Ataşehir Kastamonuluların Aşure etkinliği devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Kastamonuluların Aşure etkinliği devam ediyor
Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonuna bağlı dernekler sırasıyla her ay bir dernek Aşure etkinliğini düzenliyor.

Federasyona bağlı 24 dernek bu birlik ve beraberliği dahada pekiştirmek, yaz olmasına rağmen Kastamonuluları ve dostlarını bir araya getirmek için programlı bir şekilde bu etkinliklerine devam ediyorlar.

Bu ay Cide Ovacık Köyü Derneği etkinliği üstlenmişti. Aşurenin yan ısıra yemek ikram edilen etkinlikte Dernek Başkanı katılanlara teşekkür ederek emeği geçen köylülerine de teşekkür etti.

Aşure etkinliğine Ataşehir Belediyesi başkan yardımcısı Birol Birkan Yıldız, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Necip Bektaş, Ataşehir Kent Konseyi Sekreteri Gülsüm Yeter, geçen seçimde Esatpaşa muhtar adaylarından Ülker Gülmez, Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Kastamonu Derneği Başkanı Yılmaz Sağlamdemir ile Ovacık Derneği başkanı ile üyeleri ve dostları katıldı.

“AMACIMIZ BU KÜLTÜRÜN DEVAMINI SAĞLAMAKTIR”

Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Yılmaz Sağlamdemir’in katılanları tanıtımından sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa kemal Aldoğan; “Aşure bizim dini, ibadetimizin olması yanında kültürümüz, millet olma gerekliliği ileriki kuşaklara taşımaya çalışıyoruz. Bizi bir araya getiren değerlerimizden birisi kültürümüzdür. Bize düşen görev bunu layıkıyla yerine getirerek bizden sonraki kuşaklara bu mirasın devam etmesini sağlamaktır.  Bugün baktığımızda Ortadoğu’nun halini görüyoruz. Buraya baktığımızda birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemini bir kez daha anlamış oluyoruz” dedi.

“AŞURE KADİM KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİDİR”           

Etkinliğe davetli olarak katılan Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Birkan Yıldız; “Bugün Belediye Başkanımız Onursal Adıgüzel’  de aramızda olacaktı fakat bir nikâhta olması gerektiği için beni görevlendirdi.  Federasyon Başkanı Mustafa Bey gayet güzel özetledi. Aşure kadim kültürümüzün önemli değerlerinden biridir. Aşure geleneksel olarak bizi yanyana getiren, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiren, farklı kültürleri bir çatı altında bir araya getiren önemli bir değerdir. Bende bu vesile ile Aşure günü nedeniyle emeği geçenlere Allah kabul etsin diyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAŞKAN ADIGÜZEL, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİÖnceki Haber

BAŞKAN ADIGÜZEL, MUHTARLARLA BİR ARAYA G...

Ulaş Can Arslan güven tazelediSonraki Haber

Ulaş Can Arslan güven tazeledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar