Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlarla hayatlarını değiştirme fırsatı bulan vatandaşların hikayesini konu alan “Bizim Hikayemiz” serisi her hafta farklı hayatları konuk ediyor. Hayatlarının bir noktasında, zor anlar yaşamış veya bir destek ihtiyacı duymuş ya da çaresizlik içinde kalmış kişilerin, Ataşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayatlarına yeniden başlangıç yaptığı bu öyküler, okuyuculara ilham kaynağı olurken, aynı zamanda umut da aşılıyor. İşte bu öykülerin bir tanesi de bu haftaki Ataşehirli Aynur Takuş’a ait.
Bizim Hikâyemiz’in bu haftaki konuğu, 1984 yılından beri Ataşehir’de yaşayan 60 yaşındaki Aynur Takuş oldu. Emekliliğinin ardından yaşamına yeni bir yön vermek ve kendisini geliştirmek için önemli adımlar atan Aynur Takuş, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışarak, hayatının nasıl değiştiğini anlattı.
Kamu sektöründe uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Aynur Takuş, iş hayatındaki yoğunluğun ardından kendisi için yeni bir arayışa girdi. Ne yapabileceğini düşünürken, sosyal etkinliklere ve eğitim kurslarına yöneldi.
BAŞARILARLA DOLU EMEKLİLİK HAYATI
Emeklilik sonrası hayatına yeni bir renk katmak isteyen Takuş, ilk olarak dikiş kurslarına katılmak için merkez arayışı içerisine girdi. Bu süreçte, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ile tanışan Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için burada önemli eğitimler aldı. Heyecan verici bir dönemin kapılarını araladığı bu merkezde geçirdiği süre boyunca dikişin inceliklerini öğrendi, çantalar, eşofmanlar, pantolonlar dikti ve arkadaşlarına hediye etti.
Aynur Takuş bu merkez ile ilgili şu sözlere yer verdi: “Bu merkezde hem resim, hem de dikiş kursu eğitimi aldım. Her ikisini çok sevdim, çok güzel şeyler öğrendik burada. Hocalarımız bize gerçekten çok değer verdiler ve değerli olduğumuzu hissettirdiler. Her soru sorduğumuzda cevap verdiler ve kendimle bu yaz çok güzel zaman geçirdim, hiç sıkılmadım. Çantalar diktim, aileme eşofmanlar diktim, pantolonlar diktim.”
HAYALLERİNİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYOR: KENDİ SERGİSİNİ AÇTI
Ancak bununla da kendisini sınırlamak istemeyen Aynur Takuş, hayallerini gerçekleştirmek için sergi açmaya karar verdi. Bu çalışmalarda kendi eserlerini yeteneklerini sergileyen Aynur Takuş, çevresindeki insanlara da ilham verdi.
Her şeyin emek ve istemekle alakalı olduğunu vurgulayan Aynur Takuş, şu sözleri ifade etti: “Evde kendi başımıza ufak tefek bir şey bilsek bile bunu uygulamamız çok zordu, ama hocalarımız sayesinde bu teknikleri öğrendik ve bunları kendi emeklerimizle birleştirip çabalarımızla çalışarak, güzel ürünler sergiledik. Bu ürünleri burada sergilememize yardımcı olan hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bize büyük katkılar sundular, sonsuz teşekkürler.”
BİR DİĞER HAYALİ; OKUMA ALIŞKANLIĞINI TEŞVİK EDECEK BİR KAFE AÇMAK
Aynur Takuş’un emeklilik sonrası hayatında bir diğer büyük hayali de küçük bir kafe açmaktı. Ataşehir’in Yeni Çamlıca Mahallesi’nde bulunan bahçeli evini, kafe açmak için ideal bir yer olarak gören Takuş, burayı kafeye çevirerek, kendi üretimlerini sergilemeyi planladı. Perdelerden masa örtülerine kadar her türlü malzemeyi kendi emeğiyle yapmayı hedefleyen Takuş, kafe iç dekorasyonunu tamamen kendisi tarafından tasarlanacağını ifade ederek şu sözleri söyledi: “ Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde almış olduğum bilgilerle hayalimdeki kafenin masa örtülerinden, perdelerine her dekorasyonunu kendim emeğimle tasarlamak istiyorum. Bu kafeyi harekete geçirirken de en büyük hayalim, gençleri daha doğru, daha akılcı, daha mantıklı bir alanda zaman geçirmelerini sağlamak istiyorum. Unutulmuş olan o gazeteleri okumalarına; belki yıllarca kitap okumuşlarsa da unuttukları kitapları yeniden okumalarına vesile olmak için çalışmak istiyorum. Dilerim bu hayalimi de gerçekleştirmiş olurum.”
Aynur Takuş’un bu yolculuğu, sadece kendine değil, çevresindeki insanlara da büyük bir motivasyon sağlıyor. Emeklilik döneminde hem kendini geliştiren, hem de topluma faydalı olmayı başaran Aynur Takuş, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi’nin sağladığı desteklerle, hayatında önemli bir dönüşüm yaşadığını ifade ediyor.
Aynur Takuş şimdi ise, umut dolu gözlerle hikayesini yeniden yazıyor ve küçük bir kafede hayallerini gerçekleştirmek için hazırlık yapıyor. Bu süreçte öğrendiği her şeyle yeni projelere imza atmayı dört gözle bekleyen Takuş’un emeklilik sonrası bu başarılı yolculuğu, yaşının sadece bir rakamdan ibaret olduğunu ve hayatın her döneminde yeni hedefler belirlenerek, başarıya koşulabileceğini gösteriyor.
Yorum Yazın