© Gazete Ataşehir 2020

Üç Günlük Açlık Grevi

BDP Ataşehir ilçe örgüt üyeleri, KCK tutuklamalarını ve 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanıp Türkiye'ye getirilen Abdullah Öcalan'ın tecritini protesto etmek amacı ile başlattıkları açlık grevini sonlandırdı.

Yaklaşık 20 kişinin sürdürdüğü açlık grevini sonlandırırken, yapılan basın açıklamasında konuşan ilçe başkanı Reşit Çeliktepe “Kürt halkının yıllardır verdikleri ulusal varlık mücadelesinde önder konumunda olan Sayın Öcalan'ın tutuklanışının 13. yıl dönümünde devletin, resmi ideolojisinin Kürtlere bakışı değişmiş gibi gözükse de, özellikle bu yıl, hem Öcalan'ın tecriti, hem KCK tutuklamaları, hem de Uludere katliamları gösteriyor ki değişen bir şey yok. Sırf “sayın Öcalan” denildi diye insanlar tutuklanıyor. Binlerce kişi 'biz de sayın Öcalan diyoruz' diye suça ortak olsular, kepenkler kapandı, sokaklar miting alanına döndü. Mücadelemiz sürüyor, haklarımızı alana kadar da sürecek. Şimdi açlık grevindeki bacılarımız, kızlarımız, arkadaşlarımız iradelerini ortaya koyuyorlar. Sizlere teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açlık grevindeki bir kadın da Kürtçe olarak yaptığı konuşmada (Tercüme ile aktarıldı) “Benim bir çocuğum askerde, bir çocuğum dağda, bu savaş daha ne kadar sürecek. Bu kardeş kavgası bitsin artık yeter. Avrupa'da, İmralı'da, dağda görüşmeler yapılıyor, neden çözüm olmuyor. Neden barış olmuyor, bu savaş daha ne kadar savaş sürecek. Ana yüreğim hangi çocuğum için çarpacak, her gün, her saat bir çocuğumun ölüm haberi gelecek diye korku içinde yaşıyorum” diye haykırdı.

Kürtçe- Türkçe türkülerle sürdürülen açlık grevi sonlandırıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER