© Gazete Ataşehir 2020

KAYMAKAMLIK TAKİPTE

KAYMAKAMLIK TAKİPTE

2008 yılında başlayan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasının takipçisi olan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu değerlendirme toplantısı yaptı.

Ataşehir'de okumaz yazmazları tespit edip, okur-yazar yapabilmek için seferber olan Halk Eğitim, Milli Eğitim, okul müdürleri, okul aile birlikleri Ataşehir Kaymakamı Turgur çelenkoğlu başkanlığında değerlendirme toplantısını yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Ataşehir Halk Eğitim Müdürü Yakup Alp, Ataşehir'deki okumaz yazmazların yıllarına göre dökümünü çıkararak, okur yazar belgesi verilenlerin mahalle, mahalle listesini sundu. İki yıl içerisinde 494 kişiye okur yazar belgesi verildiğini söyledi.

2008'de başlayan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası ile okumaz-yazmazların yüzde altmışını okur yazar yapma hedefi, dört yıl geçmesine rağmen tutturulamamış. Bu işin kolay olmadığı görülerek okumaz-yazmazları tespit edip ikna etmenin yolları aranmaya başlanmış. Bu çerçevede yapılan toplantılarda varılan sonuçlar masya yatırıldı.

DEĞERLENDİRMELER SONUCU TESPİT EDİLEN DEZAVANTAJLAR

TOPLANTI İLE İLGİLİ KONUŞMALAR VE ÖNERİLER

Toplantıda konuşan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu yaptığı değerlendirmede, “2008-2009 yılı ilçe kuruluş çalışmaları ile geçtiğinden, Halk Eğitim Merkezi kurulmadığından verimsiz geçti. 2010-2011 yıllarında yoğun çalışma ile işe başladık. Rakamlara bakınca önemli başarı elde ettiğimiz görülür. Bu yıl yüzde onsekizlik başarı, İstanbul'daki yaşam koşulları, sürekli göç olmasına karşılık küçümsenecek bir başarı değil. Ancak hedeflediğimiz başarı da değil” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, “Artık iletişim çağında yaşarken, iletişim kurup ulaşamadığımız okumaz-yazmazlar çelişki gibi görünüyor. Bu konudaki başarı yada başarısızlık hepimizin olacak. Başarı için taşın altına hepimiz elimizi koymak zorundayız” diyerek herkesi göreve davet etti.

Daha sonra okumaz-yazmazlara ulaşıp kurslara getirmek için neler yapmalıyız sorusuna, söz alan katılımcılardan da somut öneriler istendi.

Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Övür söz alarak “Ataşehir Belediyesi olarak bu projenin takipçisiyiz. Ata Evleri'mizde Halk Eğitim ile birlikte kurslar açıyoruz. Kurslara gelen annelerin çocuklarına, çocuk eğitimi ve oyun odalarımızda psikologlar eşliğinde eğitimlerde veriyoruz. Teşvik için hediyeler de olabilir” diyerek farklı bir öneride bulundu.

Söz alan diğer katılımcılardan Halil Atamavcı İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı” Ataşehir'de 340 yöresel dernek var. Bir komisyon kurup bu dernekler aracılığı ile katılım sağlayabiliriz.” Bir başka yetkili de Mobil-Okul önerisinde bulundu. Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Halk Eğitim yetkilileri de, gelen önerileri değerlendirip, yeni yöntemlerle yol haritasını çıkaracak. ve başarı için kollar sıvanacak. Ayrıca basından da bu konuda yapacakları duyuru ve haberlerle destek istendi. Şİmdiye kadar verilen destekten dolayı da teşekkür edildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER