Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan Ataşehir'in mahallelerinin imar durumlarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan Ataşehir'in mahallelerinin imar durumlarını açıkladı
Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan gazetemize yapmış olduğu açıklamalarla Ataşehir'in kanayan yarası olan imar planları hakkında açıklamalarda bulundu.

Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Ataşehir planlarıyla ilgili son gelişmeleri gazetemize değerlendirirken, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem’in İmar İskan Blokları yıkım alanında yaptığı basın açıklamasında Ataşehir Belediyesi ile ilgili konuşmasını değerlendirerek; “ Belediye başkanlığını yapmış birinin böyle iddialarda bulunmasını açıkça yadırgadım” dedi.

Sadık Kayhan, İsmail Erdem’in 87 yılından beri Yenisahra ve Barbaros Mahallelerini aynı zihniyet yönettiği için hizmet veremiyor iddialarının yanısıra AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’un Ataşehir Belediyesinin Yenisahra ve Barbaros Mahallelerini hiç görmediklerini ve yine Barbaros mahallesinde bir alana dökülen torbalar içindeki molozların yanında verdiği canlı yayında, Sadık Başkan bunları görmüyor açıklamalrına, bir moloz yığının başına gidip fotoğraf vermek Bayram beye siyasette bir şey kazandırmaz.  Halk o torbalar içindeki çöpün oraya nasıl döküldüğünü bana göre sorgulayabilir diyerek tepkisini dile getirdi.

Sadık Kayhan açıklamalarına şöyle devam etti: 

“ATAŞEHİR BELEDİYESİNE İFTİRA ATMAK, YALAN VE EKSİK BİLGİLERLE KONUŞMAK İNSANİ DEĞİL”

Sadık Kayhan Yenisahra ve Barbaros Mahalleleriyle ilgili iddialara şöyle cevap verdi: “AK Parti'nin yeni ilçe başkanı İsmail beyde sanıyorum YeniSahra ve Barbaros Mahalleleriyle ilgili bir şeyler söylemiş. Bir de bugün sabah bir mesajla uyandım. Uyandığımda Bir AK Partili meclis üyemizin de Yenisahra ve Barbaros Mahallesi ile ilgili doğru olmayan bazı söylemlerde bulunmuş. İşte Sadık Kayhan buraları biliyormu, tanıyormu gibi iddialar.

Şimdi ben Yenisahra Barbaros Mahallesi'ni daha doğrusu bu civarı Anadolu yakası'nı büyükçe bir kısmını 1972 yılından beri yaşayan birisi olarak tanırım Ayrıca da 1983 yılından beri de belediye çalışanı, aşağı yukarı 32 yılda yöneticilik yapan birisi olarak 1994'ten beri de Kadıköy Belediyesi'nden başlayarak Ataşehir Belediyesi ile devam eden çalışma sürem içerisinde de bu bölgeden sorumlu bir kişi olarak da tanırım.

Yenisahra Barbaros Mahallesi'ne hiçbir hizmet gitmedi diyen arkadaşlarıma eğer yaşları yetiyorsa tarih tarih hemen başlayarak anlatayım. 1989 yılında o zaman SHP şimdiki CHP 'nin daha önceki hali diyelim Kadıköy'de yönetime geldiğinde Yenisahra Barbaros Mahallesi oraya bağlıydı. O zaman bu mahallelerde yaşayanlar bilir. Sadece bir cadde de asfalt vardı ve insanlar sokakta yürürken pantolonları çamur olmasın diye çoraplarıyla kapatırlardı.

Ayrıca bir tane kanalizasyon yoktu. insanlar tuvaletlerini fosseptik kuyularına  bağlıyorlardı ve bu foseptiklerden sinek dahil her türlü çöp ortalığa saçılıyor en önemlisi hiç birinin elinde müstakil tapusu yoktu. Kadıköy Belediyesi döneminde orada önce ıslah çalışması yapılarak önce insanların mülkiyetleri oluşturuldu ve insanlar yıllarca ulaşamadıkları tapularına kavuştular. Bunun için Kadıköy belediyesine orada yaşayan insanların bir teşekkür borcu var.

 İkincisi,  görevi olmadığı halde tüm kanalizasyon  işlemlerini Kadıköy Belediyesi yaptı.  Belki o meclis üyesi arkadaşımızın yaşı yetmeyebilir ama o dönemde yaşayan insanlar oradaki tabelalardan hatırlarlar kimin o kanalizasyonlar yaptıklarını. Asfaltsız yol bırakılmadı o dönemde hiçbir şey yapmadı diyen arkadaşlarımıza söylüyorum. Ataşehir Belediyesi geldiği günden bu tarafa buranın imar planlarının çıkması için defalarca Büyükşehir Belediyesi'ne gitti sonuç alamadı. Hatta hepinizin hatırlanacağı üzere Ataşehir Belediyesi gitti orada bir grup insan da birlikte planlar için eylem yaptı.

Yine hatırlarlar. Kaç günde buranın çöpleri alınıyordu. Şimdi kaç günde alınıyor. Ataşehir Belediyesine iftira atmak için yalan ve yanlış eksik bilgilerle konuşmak insani değil” dedi.

“SİYASET YAPMAK İÇİN DOĞRULAR DIŞINDA BİR ŞEYLER SÖYLEMEK ÇOK MANTIKLI DEĞİL”

 Planlar çıkmadı diye Ataşehir Belediyesini suçlayıp duruyorlar diyen Kayhan Büyükşehir Belediye Kanununun 7.Maddesini okuyarak konuşmasına şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediye Kanunu madde 7: Bir yıl içerisinde Büyükşehir belediyesi Nazım İmar Planlarını yaptıktan sonra, 1 yıl içerisinde Uygulama İmar Planları, parselasyon planlarını yapmayan ilçe belediyelerinin uygulama ve imar planlarını, parselasyon planlarını Büyükşehir Belediyesi yapar veya yaptırır. Bu kanun maddesidir.. Eğer biz kötü niyetliysek 25 yıl beklemelerine gerek yoktu. 25 yıl büyükşehiri yönettiler.  5000’ lik planları yaparlardı.  İlçe belediyesini 1 yıl beklerlerdi.  Eğer ilçe belediyesi bu süre içerisinde yapmadıysa büyükşehir belediyesi yapardı.  Şimdi kimin kötü niyetli olduğunu anladınız değil mi? İki yıldır planlar çıktı. Şimdi yıllarca belediye başkanlığı yapmış, şu an ilçe başkanlığını yapan Sayın İsmail Erdem, Ataşehir Belediyesi 2 yıldır burayı neden yapamadı diye söylenmiş. Şimdi ben bu değerli arkadaşımıza söylüyorum. 10 yıl süresince belediye başkanlığı yaptı. Gerçekten belediye başkanlığı yaparken bu bilgileri edinmedi mi?  Yoksa siyaset adına bir şeyler mi söylemek istiyor. Belediyenin görevi inşaat yapmak değil. Belediyenin görevi İmar Planlarını çıkarmak, Planlar çıktıktan sonrada vatandaşın ruhsatını mümkün olduğu kadar çabuk çıkmasına ve inşaatların projesine uygun yapılmasına yardımcı olmaktır. Belediye başkanlığı yapmış arkadaşımızın bunu bilmesi lazım. Yani siyaset yapmak için doğrular dışında bir şeyler söylemek çok mantıklı değil.”

“BİLMEDİĞİ KONULARDA DOĞRUYU SÖYLEMEMEK EN AZINDAN AYIPTIR YAKIŞI KALMAZ”

Başkanımız yaptığı her toplantıda imar planları çıkmadan lütfen sözleşme yapmayın dediğini söyleyen Kayhan; “ Sözleşme yapacaksanız mutlaka bir teknik veya hukuki destek alın. Birçok vatandaşımız bütün bu söylemlere rağmen gittiler müteahhitlerle anlaşmalarını yaptılar. Plan gereği toplulaştırma alanlarının içerisinde örneğin bir ada içerisinde 3 tane 4 tane müteahhit var.Şu anda bir iki tanesi hariç 30'un üzerinde firma varken şu anda ortalıkta hiçbir tanesi yok. Bizi neden yapmıyorsunuz diye eleştiriyorlar. Bizim görevimiz inşaat yapmak değil, riskli bina varsa tahliyesini gerçekleştirmek, yıkımını yapmak. Bizim görevimiz burada bitiyor.Yani arkadaşlarımız bunları söylerken Keşke doğruları söyleseler.

Yine meclis üyelerinden bir tanesi, yaptığı röportajında diyor ki, Ataşehir Belediyesi buraya bir şey yapmadı.  Ben mecliste de söyledim yinede söyleyeyim. Ataşehir belediyesinin buraya bir tesis yapabilmesi için öncelikle arazinin olması lazım ve o arsanın da imar durumunun yapılacak şeye uygun olması lazım.

Yine  arkadaşımızın bahsettiği Yenisahra’nın girişindeki Mehmet Çavuş Vakfı'na ait olan arazi bir dönem ilk belediyenin kurulduğu yıllarda kullandık ama 2013'te terk iadesini Vakıflar Bölge Müdürlüğüne yaptık.  Daha sonra Kadıköy belediyesine verdiler. Bunu Ataşehir Belediyesi verdi gibi söylemek doğru değil. Benim tavsiyem Sayın Bayram Varol’a, Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğüne gitsin. Buranın kim tarafından Kadıköy Belediyesine verildiğini öğrensin. Ondan sonra kabahat bizimse gelsin bize söylesin.  Yani bilmediği konularda doğruyu söylememek en azından ayıptır yakışı kalmaz” diye konuştu.

Sadık Kayhan Ataşehir’in mahalle mahalle planlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı.

“ŞU ANDA CİDDİ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR VE BİRKAÇ AY İÇERİSİNDE BU İŞLER BİTECEK”

Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerimizin en büyük sorunu mülkiyet sorunudur. Biz belediyeyi aldığımız zaman oradaki imar uygulama planının iptal edildiğini gördük. Bu Islah Planının iptalinden sonra burada ne yapacağımızı düşündük. Tecrübelerimizle birlikte üniversite hocalarından destek aldık. Aldığımız destekler sonucunda vardığımız karar buradaki mülkiyet sorununun tek çözümü 2981 sayılı yasanın uygulamasıyla olabileceğine karar verdik.

2981 sayılı yasa yani yeniden parselasyon planı yapılması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne bu taleplerimizi hem sözlü olarak hem de yazılı olarak defalarca ilettik. Büyükşehir Belediyesi'nden bize 10 yıl süreyle sürekli 2981’le burada çözüm olmayacağı, buranın planla çözülebileceğini söylediler. Planla mülkiyet sorunu çözülmez.

Biz bunu 10 yıl içerisinde anlatmaya çalıştık maalesef ikna edemedik şimdi söylüyorlar 6 ay içerisinde çözecektiniz. Büyükşehir de sizde neden çözemediniz diyorlar. Bildiğiniz gibi seçim tekrarlandı.  Ondan sonra kadroların yerleşmesi falan bir sene sürdü.    Birkaç ay içerisinde insanların mülkiyetlerini oluşturacağız. Herkesin tapusunu almasını sağladıktan sonrada hemen imar planlarını yapacağız.  Birkaç ay içerisinde insanlar tapularını sahip olacaklar yani 10 yılda Büyükşehir’i ikna edemedik ama yeni yönetimi ikna ettik iyi niyetle yaklaştılar ve biz de hatta şu günlerde oranın ihalesi de var ihalesinden sonrada oranın işi bitmiş olacak.

“FERHATPAŞA DA YENİ BİR ÇALIŞMA OLACAK”

Ferhatpaşa'nın İSKİ’nin su toplama havzası olmasından çıkması iddiası doğrudur diye bir şey yok. Şu anda Ferhetpaşa’nın birkaç tane sorunu var.  

Bunlardan bir tanesi gene İSKİ’nin su toplama havzası içinde olması. İkincisi halen yüksek gerilim hatlarının varlığı. Üçüncüsü Sancaktepe sınırları içerisinde olan askeri havaalanının manevra hattının oradan müdahil olması. Bu üç sorunun ortadan kalkması gerekir.  O zaman buradaki planlar çözülür. Yine üstüne basarak söylüyorum.  Hani Ferhatpaşa da bir şey yapamadınız diyor ya arkadaşımız Belediye Başkanlığı yapmış. Ben şaşıyorum 1/5000’lik yapmadan ilçe belediyesi ne yapabilir. Ya bir insan bu kadar cahil olamaz.

Büyükşehir Belediyesi buraya on yıl içerisinde 1/5000 lik plan yapmadı. Şimdiki yönetimle bunları konuştuk ve ciddi şekilde bir çalışması var. Bu çalışmalar sanırım birkaç ay içerisinde şekillenecek ve Ferhatpaşa da yeni bir çalışma olacak. Ferhatpaşa'nın mutlaka değişime ihtiyacı var bunu biliyor ve bundan dolayı da  ciddi çalışmalar devam ediyor.

“GELELİM İNÖNÜ MAHALLESİ VE KAYIŞDAĞI MAHALLESİ PLANLARINA”

 İnönü ve Kayışdağı mahallelerin 1/5000’likleri AK Parti'nin geçen yönetim döneminde çıktı. Burada yapılan planları biz doğru bulduk uygulaması içinde binlik planlara başladık. Ancak itirazlar oldu. İtirazlar olduktan sonra da bir mahkeme kararıyla oradaki planlar iptal oldu.

Büyükşehirle olan itirazların değerlendirilmesi sırasında gittiğimizde dedi ki bu itirazları siz ret edebilirsiniz. Bizim bazı konularda tabi ki çekingenlerimiz var ama o planları lütfen onaylayın.  İnsanlar hiç değilse evlerini yapabilecekleri arsalarını sahiplenebilecekleri bir plan notları olsun. Hayır dediler.  Bu plan sizin yaptığınız plandır. Reddetme yerine müdürlüğünü iadesine karar verildi. Bizde ilgili müdürlüğe yargı kararlarınıda dikkate alarak düşüncelerimizi söyledik.

 Büyükşehir Belediyesi yeni 1/5000 lik planları yaptı ve 1 / 5 binlik geçen hafta meclise gönderildi şu anda imar komisyonunda. Yalnız İmar Komisyonunla ben iki gün önce görüştüm. Önümüzdeki ay büyük ihtimalle görüşecekler.

Planları büyükşehirde biliyorsunuz. Meclisin çoğunluğu AK Partide.  Onlar evet demeden herhangi bir planın çıkması mümkün değil.

Bu arkadaşlarımdan benim bir ricam var öyle yanlış yere ya da hatalı olarak bazı söylemler yerine uyumlu planları çıkmasına destek versinler.  O Planların çıkmasına yardımcı olsunlar.  o zaman Ataşehir'e bir şeyler yapmış olurlar.

Yani orada ret verip gelip burada planlar çıkmadı dedikleri zaman bu yakışık bir tavır olmaz diye düşünüyorum.

“İÇERENKÖY İLE KÜÇÜKBAKKALKÖY PLANLARI NİSAN VEYA  MAYIS MECLİSTE OLACAK”

Şimdi İçerenköy'e geldik. İçerenköy bizim bildiğimiz Türkiye’nin en büyük mahallelerinden bir tanesi.  İçerenköy'ün nüfus alanını büyükçe bir kısmı neredeyse yarısına yakın bir kısmı daha önce hisseli arazilerde oluşan ıslah planı olan yerler. Diğer bir kısmı da normal imar planı olan yerlerdir.

 İmar planı olan yerlerde uygulamayı bakanlık durdurduğu için imar planları durdu diğer ıslah planları da yine bir mahkeme kararıyla durdurmuştu yine buranın 5 binlikleri de bildiğiniz gibi geçmiş dönemde yapılmıştır. Ondan sonra yapan arkadaşlara teşekkür ederiz bizi öyle bir derdimiz yok. 20 yıl geçte olsa yapıldı. Sonuçta 25 yıllık bir gecikmeyle de olsa yapıldı.

orada bir sıkıntı yok Önümüzdeki ay İçerenköy ile Küçükbakkalköy'ün planları da Büyükşehir belediye meclisine girecek. İlgili müdürlüğün ifadesine göre büyük ihtimalle İçerenköy ile birlikte Nisan ve Mayıs Meclisinde olacak. Yine orada da biz AK Parti'nin arkadaşlarımızla görüşeceğiz Umarım ki oradada elbirliği ile bu planları yeniden onaylatırız.

“M.KEMAL- AŞIK VEYSEL İÇİN TALEPLERİ GİDERECEK PLANLARIN ÇIKMASINI UMUYORUZ”

Mustafa Kemal Mustafa Kemal Mahallesi planları 5 binlikleri çıktı bildiğiniz gibi. Âşık Veysel Mustafa Kemal Mahallesi imar planları Kadir Topbaş döneminde yapıldı. 5 Birlikler yapıldı meclise gitti meclisten çıktı başkan imzalamadı. Daha sonra istifa etti yerine bir başka ilçe başkanı belediye başkanı oldu O da imzalamadı. Aylar Geçti seçimler bitti seçimlerden sonra İmamoğlu belediye başkanı oldu. İmamoğlu planları tekrar meclise havale etti ettikten sonra meclisten askıya çıktı.

 Yani dedikleri gibi 3 sene önce falan değil Sizin de takip ettiğiniz gibi bütün Ataşehirlilerin de takip ettiği gibi 2 ay falan önce çıktı ve askı bitti.  Çok sayıda itirazlar var şimdi oradaki itirazların Büyük bir kısmı şu. Bir kere Mustafa Kemal Aşık Veysel tam bir çember şeklinde etrafını düşünün. Etrafındaki beş mahallenin emsali iki buçuk bunların tam ortasında kalan Aşık Veysel ile Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki yoğunluk 2.00 ve 1.75 verilmiş ama gerçek o değil. Terk yaptıktan sonra emsal 1.6 ile 1.44 de denk geliyor yani basit bir kandırmaca.  

Böyle olunca çok ciddi tepkiler oldu. Çevremize iki buçuk bize niye bu kadar düşük emsal diye. Bizim belediyenin de bazı konularda itirazları vardı. 3000’ne yakın bir itiraz var. Büyük ihtimalle Mart Meclisi'nde bu itirazlar değerlendirilecek. Tabii burada başka sorunlar da var. Örneğin 3001 ve 3004 caddeler tamamen ticaret alanı olmasına rağmen planda konut olarak gözüküyor yani buna benzer transferlerini nasıl olacağı konusunda tereddütler var.  Talepleri giderecek bir imar planı mecliste çıkmasını umuyoruz.

“İMAR İSKAN BLOKLARINDA ENGELLEMELER OLDU ŞEKLİNDEKİ SÖZLER KÜLLİYEN YALAN”

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem’in basın açıklamasında Ataşehir Belediyesi ile ilgili iddialarına Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan; “ Şimdi bir kere burada engellemeler oldu şeklindeki cümle külliyen yalan. Şöyle bir şey var. Sizlerin de hatırlayacağı gibi burayla ilgili bir protokol yapıldı. Sayın Şehircilik Bakan geldi. TOKİ Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı, Emlak Konut Başkanı geldiler Ataşehir Belediyesi ile birlikte İmar İskan Bloklarının dönüşümü ile ilgili ortak bir protokol yapıldı. Projeler tanıtıldı. Tanıtılan projelerde kaç metrekare dairelerin olacağı, vatandaşa ne verileceği hepsi projelerde tanıtıldı. Sayın Bakan dedi ki Büyükşehir Belediyesi bu işin içinde olmasın. Emlak Konut bu işin içerisine girsin. Emlak Konutla birlikte yeni bir proje yeni bir protokol hazırlandı.  Yine Ataşehir Belediyesi, Emlak Konut,  TOKİ ve bakanlık bir protokol yaptılar.  Bu protokolde hepimiz proje ortağıyız.  Biz burada birlikte yapacağız. Protokol yazılı olarak hepimiz de duruyor.  Sonra aradan yıllar geçti herhangi bir çalışma yapılmadı. Birdenbire Ataşehir Belediyesini dışlayarak, o protokolü da bir kenara koyarak tek başlarına orada dönüşümü biz sağlayacağız diyorlar. Buna rağmen elinizde protokol olmasına rağmen hayır demedik.  Yeter ki dönüşüm gerçekleşsin. Çünkü oradaki binaların durumu çok kötü.  Hepimiz biliyoruz. Allah korusun o binalarda bir şey olsa kim hesap verecek.  Biz asla yapılmasına karşı değiliz. Belediye başkanımız da her yerde söylüyor. Biz buna rağmen ne hukuksal anlamda ne engelleme anlamında herhangi bir girişimiz olmadı olmayacak. Yeter ki oradaki dönüşüm vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde sağlansın” ifadelerini kullandı.

 

“HALK O TORBALAR İÇİNDEKİ ÇÖPÜN ORAYA NASIL DÖKÜLDÜĞÜNÜ SORGULAYABİLİR” 

Sadık Kayhan son olarak AK Parti meclis üyesi Bayram Varol’un moloz yığınları önünde yaptığı basın açıklamasında  kendisine atfen söylenen sözlere de şöyle cevap verdi: “AK parti Meclis Üyesi Sayın Bayram Varol Barbaros mahallesinde bir yol kenarına dökülen çuvallar içindeki molozların başında Sadık Kayhan burayı görmüyor anlamında bir mesaj veriyor.

Yenisahra Barbaros Mahallesi dahil Anadolu Yakası’nın bir çok mahallesini 1972 den beri bilirim. Yönetimin içinde olduğum zamanlar da bilirim öncesinden de. Ve şimdi oturduğum yere laf atarak söylüyor. Derenin öbür tarafında oturuyor diye.  Derenin öbür tarafında değilim bu tarafındayım ama Bayram Varol’un geldiği yerleri benim geldiğim yerler gibi değildir.

Ben tarlalarda yatarak, çobanlık yaparak geldim buralara. Ben karpuz kabuğu satarak da geldim buralara. Ben halkın ta göbeğinden geliyorum.  Ben iki fakülteyi portakal sandıkların, muz sandıklarının üzerinde ders çalışarak okudum. Bayram Varol’un bunları bilmesini istiyorum.

Şimdi Bayram Varol’un başında durduğu molozlar bir çöp değil. Ahlaksız birisinin yaptığı tadilattan çıkardığı molozları gece kaçak olarak dökmüştür. Yoksa biz nasıl çöp temizliğini yaptığımızı, sadece Yenisahra ve Barbaros değil tüm Ataşehir’in çöplerini her gün nasıl aldığımızı herkes bilir.

Ahlaksız birisinin gecenin bir vaktinde kaçak döktüğü bir moloz yığının başına gidip fotoğraf vermek Bayram beye siyasette bir şey kazandırmaz.  Halk o torbalar içindeki çöpün oraya nasıl döküldüğünü bana göre sorgulayabilir.” 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadir Topbaş hayatını kaybettiÖnceki Haber

Kadir Topbaş hayatını kaybetti

Ataşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri 24 saat iş başındaSonraki Haber

Ataşehir Belediyesi karla mücadele ekipl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar