Ataşehir Engelliler Derneği'nde Bayram Sevinci

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Engelliler Derneği'nde Bayram Sevinci

Ataşehir Engelliler Derneği'nde Erken Bayram Sevinci

İlçemizin ilk engelliler ve ailelerine hizmet amacında faaliyette bulunan dünden günümüze gönüllerden kalplere sevgi kuşağı oluşturarak gönül dosatlarından aldıkları destek ve katkılarla üyelerinin hizmetinde bulunan Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği K.Bakkalköy Kastelli İş Merkezi No 70 deki kiralık yerlerinden Belediyenin kira desteğini çekmesiyle ortada kalmış.

 

İnönü Mahallesi Celasun Cad Dereboyu Sk No 120 de hayırsever Hatice EKŞİ nin bahçeli evinin altını derneğe ücretsiz tahsis etmesiyle mecburen derneğin yerini taşımışlar, İlk iftar yemeğini Dereboyu Sokakta gönül dostları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirmişlerdi.

        Dernek Başkanı  Birol EKŞİ hız kesmeden faaliyetlerine devam ettiklerini beyan ederken; bize söz verip yolda bırakanlara inat, 30 ramazan akşamında 30 tekerlekli sandalyue engellilerimizin evlerine çat kapı misafir olduklarını erken bayram hediyesi verdiklerini belirtiyor.

 En son olarak İnönü Mahallesinde ikamet edenSUR ailesinin  12 yaşındaki  doğuştan ortepedik özürlü  çocukları ALİ  SUR'un hayalini süsledik. 31 Mayıs tarihinde Mavi kapak projemizin şöleninde yönetim kurulu üyelerimiz Kemal ERDOĞAN  Ayşe GÜRSOY Alican Ayhan Nevzzat AĞBULUT'un girişimleriyle  misafir olarak aramızda bulunan  Emniyet Müdürümüz Sayın Cem Aslan ASILTÜRK ile işbirliği yapılmış Sayın Müdür bey 4 akülü araba sözü  vermiş, evraklarını yetiştiren SUR ailesi  KUBAL Medikal Sayın Ünzile KUBAL tarafından  akülü araba temini yapılarak dernekte akşam çayında aileye teslim edilmiştir. 3 adet evrakları toplanan ailemizin bayramdan önce akülü arabaları teslim edilecektir.

       07.08.2012 tarihinde Ferhatpaşa Mahallesinde ikamet eden ve 15 yıldır yatak hastamız Ayşe Teyzemizin damatı ve kızı bizlere ulaşmış acil tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını bildirmişlerdi. Ev ziyareti yaptığımız Ayşe Teyzeye  Ak Parti İçerenköy Kadın Kolları Başkanımız, İnönü Mahallesi Kadı Kolları Başkanımız Sayın Ayşe GÜRSOY  ile Fatma EKMEN eşlik etmişlerdir. Evde ihtiyaçlarını dile getiren ayşe teyzeye de bir adet akülü araba sözünü bayramda yerine getireceğimizi müjdeledik.

Yönetim Kurulumuz tarafından aldığımız karala İstanbul Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ONAY ları ile 1 yıl sürecek olan Mavi Kapak Toplama Projemizin 31 Mayıs 2012 tarihinde Prf Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisemizin bahçesinde gerçekleşen büyük şölende 50 okula 50 tekerlekli  sandalye dağıtılmıştı, emanete aldığımız 20 tekerlekli sandalyemizi ve Kübal Medikal SayınbÜnzile KÜBAL tarafından 10 adet ramazan ayı içinde 30 günde 30 tekerlekli sandalye ev ziyaretlerinde dağıtılmak üzere  ücretsiz sağlanmıştır.

       Yaptıkları işin sadece gönül işi olduğunu bunun saati ve yeri olmadığını ifade eden sayın EKŞİ, derneğimize yer sözü verenleride gördük kira desteğini vereceğiz diyenleri de gördük asıl gönüllerinde ve kalplerinde bu sevgiyi taşıyamadıklarından bu duyguyu anlayamazlar. hepsi bizi yolda bıraktılar, Bölgenin işadamlarına, firmalarına, belediyesine defalarca  resmi ve sözlü olarak  ilettik, yalvardık, ricalar ettik ama reklam olmadığımız için destek göremedik. bölgenin engelli bireylerine katkıyı desteği yapmadılar. Ama Ulusal basın yada kanallar önünde olsaydı hemen bir birleri ile yarış yaparardı diyerek sitemlerini dile getirmiştir.

     Ayrıca,  her zorluğa karşı yollarına devam edeceklerini yılmadan yorulmadan sıkılmadan seve seve her engellimizin yanında olacaklarını, gönül dostları Ataşehir Milli Eğitim Müdürleri Sayın Halil ASİLSOY olmakla birlikte tüm Şube Müdürlerimiz Şeflerimiz Personellerimiz  ve Engelli Okul müdürlerimizle her daim işbirliği içinde Eğitim Sanat Kültürel Mesleği Çıraklık Elbeceri kursları ile hayata bakışlarında daha güvenli olmalarına vesike olacaklarını bu vesile ile Başta Emniyet Müdürü Cem Aslan ASILTÜRK ile birlikte Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerine Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı İçerenköy ve İnönü Mahalle Kadın Kollarına emeklerini desteklerini en önemlisi gönül dostluklarını kendilerinden esirgemeyen tüm dostlarına teşekkür ederek sözlerini bitirmiştir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu Ataşehir’deydiÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu Ataşehir’deydi

Kayışdağı Darülaceze'de İftar CoşkusuSonraki Haber

Kayışdağı Darülaceze'de İftar Coşkusu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar