© Gazete Ataşehir 2020

İstanbul bir yaşam vadisine daha kavuşuyor

İBB, ‘Yeşil İstanbul’ hedefi için çalışmalarına devam ediyor. Ayamama Deresi üzerinde ıslah çalışmalarını sürdüren İBB, derenin etrafına yaşam vadisi kurarak, kente 1 milyon metrekare alan daha kazandıracak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan yaşam vadisi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Başakşehir, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerinden geçen Ayamama Deresi'nin ıslahını yapan İBB, şimdi de derenin çevresine yaşam vadisi kurma çalışmalarına başladı. Yaşam vadisi tamamlandığında Marmara Denizi’ne kadar uzanan bir yürüyüş ve bisiklet yolu da kentlilere kazandırılmış olacak.

“KENTE BİR MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK”

Ayamama Yaşam Vadisi çalışmaları, İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülüyor. Ayamama Yaşam Vadisi projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Burada, bilindiği üzere, çevresinde iki yakada da 15’er metrelik kara yolu bandının olduğu bir proje vardı. O proje yerine vadiyi tekrar kazanma araştırmalarını yaptık. Denizden yukarıya doğru bütün vadi boyunca uzanan bir proje çalışması başlattık. Alanda mümkün olduğu kadar yeşil alanlara yer vermek istiyoruz. Bütün alanları bisiklet yollarımız da dâhil olmak üzere geçirimli ve net bir şekilde yeşille buluşan bir alan haline getirmeyi planlıyoruz.”

KESİNTİSİZ YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU

Ayamama Yaşam Vadisi tamamlandığında Marmara Denizine kadar uzanan bir yürüyüş ve bisiklet yolu da İstanbullulara kazandırılmış olacak. Kente 1 milyon metrekare alan kazandıracak projenin, toplu ulaşım akslarına da sahip olacağını söyleyen Seçkin, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları şöyle özetledi:
“Sahilden başlayarak Ataköy Sahilinden kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz. Yapılan çalışmalarda bazı kara yolları, Marmaray, E-5 gibi ulaşım güzergâhları çıkıyor. Üst geçit ve alt geçitlerle, bunlar bisiklet ve yaya geçişlerine imkân verecek şekilde, üst geçit ve alt geçitler alanı, kesintisiz bir güzergâh haline getirdik. Bu alanın kesintisiz olması önemli. Bu alan üzerinde bir takım ulaşım noktaları var, özellikle raylı sistemlerin istasyonları var. Bu istasyonlardan da doğrudan vadimize açılan bağlantılar gerçekleştirmiş bulunuyoruz.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER