büyük hırsızlıklarından birisi bu enflasyon rakamlarıdır. Öyle bir rakam açıklıyorlar ki hepimizin maaşı o enflasyon rakamına göre belirleniyor. Bunlar Enflasyonu 3-5 puan açıklayınca ne oluyor, biliyor musun emekli amca? Senin çocuğunun rızkını çalıyorlar. Onun için kabul etmiyoruz. Artık biz bu yaşadıklarımızdan dolayı lanet olsun diyoruz. Ama çocuklarımız, torunlarımız var. Bu ülkenin geleceği var. Sizden bir tek şey istiyorum. Bizi kim kurtaracak diye etrafa bakmayın. Bizi bizden başka kurtaracak yoktur. Bunlardan kurtulmamız için ayağa kalkmamız lazım arkadaşlar. Yoksulun halinden yoksuldan başka kimse anlamaz.  İstiyorlar ki karşılarında el pençe divan duralım, “Aman” diyelim, “Lütfen” diyelim... Hayır! Hakkımız olanı geri almalıyız” ifadelerini kullandı.

BİZ DE İNSAN GİBİ YAŞAYACAĞIZ! BİZ DE İNSANIZ”

Erkan Baş konuşmasının sonunda; “Şuna isyan ediyoruz ve kabul etmiyoruz. Arkadaşlar su içmeden yaşayamayız. Suyun parayla satılmasını ve birilerinin su satarak zengin olmasını kabul etmiyoruz. Elektriksiz yaşayamayız. Vergimizi neden veriyoruz. Elektrik, yol, su olarak bize dönsün diye vergi veriyoruz. Kim bunlardan para kazanıyorsa gidin faturalarını onlar ödesin.  Bizim çocuklarımız da zenginlerin çocuklarının okuduğu okullarda okuyacaklar! Bizim hastalarımız da zenginlerin özel hastanelerde aldığı hizmeti alacaklar! Biz de insan gibi yaşayacağız! Biz de insanız. Arkadaşlarım, kardeşlerim, yoldaşlarım bütün mesele budur.  Bir avuç para babası daha zengin olsun diye bu ülkede milyonlarca insan yoksul hale geldi.  Bir avuç para babası daha rahat yaşasın diye çok çalıştık, 60-65 yaşlarında emekliye zorluyorlar. Şurada ablam 70 yaşında tezgâh başında çalışmak zorunda kalıyor. Bunları kabul etmeyelim. Unutmayın ki halktan daha büyük güç yoktur. Bunlara boyun eğmeyin, bunlara teslim olmayın. Yeter ki yan yana gelelim güç birliği yapalım. Ayrıştırma yaparak birbirimize düşman yapmaya çalışıyorlar. Unutmayalım ki farklı olabiliriz ama hepimiz aynı kaderi yaşıyoruz. Hepimizin göz yaşı rengi aynı, hepimizin alın terinin rengi aynı.  Bu iktidar karşısında aramızdaki ayrılıkları kaldırmaya çağırıyorum. Alın terinin ve gözyaşının ittifakında bir araya gelelim. Son sözü halk söyleyecek, halktan başka güç yoktur. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi’den Türk Kızılay’ının kan bağışına destekÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi’den Türk Kızılay’ın...

Ataşehir Belediyesi’nden kış spor okulları eğitimiSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi’nden kış spor okulla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar