Ataşehir 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmuş , 17 mahallesi olan ve giderek gelişen bir ilçe.
2009 yerel seçimlerinde Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar’dan gelen mahalleleriyle birlikte belediye binası bile olmayan bir ilçeyken, şimdilerde adını duyuran bir ilçe.
Ataşehir’in kurulduğu günden beri gündemden düşmeyen tek kanayan konusu ise imar. Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar’dan gelen mahalleler Ataşehir’e yıllardır çözümlenmemiş sorunlarıyla birlikte geldi.
Her seçim dönemi Ataşehir’e gelen siyasetçiler imar sözü vermesine rağmen bu sorun giderek büyüdü.
Siyasetçiler sorunu çözmek yerine sürekli birbirlerini suçlayarak hizmet etmek yerine kavga etmeyi tercih ettiler.
Bir kentin gelişmesi, huzuru ve insanların rahat bir şekilde yaşamasının anahtarı imar planlarının olduğunu söyleyen siyasetçiler ayrıca imarın siyaset üstü bir olay olduğunu da vurgulayarak çalışmaların buna göre şekillenmesini her tartışmalarda dile getiriyorlar.
Aslında olması gereken budur. Her siyasi parti iktidar olmak için yapacakları hizmetleri projelendirerek halkın onayına sunar ve ona göre destek alır veya almaz ama anlayış projelerin halkın hizmetine sunmak önemlidir. Ancak günümüzde ekonomik nedenlerden dolayı birçok projenin gerçekleşemediğini biliyoruz. Burada önemli olan Ataşehir için önemli olan imar planlarının çıkmasında Ataşehir Meclis grubu ve Ataşehir siyasi parti başkanlarının birlikte hareket ederek Ataşehir Halkının menfaatine olan bu planların usulüne uygun çıkmasını sağlamaktır. O zaman Ataşehir bir mega kent olur ve siyasilerde bu halka verdikleri hizmetin karşılığını da alırlar.
Gelinen noktada Ataşehir’in mahallelerinin imar planları çıkmaya başladı. Artık kavga etmek yerine hizmet etme zamanı. Kazanan Ataşehir ve Ataşehirliler olsun..
Yorum Yazın