© Gazete Ataşehir 2020

Sokaktaki canlar size sesleniyorlar: yuva arıyorum

Çekmeköy Belediyesi ürettiği yeni proje ile artık sokakta yaşayan hayvanlar Ömerli Geçici Hayvan Bakımevi’nden uzman veterinerler gözetiminde sahiplenilebilecek.

Çekmeköy Belediyesi başladığı yeni proje ile sokak hayvanların sahiplenilmesi için büyük ve önemli bir adım attı. Yeni proje ile Ömerli Geçici Hayvan Bakımevi’nde korumaya alınan köpekler, uzman veterinerlerin bakım ve tedavi sürecinden sonra çipleri takılarak cinsiyet, doğum yılı gibi kriterler belirlendikten sonra sahiplenilmeyi bekliyorlar. Köpekleri sahiplenmek isteyen vatandaşlar www.cekmekoy.bel.tr adresi üzerinden köpeklere ait fotoğraflara ve bilgilere ulaşıp, 0216 600 0 600 numaralı telefon üzerinden veterinerlik hizmetlerine bağlanarak sahiplenme başvurusunda bulunabilecekler.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, “Her zaman söylüyorum. Bu coğrafyada yaşayan, yeryüzünde yaşayan tüm canlıları sevip, onlarla bu dünyayı paylaşıyoruz. Allah’ın verdiği nimetleri sokaktaki canlarla paylaşmak hiç zor değil. Bizde bu anlayışla ilçemiz sınırlarında bakım ve tedaviye ihtiyacı olan sokak hayvanlarını barınağımızda ağırlayıp gerekli işlemleri yaptıktan sonra kanun gereği doğal ortamına bırakıyoruz. Bunun yanı sıra başladığımız yeni proje ile sokaktaki canları sıcak yuvalarına kavuşturmak için de bir adım atalım ve bu dostlarımızı sahiplenmek isteyen komşularımıza bir imkan sunalım istedik. Yeni projemiz hayırlı olsun. Sahiplenilecek canları ayrıca paylaşacağız. Sadece barınağımızda değil sonraki süreçlerini de takip edeceğiz” dedi.

Başvuruda bulunmak isteyen ve bilgi almak isteyen vatandaşlar linki kullanabilirler:  https://www.cekmekoy.bel.tr/yuva-ariyorum/sahiplen

KAYNAK: ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER