“6.İdare Mahkemesinin Tapu İptal Kararını protesto ettiler”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“6.İdare Mahkemesinin Tapu İptal Kararını protesto ettiler”
Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahallelerin 51 yıldır devam eden mülkiyet sorunu İBB ve Ataşehir Belediyesi Encümen kararları ile tapularını almaya başlamışken 6.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesi mahallelerde şok etkisi yarattı.

Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahalle muhtarları ve üç mahallenin Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile birlikte kurdukları platformun düzenlediği basın toplantısında verilen kararın adaletsiz bir karar olduğu, kabul edilecek bir yanı olmadığı vurgulanarak, mülkiyet mücadelelerinin devan edeceğinin altını bir kez daha çizdiler.

Basın açıklamasından sonra söz alan üç mahallenin muhtarları, mahalleleri ile ilgili sosyo ve ekonomik durumlarını belirterek mahalle halkı ile birlikte mülkiyet hakları için mücadele edeceklerini belirttiler.

Alanı dolduran mahalleliler, haklarını sonuna kadar arayacaklarını, yapılması gereken her konuda mücadele edeceklerini attıkları sloganlarla seslerini 51 yıl sonra tekrar ilgili makamlara duyurmaya çalıştılar.

Cihangir Uzuntaş tarafından okunan basın açıklaması şöyle:

“YENİ ÇAMLICA, MEVLANA, MİMAR SİNAN MAHALLELERİ

MÜLKİYET VE İMAR ÇALIŞMALARI TAKİP PLARTFORMU BASIN AÇIKLAMASI

Yüz bine yakın insanımızın yaşadığı üç mahallemiz 51 yılı aşan bir süredir mülkiyet sorunu ile karşı karşıyadır. Bölgemizde deprem öncesi mevzuata göre yapılmış imarlı veya imarsız yapı stoğu vardır. Önümüzde beklenen olası İstanbul depremi var insanımızın can emniyeti acısından depreme dayanıksız yapılarımızın acilen dönüşümü elzemdir. İ.B.B’nin 22/09/2022 tarihli Ataşehir Belediyesi’nin 15/03/2023 tarihli aldıkları encümen kararları doğrultusunda 2981 sayılı yasanın 10C maddesini uygulayarak yaptıkları ıslah imar ve mülkiyet düzenlemesi çalışmaları Çevre Şehircilik bakanlığı ve Bölge Kadastro Müdürlüğünün ‘olur uygundur’  yazıları ile Ataşehir Tapu Müdürlüğüne sevk edilmiş 01 Nisan 2024 tarihi itibari ile Ataşehir Tapu Müdürlüğü tapularımızı dağıtmaya başlamış bölgemizin mülkiyet sorunu çözülmüştür. 144 hektar yani 1.440.000 m2 alanda 15.000’e yakın tapu sahibi 100.000’ e yakın insanımız kendilerini depremden koruyacak imar dönüşüm çalışmaları beklerken bölgemizde ikamet etmeyen kanuni haklarını aldıkları halde DOYUMSUZ RANTÇI ÇÖZÜMDEN YANA OLMAYAN ÖNÜMÜZDEKİ OLASI İSTANBUL DEPREMİNİ GÖRMEZDEN GELEN UHDESİNDE 38 DÖNÜM YANİ 38.000 M2 HİSSESİ OLAN BEYTEM ARAZİ YATIRIMLARI A.Ş’NİN 4 HİSSEDARI yapılan ıslah imar ve mülkiyet düzenlemesini iptal olması için İstanbul 12. İdare mahkemesine dava açmışlar, istedikleri sonucu alamayınca aynı istemle İstanbul 6. İdare mahkemesine 2023/1596 dosya numaralı başka bir dava açmıştır. Davacıların kendilerince müktesep hak olarak gördükleri konu İSTANBUL 3. İDARE MAHKEMESİNCE İPTAL EDİLMİŞ DANIŞTAY KARARI İLE 2009 YILINDA KESİNLEŞMİŞTİR 6. İdare Mahkemesinin sayın heyeti DAVACILARIN YOLSUZ TESCİL DURUMUNA DÜŞEN İSTEMLERİNİ davalı Ataşehir Belediyesinin mahkemeye sunduğu bilirkişi raporlarını ve müdahillerin dosyaya sunduğu bilirkişi raporlarını yine dosyaya sunulan 12. İdare mahkemesinin bilirkişilerinin tespitlerini ve 12. İdare mahkemesinin yürütme durdurma istemini red kararını dikkate almadan görmezden gelerek 28/05/2024 tarihinde ıslah imar ve mülkiyet düzenlemesini yürütmesini durdurma kararı vermiştir.

Üç mahalleyi 100.000’e yakın insanımızı ülkemize asrın felaketini yaşatan deprem gerçeğini görmezden gelen bölgemizde yapılacak imar dönüşümünün ve gelişiminin önünde engel olan bu kararın Haktan, Adaletten uzak ve yanlı bir karar olduğu düşüncesindeyiz. Bizlerin mahkemelerimizden yetkili kurum ve kuruluşlarımızdan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz isteğimiz çözüme kavuşan mülkiyetimizin bozulmamasıdır. Bölgemizde depreme dayanıksız eskimiş yapılarımızın imar ve dönüşüm planlarının yapılmasıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan                                                                                 

Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği                                                                                   

Başkanı Mehmet Birlik   

                                                                            

Mevlana Mahalle Muhtarı                                                                                       

     Recep Ali Kantarcı   

                                                                                                           
Yeni Çamlıca Muhtarı

Muammer Ünlü

 

Mimar Sinan Mahalle Muhtarı

Özcan Karaca

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ATAŞEHİR BELEDİYESİ TAM KADRO SAHADA: HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDIÖnceki Haber

ATAŞEHİR BELEDİYESİ TAM KADRO SAHADA: Hİ...

Ataşehir’de “Plastiksiz Temmuz” hareketi: ücretsiz çay ve kahve dağıtılacakSonraki Haber

Ataşehir’de “Plastiksiz Temmuz” hareketi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar