© Gazete Ataşehir 2020

Ulaş Can Arslan CHP Gençlik Kolları başkanlığına adaylığını açıkladı

2024 Ocak ayından bu yana CHP Ataşehir Gençlik Kolları başkanlığını yürüten Ulaş Can Arslan, ilçe binasında yaptığı basın açıklamasıyla gelecek günlerde yapılacak olan kongrede aday olduğunu açıkladı.

İlçe yöneticilerinin, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyelerinin ve CHP İlçe Kadın Kolu başkan ve yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasına gençlerin yoğun ilgisi damgasını vurdu.  

İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın İstanbul dışında olması nedeniyle İlçe Sekreteri Aşkın Ürkmezer’in açılış konuşmasının ardından yoğun alkışlar arasında mikrofonu Ulaş Can Arslan’a bıraktı.

GELİN HEP BERABER DAHA GÜZEL BİR GELECEĞE YÜRÜYELİM

Yoğun alkış ve sloganlar eşliğinde basın açıklamasını yapmak üzere kürsüye gelen tek aday Ulaş Can Arslan arkadaşı Kaan Çelik’i de yanına alarak; “Bugün sizlere büyük bir heyecanla sesleniyor, CHP Ataşehir Gençlik Kolları başkanlığına aday olduğumu duyuruyorum. Ataşehirin gençleri olarak, ilçemizi daha yaşanabilir ve dinamik hale getirmek için kararlıyız. Yeni Projeler ve etkinliklerle, gençliğimizi daha ileriye taşıyacağız. Gelin, sesimizi birlikte yükseltip, hep beraber daha güzel bir geleceğe yürüyelim” diyerek yaptığı basın açıklamasına şöyle devam etti.

Değerli ilçe yöneticilerim, meclis üyelerim, kadın kolları başkanım ve yönetimi, ilçe gençlik kolları başkanlarım, ilçe gk başkan adayı dostlarım, çok kıymetli yol arkadaşlarım, gecesini gündüzüne katarak bugün birinci parti olmamızı sağlayan çok değerli Cumhuriyet Halk Partisi emekçileri, sevgili Ataşehirliler, hepiniz hoş geldiniz!

17’SİNE YENİ GİRMİŞ BİR ÇOCUKKEN BABA OCAĞIMIZ CHP İLE YOOLARIMIZ KEŞİŞTİ

Pek çoğunuzla aynı sıralardan geliyor, birlikte verdiğimiz mücadeleden birbirimizi tanıyoruz. Ancak tanışamadıklarımız için kısaca kendi yol haritamdan bahsetmek isterim.  Hepinizin bildiği üzere haksızlıkla, hukuksuzlukla dolu bir iktidarda büyüyen gençleriz biz. Bu iktidarın içine doğduk, aksini bilmiyor eşit adil bir Türkiye yaratmak için kendimizi bildik bileli çalışıyoruz. Gezi parkı direnişi başladığında 12 yaşındaydım, ilk orada gördük halkın gücünü ve karşısında eli kanlı faşistlerin Berkin’leri, Ali İsmail’leri, Ethem Sarısülük’leri katledişini. O zamanlar gördüğümüz bu direniş ve inanç, henüz 17’sine yeni girmiş bir çocukken baba ocağımız Cumhuriyet Halk Partisi ile kesiştirdi yolumu.

O zamanki sıra arkadaşlarım ama şu an mücadele arkadaşlarım olan, ilk günden bugüne omuz omuza durduğumuz Fırat, Kaan, Emir Ali, Caner ve Ata ile birlikte şu kapıdan içeri girdik; gençlik olarak mevcut siyasi iktidarın ötekileştirici ve baskıcı politikalarına karşı ses yükseltecek, bilimsel ve laik eğitimden giderek uzaklaşan lise müfredatına karşı tepki oluşturacak, var olan adaletsizliğe sessiz kalarak çanak tutmayacak ve en çok 15’inde katledilen Berkin’in mücadelesini en ön sırada biz sürdürecektik.

Yol arkadaşlarımla birlikte, bu şiarla çıktığımız yolda, 2018 yılında lise komisyonu sorumluluğunu, 2019’da gençlik kolları komisyon çalışmalarında aktif görev aldım,  2020’de gençlik kolları İçerenköy Mahallesi sorumluluğunu,  2021-2024 yılları arasında ilçe sekreterlik görevini ve 2024 yılının Ocak ayından bugüne de Ataşehir gençlik kollarımızın başkanlık görevini üstleniyorum. Bu noktada ayrıca bahsetmek isterim ki, 2020 yılında partili ve partili olmayan mücadele arkadaşlarımla kurmuş olduğumuz Ataşehir Sosyal Gençlik Platformunda tüm inancımızla çalışıyor, hem ilçemiz hem de geleceğimiz için çeşitli projelere imzamızı atıyoruz. Bugün, hepimizin vicdanını rahatsız eden, “sokak hayvanlarını 2020 yılından beri düzenlemiş olduğumuz besleme çalışmaları ile korumaya çalışıyor, sosyal gençlik sokak hayvanlarının da yanında diyoruz! Aynı zamanda, yapmış olduğumuz yardım çalışmaları ile iktidarın sosyal devlet eksikliğini bir nebze olsa da ortadan kaldırmak için Ataşehirlinin sesine gençlik olarak kulak veriyoruz. 

2024 Ocak ayından beri sürdürdüğüm Ataşehir Gençlik Kolları Başkanlık görevimde hali hazırda bir seçimi geride bıraktık ve ne mutlu ki hem Ataşehir’de, hem de İstanbulda yeniden iktidarı sağladık! Bu vesile ile 65 günlük seçim maratonunun sonucunda, gece gündüz demeden, sokak sokak, cadde cadde, meydan meydan dolaşarak terini akıtan tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Yorulmak nedir bilmeyen, kapı kapı dolaşıp, güneşin altında birlikte terleyip, yağmurun altında beraber ıslandığımız, soğuk havada umudun içimizi ısıttığı yol arkadaşlarım, hepiniz iyi ki varsınız! Bu başarı bizim için bir başlangıçtı. Her şey çok güzel olacak dedik ve oldu! 

YOLUMUZ UZUN ANCAK İNANCIMIZ TAM

Şimdi bizlere düşen, bu başarıyı devam ettirmek ve önce yerelde sağladığımız başarıyı genele taşıyarak tüm Türkiye’de resmen iktidarı elde etmektir. Hedefimiz doğrultusunda gençliğin çağa bakış açısını önce Ataşehir’de, sonra İstanbul’da ve sonra tüm Türkiye’de hâkim kılacak, var olan mücadelemizi gençliğin sözü ile haykıracağız! Yolumuz uzun ancak inancımız tam! Çünkü biz bu inanç ve adalet meşalesini;  Cumhuriyet Halk Partisine, baba ocağımıza gelirken örnek aldığımız yol; bu ülke için koşmaktan hiç yorulmayan Ekrem İmamoğlu'nun, kendi deyimiyle bizi ekmeksiz bırakan ama babasız bırakmayan İsmet İnönü'nün,

Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi!

Kahrolsun emperyalizm! Yaşasın işçiler, köylüler!” diyerek ideolojileri uğruna dimdik darağacına yürüyen Deniz’lerden, tek bir yol arkadaşını geride bırakmayacak kararlılığıyla ölüme yürüyen Mahir’lerden, 25 günde 420 km yol yürüyen eski genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ve 46 yıl sonra birinci parti olduğumuz sürecin lideri genel başkanımız sayın  Özgür Özel'den,

“Millettin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça, savaş yalnızca bir cinayettir.” cümlesini söyleyecek kadar yürekli bir komutan, Çanakkale de, cehennemin ortasında, ateşten gömleği giydiği sırada yeni bir alfabe düzenleyecek kadar müthiş bir öğretmen; bir halka padişah olabilecekken insanın insana kulluğunu ortadan kaldıracak kadar iyi bir insan ve en çok da annesinin ölümünden yalnızca 10 ay sonra ilan ettiği Cumhuriyet’i biz Gençliğine emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz.

Şu an bizi izlediklerine sonsuz inandığımız, önceki dönem Belediye Meclis üyemiz, abimiz Uğurcan Demir, Ataşehir Gençlik Örgütümüz emektarlarından rahmetle anıyoruz. Tam da bu sebeple pes etme lüksümüz yok bizim!

ATAŞEHİR GENÇLİĞİNİN SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜ VAR!

Bugün iktidara yürüdüğümüz bu yolda, 22 yıldır süregelen bu düzen tarafından çalınan yıllarımızın mücadelesine destek olmak, yaşam tarzına her alanda müdahale edilen gençliğin, tarikat yurtlarına mahkûm edilen arkadaşlarımızın, günlük 66 lira ile geçinmeye çalışan üniversite öğrencilerinin, uygulanmayan yasalar, yerle bir olan hukuk sistemi nedeniyle karanlığa mahkûm edilen gençlerin, daha 15’lerinde insan haklarına aykırı biçimde çalıştırılarak iş kazasına kurban giden kardeşlerimizin, Enis Kara’ların, Kübra Ergin’lerin, Berkin Elvan’ların mücadelesi için burada yeniden Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Gençlik Kolları Başkan Adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum. Nüfusu 450 Bine dayanan  küçük bir metropolün tek adayı olmanın gururu paha biçilemez! Bu mücadeleyi benimle sırtlanan ve bugün, bu başarıya imza atan tüm yol arkadaşlarıma bir teşekkürü borç bilirim.

Değişim ile gelen genç yönetimde, bugün ve yarın Ataşehir’li genç arkadaşlarımın isimlerini karar mekanizmalarında görmek için hep birlikte yılmaksızın çalışacak; önümüzdeki tüzük kurultayında gençliğinin tüm sorunlarını çözmek üzere, partimizin örgütlenmesi ve yapılanmasının nasıl olması gerektiğine dair tavrımızı ortaya koyacağız.  Öncelikle, AK Parti faşizminden kurtulmuş ve sonrasında tekrar çağın öncüsü olmuş bir Türkiye Cumhuriyeti için omuz omuza çalışacağız.

Biliyorum! “Bütün ümidim gençliktedir!” diyerek yol haritamızı 20 Ekim 1927’de, bundan tam 97 yıl önce Gençliğe Hitabe ile çizen; Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye idealiyle soluksuz çalışan Ataşehir Gençliğinin söyleyecek çok sözü var! Sözümüzü en gür sesimizle haykırmak için; Gelin hep beraber"Yarınlara Ulaş'alım”!

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER