© Gazete Ataşehir 2020

Kahvaltılı eğitimde mesleki sorunlar konuşuldu

Sosyal Demokrat Muhasebeciler Birliği, E LOGO, FAG BUSİNESS ACADEMY işbirliği ile düzenledikleri “Muhasebe de Hile Denetimi” konulu kahvaltılı eğitimde meslek mensuplarıyla bir araya geldiler.

Yeditepe Üniversitesi’nin yanında bulunan Mirhan Cafe’de verilen kahvaltılı eğitime, Adli muhasebe Uzmanı Dr. Baki Toraman, ANADER Anadolu Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Canip Aslan, Boğaziçi Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Celal Özgüroğlu, Tüm Bağımsız Denetçiler Genel Başkanı YMM Bahri Olgun, Ataşehir ve Ataşehir dışından diğer komşu ilçelerden Mali Müşavirler katıldı.

“EKONOMİK VE SOSYAL YAŞAMIMIZ YAŞANILAMAZ HALE GETİRİLMİŞTİR”

Sosyal Demokrat Muhasebeciler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı panelin açılış konuşmasını yapan Mali Müşavir Çetin Düzce; “Ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik olarak kötü bir ortama girdiği bu süreçte,  dolayısıyla meslek ve meslektaşlarımız da bu durumdan en çok etkilenen kesimler olmaktadırlar. Biz meslek mensuplarının yıllardır kangren haline gelen tahsil edilemeyen, tahsil edilse bile Müşterilerin “ KOMŞUSUNUN VE TANIDIĞININ ÇOCUĞU OLAN MALİ MÜŞAVİR YÜZÜNDEN “  haksız rekabete maruz kalan ücretimiz başta olmak üzere,  sürekli artan mesleki iş yükü ve eklenen angaryalar sebebiyle maliyenin ve diğer devlet kurumlarının birer zorunlu ve ücretsiz personeli haline gelmemiz olgusu bizlerin ekonomik ve sosyal yaşamımızı yaşanılamaz hale getirmiştir.  Meslek mensubunun gece saat 00.00 lara kadar çalıştığı ofisinden çıkamadığı,  hastalanıp yatağa düştüğü ve ya yakınının, tanıdığının vefatında bile cenazeye katılmasının beyanlarının zamanında verememe riski ve kaygısı haline geldiği bir gerçeklik ile karşı karşıyayız” diye konuştu.       

“HALKI AYDINLATAN, KAMUOYUNU BİLGİ SAHİBİ YAPAN BİR MESLEK ÖRGÜTÜ YARATALIM”

Pandemi döneminde de risk aldıklarını ancak sorunların çözümsüz kaldığını belirten Düzce meslektaşlarına yaptığı çağrıda; “Kendi alanından (ekonomi, vergi  vb konularda) toplumun genel sorunlarına sahip çıkan, etkin ve dikkate alınan bir meslek örgütüne ihtiyaç varken  hele aralık 2021 den sonra patlayan kriz ile ülkenin içinde bulunduğu  durumun gerçekliği ile meslektaş yoksulluk sınırında yaşarken, meslek örgütü TÜRMOB yada bazı odaların yöneticilerinin yüksek tutarda "huzur hakkı" adı altında ücret alması doğru mu?  Yine görünüm itibariyle hiç bir etkinliği olmayan, mesleğe ve meslektaşa fayda üretmeyen ancak seçimlerde birer oy pazarlığı ve seçim alma silahı olarak ihdas edilen ve arpalığa dönüşen kurul ve komitelerin kurulması, bu komite kurullara ücret tahsis edilmesi acaba ne kadar etik. 2022 Mayıs İSMMMO seçimleri öncesi Kuruluşunu ilan eden “ SOSYAL DEMOKRAT MUHASEBECİLER BİRLİĞİ’Nİ  ” ( SDMB ) hep birlikte omuz vererek genişletip, büyüterek meslek ve meslektaş için bir umut olmasını sağlamaya, meslek ve meslektaştan uzaklaşmamış meslektaşın sorunlarına çözüm üretecek ve bizzat mesleği ilerletecek adımlar atmak, yine ülke kamuoyunda sözü dinlenen, görüşü alınan merci olarak bakılan ülke sorunlarına da kayıtsız kalmayıp söz söyleyen çözüm üreten sunduğu rapor ve çalışmalar ile halkı aydınlatan, kamuoyunu bilgi sahibi yapan bir meslek örgütü yaratalım” dedi.

“SİZLERİ OMUZ VERMEYE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

Düzce, konuşmasının sonunda mesleki alanda taleplerini şöyle sıraladı:

“* Mesleğe girişler sınırlandırılmalıdır.

* Huzur hakları en fazla iki brüt asgari ücret seviyesinde olmalıdır. 

* Meslektaşlar için tatil tesisleri kurulmalıdır.

* Mali tatil meslektaşın ihtiyacına cevap verebilecek hale getirilmelidir.

* Yaşlı meslektaşlar için yaşam evleri kurulmalıdır.

* Meslek odalarında hukuk birimleri oluşturulup meslek icra ederken çıkan sorunlar için hukuki 

 destek sağlanmalıdır.

* Yeşil pasaport meslektaşın hakkıdır bu hak elde edilmelidir.

* BA-BS beyanları tamamen kaldırılmalıdır. 

* Meslektaşların müşteri sayısına kota getirilmelidir.

* Serbest meslek mensubu olarak kestiğimiz makbuzlarda KDV oranı yüzde 8 e düşürülmelidir.   

 Bunun için sizleri omuz vermeye birlikte çalışmaya davet ediyor, sağlık, mutluluk ve demokratik bir yaşam dileğimizi sunuyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından Panelist olarak katılan Dr. Baki Toraman, Adli Muhasebe Uygulamaları, Hile Denetimi, Belgede ve İmzada Sahtecilik, Sorgulama ve Yalanı Yakalama Teknikleri konusunda sunumu gerçekleştirdikten sonra  “sorunlarınıza çözüm bulalım”, Başarının yolu inanmaktan geçer ve “Yeni nesil denetim ile şirketinizi koruma altına alın. Minimum risk maksimum fayda” konularında da katılımcıları bilgilendirdi.

Soru cevap şeklinde devam eden panel, plaket takdimi sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER