© Gazete Ataşehir 2020

Yıldız; “Arkadaşlarımız yapılanları görmezlikten geliyorlar”

Ataşehir Belediye Meclisinde görüşülen 2021 Mali Yılı Bütçesi üzerine eleştirilerini grubu adına dile getiren Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Kayacı’nın iddialarına yanıt vermek üzere söz alan CHP Meclis Üyesi Birkan Birol Yıldız, belli ki Fatih kardeşim dersini iyi çalışmamış diyerek arkadaşlarımız her nedense yapılanları görmemezlikten geliyorlar dedi.

CHP Meclis üyesi Birkan Birol Yıldız Bütçe görüşmelerinde kişiler adına söz alarak yapılan eleştirilere partisi adına cevap vererek lehte görüşlerini açıkladı.

“ARKADAŞIMIZ HER NEDENSE YAPILANLARI GÖRMEMEZLİKTEN GELİYOR”

Ataşehir Belediyesinin hiçbir kalıcı hizmet Ataşehir’e kazandırmadığını ve 2021 için projelerinin olmadığı eleştirileri üzerine Birkan Birol Yıldız; “ 2021 Mali Yılı Bütçemize baktığımızda projeler kısmında İçerenköy Mahallesinde bir açık spor tesisi görüyoruz. İçerenköy’de  İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Atatürk Mahallesinde  ATA Park ve  sağlık tesisi,  Bir Çocuk al Mola Merkezi,  Barbaros mahallesinde Gençlik Merkezi,  Küçükbakkalköy’de Kültür merkezi, Nikâh Sarayı, Yine kadın Meslek Edindirme binası, Barbaros mahallesinde bitirmiş olduğumuz İnavasyon Merkezi  var. Arkadaşımız her nedense bu hizmetleri görmemezlikten gelerek hiç değinmedi. Yine belediye başkanımızın talimatı üzerine Kayışdağı Mahallesinde yapmış olduğumuz kreşi ve 46 bin metrekarelik bir spor kompleksini İçerenköy hemşerilerimizin en yakın zamanda hizmete sunacağız” dedi.

“11 YIL İÇİNDE ATAŞEHİR’E REFERANS OLUP BİR PROJE GETİREMEZ MİYDİNİZ? “

Biz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yıllardır bütçe görüşmelerinde bu kürsüyü kullanırken Ataşehir Belediyesinin geçmiş dönemdeki bütçe gelir gerçekleşme kalemlerini topluyorsunuz ve ne yaptınız sorusunu soruyorsunuz diye sitem eden Yıldız; “ Biz bir şeyler yaptığımızı söylüyoruz. Birde komşu ilçelerimize bakıyoruz. Sultanbeyli’de neler yapıldığını sordum. Bir Gölet Sosyal tesisi, üç futbol sahası, bir tenis sahası, bir Stadyum, Necmettin Erbakan Kültür merkezi yapılmış. Bunu Sultanbeyli Belediyesi kendi imkânlarıyla yapmadığını, hepsini büyükşehir belediyesinin desteği ile yaptığını görüyoruz. Dönüyoruz Çekmeköy’e bakıyoruz.  Spor Kompleksi, Kültür Merkezi, sosyal tesisler yine büyükşehirin finanse ettiği hizmetler.  Ümraniye ilçesine bakıyoruz orada da aynı hizmetler, Sancaktepe’ye bakıyoruz. Yeni ilçe maşallah kültür merkezi, Kadir Topbaş Spor Salonu, Havuzu, Sosyal Tesisi bu ilçelerde yapılan bu hizmetler için ilgili belediyelerin bütçesinden bir kuruş harcanmadan Ak parti Büyükşehir tarafından yapılan hizmetlerdir. Bu arada kala kala bir tek Ataşehir Kalmış. Sizler Ataşehir ’de partide görev almış kişilersiniz. Allah aşkına 11 yıl içinde Ataşehir’e referans olup bir proje getiremez miydiniz?” diye konuştu.

“ARSA SATIŞLARINDA AK PARTİLİ BELEDİYELERİN ELİNE SU DÖKEMEYİZ”

Birkan Birol Yıldız eleştirisel iddialara yanıtlarına şöyle devam etti: “ Arkadaşımız arsa satışlarından bahsetti. Maşallah AK partili belediyelere baktığımızda bu konuda ellerine su dökemeyiz.  Başakşehir Belediyesi 2020 yılı 145 milyon, 2022 yılında 153 milyon. Bakıyoruz Sancaktepe 72 milyon, Ümraniye aynı oranlarda. AK Partili belediyelere baktığımızda Ataşehir Belediyesi olarak bu konuda yarışamayız.

Bu arada Can Dostum hayvan barınağından bahsetti. Yakında Ferhatpaşa mahallemizde hizmete sunacağız.

Bilgi İşlem Bütçesinin neden 10 milyon arttığını söyledi Fatih arkadaşım. Teknoloji dövize endeksli olduğu için böyle bir arttırmaya gidilmiştir.

Fen İşleri Müdürlüğü yatırım yapan bir birim. Bunun da bütçesi yaklaşık %60 oranında arttı. Bence bunu eleştirmek değil takdir etmeniz gerekirdi.

Ataşehir belediyesinin Finansal tablosuna baktığımızda yaşamış olduğumuz ekonomik krizden dolayı gelirlerimizde büyük bir gelir kaybolduğunu görüyoruz.

Örnek verirsek; Yapı ruhsat harcından bir önceki yıla göre büyük bir düşüş yaşandığını açık bir şekilde görüyoruz.

Yapı kullanım izin belgesinden kaynaklı gelirin bir önceki yıla göre %66,  işletmelere verilen ruhsat sayısının bir önceki yıla göre %30 düştüğünü görmekteyiz.

Bütün bunlar bize ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik buhranın sonucu olduğunun değerlendirilmesini iyi yapmamız gerektiğini gösteriyor.”

“YAŞADIĞIMIZ EKONOMİK OLUMSUZLUKLAR NE YAZIK Kİ BLANÇOLARIMIZI ETKİLİYOR”

Dövizdeki artışların vatandaşın hayatını olumsuz etkilediğini söyleyen Yıldız; “Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kurulduğunda Merkez Bankası döviz kuru sitesine girdim. O zaman yeni çıkmış 200 Liralık banknotla 135 dolar alabiliyormuşuz. Bugüne baktığımızda 200 TL ile sadece 25 dolar alabiliyoruz. Türk Lirasındaki bu sert değer kaybı bütün kamu kurumlarımızı derinden etkilediği gibi özellikle kamu bankaların milyarlarca Türk Lirası zarar etmesine sebep oluyor. Yaşadığımız bu olumsuzluklar ne yazık ki bizimde blançolarımızı etkiliyor.  Hayata geçirmek istediğimiz projelerimizin ve planlarımızın uzamasına sebep oluyor” şeklinde ifade etti.

“2023 YILI SONUNA KADAR İŞSİZLİK ORANI ÇİFT HANEDEN OLMAYA DEVAM EDECEK”

 Açıklanan ekonomik paketle istikrarsızlığın devam edeceğini söyleyen Yıldız; “Hazine Bakanımızın açıkladığı yeni ekonomi programına göre Türkiye Ekonomisi 2023 yılında 875 milyar dolarla 2012 yılının gerisine düşecek.  Yani tam 11 yıl geriye gidecek.

Yine TÜİK’in verilerine baktığımızda gençlerde işsizlik oranı 26,1, güvencesiz çalışanlarda işsizlik oranı 31,4 olduğunu görmekteyiz.

Yeni ekonomik programa göre zaten 2023 yılı sonuna kadar işsizlik oranı çift haneden olmaya devam edecek. Eğer siz 21. Yüz yılında dünya rekabet içerisinde iken, sorgulayan, analiz yapabilen, araştıran bir kuşak yetiştirmezseniz, ayrıca siyasal, sosyal, ekonomik alanlarda reformlar gerçekleştirmezseniz ülke olarak bu rekabetin çok gerisinde kalırsınız” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Yıldız; “Bu istikrasız gidişatın ve derinleşen ekonomik sorunlara rağmen Ataşehir halkına karşı gelir-gider dengesini gözeterek bir bütçe hazırladığımız sizlere ifade etmek istiyorum. Hazırlanan bu bütçenin hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmasını bitirdi. .  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER