Başkan İlgezdi; “Bugün seçim olsa yüzde 60 oy alırız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan İlgezdi; “Bugün seçim olsa yüzde 60 oy alırız”
2021 Mali Bütçe üzerine yapılan eleştirilere cevap veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Devletin yaptıklarını kendinize mal edip burada pazarlamayın. Devlet hepimizin devletidir. Hizmet getirmek devletin, hükümetin asli görevidir. Ataşehir’e yapılanları kalkıp burada satmaya gerek yok. Bizim vizyonumuz Ataşehir Halkının bize verdiği oydur. Bugün seçim olsa %60 alırız ” dedi.

Ak parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı’nın, devletin yaptığı hizmetleri sıralaması, Ataşehir Belediyesinin vizyonsuzluğu ve hiçbir kalıcı eser bırakmaması eleştirilerine cevap veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şu açıklamaları yaptı.

BUGÜN SEÇİM OLSA %60 ALIRIZ”

Ataşehir Belediyesinin vizyonu ile ilgili yapılan eleştirilere İlgezdi, vizyonum Ataşehir Halkıdır diyerek şöyle devam etti: “Ben bunu nereden biliyorum biliyor musun? 2009 da %40 oyla seçildim. 2014 seçimlerinde %49 oyla kazandım.  2019’da %52 ile geldim.  Şimdi seçim olsa %60 alırız. Hiçbir sıkıntı yok sayı ortada.  Bu halk durup dururken benim ve arkadaşlarımın karakaşlarına, kara gözlerine bakarak oy vermedi.  Ferhatpaşa ’da bin oy alıyorduk şimdi 4 bin alıyoruz. Örnek’ten %25 alıyorduk şimdi %50 alıyoruz. Vatandaş yaptıklarımız görerek oy veriyor.  Tekrar iddia ediyorum. Bugün seçim olsa %60 alırız diyorum.  Onun için Ataşehir için hayal kurmayın.”

“DEVLETİN YAPTIĞI YATIRIMLARI ATAŞEHİRLİLERE PAZARLAMAYIN”

Öncelikle devletin görevi ülkeyi yönetmektir diyen İlgezdi; “Devletin elindeki imkânlar ne belediyenin bütçesine bağlıdır nede yetkisine. Okulu, hastaneyi devlet yapar. Eğer belediyenin böyle bir imkânı varsa destek olur kendisi yapabilir. Bizim yetkilerimiz ve yetki alanlarımız belli. Hizmet yapan herkese biz teşekkür ediyoruz. İstanbul’da yıllardır görev yapan bütün belediye başkanlarımıza, Ataşehir’e hizmet getiren hükümetimize de teşekkür ediyoruz.   Bunda bir sıkıntı yok. Hükümetin işi yatırım yapmaktır. Bunu getirip Ataşehir halkına pazarlamaya gerek yok. Hükümet buraya bir hizmet getiriyorsa Hakkâri’ye, Van’a veya herhangi bir ilçesine yapıyor. Bu devletin asli görevidir. Ataşehir’e yapılanları kalkıp burada satmaya gerek yok” dedi.

“İĞNEYİ KENDİNİZE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRACAKSIN”

İlgezdi, burada olan arkadaşlarımız Ataşehir ’de yaşıyor ve birçoğu AK Partide görev yaptı diyerek; “Büyükşehir sizde, imar komisyonu sizde, 25 yıldır İstanbul’u siz yönetiyordunuz. İsteseydiniz bu problemlerin hepsini çözerdiniz. İlçe belediye başkanlarının hiçbir yetkisi yok. Şimdi burada, bu işler neden yapılmıyor, neden çözülmüyor diye soracağınıza iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batıracaksın. Elinizi vicdanınıza koyun. Siz 25 senede yapamadığınız işleri bize neden yapmadınız diye soruyorsunuz. Merak etmeyin bu sorunların hepsini çözeceğiz.  Ama işleri siz doğru takip edeceksiniz” diye konuştu.

“MAKSAT DOĞRULARI ATAŞEHİRLİLERE ANLATMAK”

Hiçbir yatırımın yapılmadığına dair eleştiriye de ilgezdi; “Ben bir kulübeden buralara kadar geldim.  Ataşehir’e hangi hizmeti getirdiniz. Ferhatpaşa mahallesinde 250 metre karelik bir park yaptınız. Belediye başkanı Kaymakam törenle açtı. Ben Ferhatpaşa mahallesine gittiğimde pislikten geçilmiyordu. Yollar rezalet, çöpler 15 günde bir büyükşehir tarafından alınıyordu. Diğer mahallelerde bundan farksızdı. Örnek Mahallesinde yaptığımız Kültür merkezini Örnek mahalleliler ve diğerleri kullanıyor. Yerimiz varda biz mi yapmadık. Siz dünyadan bihaber yaşıyorsunuz.  İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları iptal edildi herhalde farkında değilsiniz.  Yenisahra ve Barbaros Planları uygulamada şu anda yeni hayata geçiyor. Planın olmadığı yerde nasıl inşaat yapabilirim? Var mı öyle bir şansım.  Maksat doğruları Ataşehirlilere anlatmak.  Kayışdağı Mahallesin de park yapacak yer bulamıyorum. Kayışdağı ve İnönü Mahallelerinden burada arkadaşlarım var. Yer varda biz yapmadık mı? 1 metre dahi belediyenin oralarda yeri yok” şeklinde konuştu.

“CHP’YE OY VERİYORLAR DİYE EMSALİ DÜŞÜK TUTUYORSUNUZ”

İlgezdi; “Ümraniye’den gelen 6, Üsküdar’dan gelen 3 mahallenin hiçbir sorunu tarafınızdan çözülmeden Ataşehir’e bağlandı. İsteseydiniz o planları bir günde çözerdiniz. Ama çözmediniz. 25 yıldır yapamadığınız işler için Ataşehir Belediyesi gelsin bir günde yapsın diyorsunuz. Öyle bir şey yok.  Seçim kampanyalarında 6 ayda çözerim dedim. Ancak meclis çoğunluğu sende kardeşim.  Âşık Veysel ve Mustafa Kemal Planları ortada. Ben arkadaşlarıma imar komisyonuna göndermeyin dedim.  Orada bir adaletsizlik var. Çevresine 2,5 emsal vereceksin bu iki mahalleye 1,5 emsal vereceksin. Böyle bir dünya yok. Orası CHP’ye oy veriyor diye 1,5 emsal, burası bana oy veriyor oraya da 2,5 emsal. Böyle adalet anlayışı olmaz. Mülkiyetin sağcısı solcusu yok kardeşim. Ama Ak Parti o planları yaparken mahalle mahalle ayırt ettiniz. Kim bize oy verecek, kim bize oy vermeyecek ona göre plan çıkardınız. Ferhatpaşa Mahallesine Plan mı yaptınız. Milleti niye kandırıyorsunuz. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Ataşehir’de 100 defa seçim olsa 100 sefer yenilirsiniz.  Tablo ortada. Bugün seçim olsa %60 ile seçimi alırız. Bu gerçekleri görün. Yani bu belediye Ataşehir’de hiç doğru iş yapmadı mı? Bir tanesine evet deyin kardeşim. Hep aykırı muhalefet olunmaz” ifadelerini kullandı.

“ÖDENEKLERİN %40’I KESİLİYOR BORÇLANMADAN BAŞKA ÇÖZÜM YOK”

Devletin yaptıklarını kendinize mal etmeyin diyen İlgezdi, sapla samanı karıştırmayın diyerek borçlanma ve sağlık merkezi ile ilgili eleştirilere de şu yanıtı verdi: “Ben 6 ay önce imar çalışmalarıyla ilgili sizleri aradım. Dedim ki, biz çalışma yapıyoruz, bir arkadaşınızı gönderin birlikte yapalım. Gizli saklı bir şey yok.  Ama geri dönmediniz. Hep borç borç diyorsunuz.  Ne yapacaktım.  Uzaydan paramı bulacaktım.  Bütçenin Ataşehir’de gerçekleşme oranı %50, Sancaktepe de %50, Sultanbeyli de %52. Baktığınızda hep % 50’lerde. Nereden para bulacağız.  Pandemi başlamış. İnsanlar aylarca sokağa çıkamadı. Sağlık merkezine kimse gelemiyordu. Ne yapacaktım doktorları sokakta mı buldum. Bir doktor 70 hastaya bakıyor. Ya bu doktorunda çoluk çocuğu var. Ben kendimi nasıl koruyorsam, doktorda kendisini korumak zorunda. Diğer taraftan vatandaşın alım gücü düştü. Bütün belediyeler şu an mümkün olduğu kadar kaynakları kullanarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Gelirlerin %45’i ücretlere gidiyor. Yeni sözleşmelerle çok ciddi sıkıntılar geliyor. Devlet gönderdiği ödeneklerin %40’nı kesiyor. Ödenekler tam gelse o zaman sorunlar daha rahat çözülür borçlanma yapılmaz. Şu an ya arsa satacaksın ya da bankadan kredi kullanacaksın başka çözümü yok. Eleştirileri yaparken adaletli ve doğru bir şekilde yapacağız.”  

“ PLAN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

İlgezdi planlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Ferhatpaşa Hayvan Barınağının yapımına yakında başlayacağız. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde uygulama planları başladı. Arzu eden varsa buyursun gelsin ruhsatı verelim. İçerenköy ve Küçükbakkalköy Planları mahkeme tarafından iptal edilmiş. Çok kısa sürede çalışmalarını bitirip ayni şekilde meclise gelecek bilginiz olsun. Kayışdağı planları Kasım ayında meclise gelir. Yeni Çamlıca ile ilgili şu an çalışmalar devam ediyor. Önce tapu ve mülkiyet sorununu çözüyoruz. Büyük ihtimalle iki ay sonra büyükşehir belediyesine göndereceğiz, onay aldıktan sonra önümüzdeki altı ayda Yeni Çamlıca ve çevre mahallerle ilgili plan çalışmalarına başlanılacak. Planı Büyükşehir yapacak.”

“ATAŞEHİR’E BİR KATKI SUNMADIĞINIZ GİBİ HER ŞEYİ ENGELLEDİNİZ”

Yapılan eleştirilere kızmıyorum. Ama adaletli ve doğru yapılmasından yanayım. Sonuçta insan odaklı çalışıyoruz diyen İlgezdi bütçe üzerindeki konuşmasını şöyle tamamladı:  “Bizimde eksiklerimiz olabilir. Tutturmuşlar bir vizyon. İstanbul da sahil bırakmadılar. Taksim de bir Kültür Merkezi yapamadılar. Hangi eser bıraktınız İstanbul’a. Ne oldu İstanbul’a ben size anlatayım.  Arsan varsa planları yapıldı ve imara açıldı. Başka bir şey yapılmadı. Ataşehir’de şu ana kadar yapılan bütün planlar Kadıköy ve sizin büyükşehir döneminde yapılan planlardır. Biz mazeret bulmuyoruz. Biz geldiğimizde gördüğümüz gerçekleri, doğruları söyleyeceğiz ki sizde öğrenin diye. İstanbul’a bir tane anıt mı bıraktınız. Bir dünya kenti mirası mı bıraktınız. Boğaziçi ortada. Kurbağalı Dere’yi temizleyemediniz, bizin dönemimizde tamamlandı. Sizler görev yaptığınız süre içinde Ataşehir’e bir katkı sunmadınız gibi her şeyi engellediniz. Bu planlar çıkacak, Ak Partililerin %50’si bize oy verecek ve % 60 ile tekrar geleceğiz” diyerek Bütçe çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti ve Bütçenin Ataşehir’e hayırlı uğurlu olsun temennilerinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesi 610 milyonÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi’nin 2021 yılı bütçes...

Turgay Kılıç; “Mevcut burs ödemelerimize ara vermeden devam ediyoruz”Sonraki Haber

Turgay Kılıç; “Mevcut burs ödemelerimize...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar