Ataşehir Sivas Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği(ASİDAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken, Geçmişten Günümüze Kadın Mücadelesini konu alan bir etkinlik düzenledi.
Kısa adı ASİDAD olan Ataşehir Sivas Kültür, Dayanışma ve Eğitim Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak dernek binasında Dernek Başkanı Sevgi Uluğ önderliğinde, sunumunu Tarih Öğretmeni Aşkın Ürkmezer’in yaptığı geçmişten günümüze kadın mücadelesini konu alan bir panel düzenledi.
Düzenlenen panele ASİDAD Başkanı ve aynı zamanda Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Sevgi Uluğ ve yönetimi, İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, KüçükBakkalköy Mahalle Muhtarı Birgül Çilesiz Korkmaz, İnönü Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, ATA Eğitim DER Başkanı Zuhal İlgün Çakır, ATA Eğitim Der Kurucu Başkanı Turgay Kılıç ve Ataşehirli kadınlar katılım sağladı.
ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ; “Her 8 Mart’ta sokaklarda kadınların hayatlarını, kadınlara kısıtlamaya çalışanlara karşı baş kaldırıyoruz. Bizde bugün burada ASİDAD olarak kadın olarak neler yapabiliriz onu konuşacağız. ASİDAD kadın ağırlıklı bir dernek ve buradaki arkadaşlarımız hayat mücadelesinin içinde aktif olan kadınlar. Biz bugün burada elimizde olan haklarımızı savunmak için bir aradayız. İstanbul Sözleşmesi’nin imzadan kaldırılmasına karşıyız. Bugün burada Tarih Öğretmenimiz Aşkın Ürkmezer bizlere Geçmişten günümüze kadın mücadelesini konu alan bir sunum yapacak. Hepiniz hoş geldiniz” şeklinde ifade etti.
Tarih Öğretmeni Aşkın Ürkmez tarih boyunca ilk çağlardan bu güne kadının ne evrelerden geçtiğini anlattığı sunumunda kadının tarih boyunca sömürüldüğüne değindi. Ürkmezer; “İlk çağlarda Tanrı gözüyle bakılan kadın, zamanla erkek egemen topluma geçildiğinde köleleşmeye ve sömürülmeye başlatılmıştır. Kadın emeği ucuz emek olarak görülmeye başlıyor toplumlarda. Kadın iş hayatında, evde, cinsel hayatında, sömürülüyor. Bunun karşılığında sadece korunmak istiyor devletten. Devlet ise korunma hakkını bile kadına vermiyor. İstanbul Sözleşmesi geri gelsin demek sadece yetmiyor. İstanbul sözleşmesi yazılı bir metin olarak kalırsa kadınların hiçbir işine yaramaz. O yüzden tüm kadınları mücadeleye davet ediyorum” dedi.
ASİDAD'lı kadınlar, 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle hazırlamış oldukları panoya her dilde 'DUR' yazarak 'Kadına Karşı Şiddete Dur' diyerek el izlerini panoya basarak tepki gösterdiler. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
Yorum Yazın