Ataşehir’de Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir’de Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandı
Tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Deniz Zaferi 109. Yıl dönümünde Ataşehir de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Siyasi partilerinde yoğun katılım sağladığı ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na  çelenk sunumuyla başladı. Ataşehir Kaymakamı, Garnizon Komutanlığı ve Ataşehir belediyesinin çelenk sunumundan katılım sağlayan siyasi partiler ve STK’lar çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ADD Ataşehir Şube Başkanı Seda Günel günün anlamı ve önemi üzerine basın açıklaması yaptı.  

Çelenk sunma törenine Ataşehir Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Garnizon Komutanı İkmal Albay Volkan Aydın, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Burak Cifçi, AK parti Belediye Başkan Adayı M. Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel, İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, Ataşehir memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Reşat Sahin Öztürk, YRP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkan Adayı Bülent Tüylü, Muharip Gaziler, birim ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

İkinci tören Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Tören öncesi Ataşehir Harezmî Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp düzenlediği 18 Mart temalı resim sergisi protokol tarafından kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirildi ve ardından sergi dolaşılarak emeği geçenlere teşekkür edildi.

“ÇANAKKALE SAVAŞI BİR DİRENİŞTİR”

Buradaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Harezmî Anadolu Lisesi Müdürü Serkan Köktürk, günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmasında; “Bugün tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk Milleti’nin vatan sevgisinin şehadetle imtihan olduğu Çanakkale’nin 109’cu yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı bir direniştir. Bu direniş namus bildiğimiz kavramların zedelenmemesi için asil Türk evlatlarının kendilerini feda etmekten çekinmedikleri benzersiz bir meydan okumadır. Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, sadece direniş değil bir diriliştir. Aziz milletimizin haysiyetimizle oynamak isteyenlere karşı topyekûn ayağa kalktığı milli bir silkeleniştir. Bu vesile ile zafere ulaşarak vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan kahraman Mehmetçiklerimizi bir kez daha minnetle, şükranla anıyorum ve tekrar haykırıyorum Çanakkale Geçilmez “ dedi.

Okul müdürünün konuşmasından sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu programın icra edilmesiyle tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Coşkun "Çanakkale Geçilmez" sözü sadece bir slogan değil aynı zamanda bir inancın ve direnişin ifadesidirÖnceki Haber

Ali Coşkun "Çanakkale Geçilmez" sözü sad...

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, basın mensuplarıyla iftarda buluştuSonraki Haber

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar