İsmail Erdem; “İlk yerel seçimlerde Büyükşehir ve Ataşehir’i AK hizmetle buluşturacağız”
ATAŞEHİRAK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem düzenlediği basın toplantısında, Ataşehir ile ilgili birçok konuyu gündeme taşıyarak, Ataşehir Belediyesinin gösterecek bir hizmetinin olmadığını söyledi.
İlçe Başkanı olduğu iki aylık bir süre içerisinde basınla ilk toplantısını yapan İsmail Erdem, genel siyaset, yerel siyaset ve hizmet derken sizlerle bu süreci paylaşmak istedik diyerek, siyasi hayatı süresince iki kez ilçe başkanlığı ve iki dönem belediye başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, bu süre içerisinde yaptığı hizmetleri Ataşehir Belediyesinin yaptıklarıyla mukayese ederek, değerlendirmeyi halkımızın yapacağını, 2023’te Cumhurbaşkanını halkımız seçecek ve 2024 yılında da hem Büyükşehiri hem de Ataşehir Belediyesini alarak halkımızı Ak hizmetle tekrar buluşturacaklarını dile getirdi.
“31 ARALIK’TA %45 KÜSUR PUANLA SEÇİMİ KAPATMIŞTIK”
Toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden İsmail Erdem, kamu adına bu hizmeti fedakârca yürütüyorsunuz diyerek Ataşehir ile ilgili tespit ve eleştirilerini şöyle dile getirdi: “Ataşehir bize yabancı değil. 2019 da belediye başkan adayı olarak burada görev almıştık. Geçmişimiz itibariyle de 34 yıllık İçerenköylüyüm. Ataşehir ’in dününü bugününü iyi bilen, yakinen de yaşayan bir TC vatandaşıyım. Bölgemizin sorunlarını biliyoruz. Çözüm yollarında her zaman özgür irademizle kamu yararına açıklıyoruz. 2019 yerel seçimlerinde de 90 günlük bir çalışma yaptık. Ataşehirimizin özelde ve yerel sorunlarıyla ilgili yakinen tespitlerimiz oldu. Projeler üreterek halkımızla paylaştık. Neticede 31 Aralık’ta %45 küsur puanla seçimi kapatmıştık.”
“ATAŞEHİR HALKI BUGÜNE KADAR ARZU ETTİĞİ HİZMETLERİ ALAMADI”
Ataşehir ‘in çözülmeyecek herhangi bir problemi yok diyen Erdem; “ Esas olan samimiyetle niyet edip, fedakârlık yapıp çözüm üretmek için çok çalışmak gerekiyor. Çalışırsanız, üretirseniz olur. Vatandaşa kulak verirseniz, taleplerini dinlerseniz, çözüm yolunda kendinizi biraz yorarsanız çözümsüz hiçbir şey yok. 2001 Türkiye’si ile 2021 Türkiye’sini yan yana koyduğumuz zaman aradaki farkı tüm dünya kamuoyu görüyor, 84 milyon ülkemizin insanı da yaşıyor. 2009 da Ataşehir yeni bir ilçe oldu. Bende Sancaktepe İlçesine belediye başkanı oldum. Geriye dönüp baktığımızda Ataşehir de değişimin yaşanmadığına şahit olduk. 2019 seçimlerinden bu yana da yine aynı şekilde hizmet anlayışı burada devam ediyor. Elbette yapılanlar var yapılmayanlar var. Ancak Ataşehir halkı bugüne kadar arzu ettiği ve alması gereken hizmetleri alamadı” dedi.
“TESİSLER KONUSUNDA MAALESEF İLÇEMİZ FAKİR BIRAKILMIŞ”
İsmail Erdem, bir şehirin kalkınması, gelişmesi, insanların rahat ve huzur içinde yaşaması için en öncelikli anahtar görevini gören imar planlarıdır diyerek eleştirilerini ve tespitleriyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “ Ekonomik ve kültürel gelişimin de adresi yine imar planları. İç huzurun, aile ortamının korunması, gençlerin muhafaza edilmesi ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için insanların, oturduğu bölgelerinde hem çevre hem altyapı hem de kültürel ve sportif faaliyetleriyle rahat, huzur içinde yaşayacağı bir şehrin var olması çok önemlidir. Özellikle genç kardeşlerimizin istikbali noktasında 2019 da geldiğimizde şunu gördüm. Gençler sahipsiz, gençler sokakta oturacakları mekânlar yok. Sadece özel işletmelerin çalıştırmış olduğu Kafeler var. Ama günümüzün gençliği, o kadar farklı arayışlar içerisinde ki, ekonomik imkânları el vermeyen gençlerimiz elbette birçok hizmeti kamudan bekler. Özellikle 12 yıllık Ataşehir Belediyesi’nin geçmişine bakıldığı zaman gençlerin yaşamları içerisinde istifade edebilecekleri tesisler konusunda maalesef ilçemiz fakir bırakılmış.”
“NİYE YAPTIRDIN NİYE YIKIYORSUN YAPTIKTAN SONRA YIKMAK KAHRAMANLIK DEĞİLDİR”
İlçe binamızın bulunduğu mahalle Küçükbakkalköy 1989 tarihinden beri aynı belediyeler tarafından yönetiliyor. Ancak öyle bir noktadayız ki, sol tarafımızda Yenisahra, Barbaros, az ötesinde Âşık Veysel Mustafa Kemal, Sancaktepe sınırında Ferhatpaşa, Ümraniye ilçesinden bağlanan Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri, İçerenköy’ün Çamaşırcı Deresi mevkii halen yerel belediyeden imar bekler diyen İsmail Erdem Sancaktepe Belediye Başkanı seçildikten sonra 5 ay içerisinde tüm planlarını çıkardıklarını söyleyerek şunları söyledi: “ 12 yıl geçmesine rağmen Ataşehir imarı çıkmayan mahallelerde yaşayan insanların ne günahı var. 2019 adaylığım döneminde Ferahatpaşa için, özellikle İSKİ Havzasında kaldığı için DSİ ve İSKİ yeni bir yönetmelik hazırlıyor. Biz müdahil olduk ve Farhatpaşa’nın yoğunluğunu arttırdık. Hektar başı 80 kişilik yoğunluğu 140’a çıkardık. Ferhatpaşa Mahallesine yeni imar lazım diye açıklama yaptık. Aradan iki yıl geçmesine rağmen Ataşehir Belediyesi çıkan yönetmeliğe göre planları çıkarmadı. 2019 seçimleri de dâhil şu güne kadar Ferhatpaşa da kaçak yapılaşma devam ediyor mu? Ediyor. Haberin görsel basında çıkması sonucu göstermelik yıkımlar yapılıyor. Niye yaptırdın niye yıkıyorsun. Yaptıktan sonra yıkmak kahramanlık değildir. İmarı çıkarır disipline edersin, kaçak yapıyı önlersin.”
“İKİ YILDIR YENİSAHRA VE ÇEVRESİNE BİR ÇİVİ ÇAKILMADI”
Erdem, Yenisahra ve Barbaros Planları ile ilgili olarak; “Bu iki mahallenin planları rahmetli Kadir Topbaş zamanında çıktı. Ataşehir Belediyesi planlara itiraz edin diye otobüslerle vatandaşı büyükşehir belediyesine gönderiyor. İtirazalar, arkasından planlar iptal oluyor. Daha belediye başkan adayı iken bu mahallelerin planlarını 2019 Şubat ayında büyükşehir meclisinden çıkarmayı başardım. Daha sonra Ataşehir belediyesinin büyükşehire gönderdiği planlar askıya çıktı. İki senedir bu mahallelerimizde vatandaşa yönelik bir yapılaşma kapısı açılmamış. İki yılda ancak bir ruhsat vermişler. Onun dışında bir çivi çakılmadı” diye konuştu.
“AÇIK ÇEK VERİYORUZ”
İçerenköy planlarının 2016 da çıktığını söyleyen Erdem; “ Ataşehir Belediyesi vatandaşı itirazlar noktasında teşvik etti. Mimarlar Odası’nın da devreye girmesi sonucu geçen sene mahkeme tarafından iptal edildi. Bundan sonra yapılması gereken, iptal planları revize edilir, hukuken eksikleri tamamlanır, büyükşehire gönderirsiniz. Aradan 9 ay geçmesine rağmen hiçbir şey yapılmamış ve plansızlık hâkim. Bura ile birlikte Çamaşır Deresi 40 yıldır plansızlığı devam ediyor. Geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisine gelen Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ait revizyon imar planlarıyla ilgili AK parti Grubu olarak İmar Komisyonumuzu ziyaret ettik. Halkın yararına gelen tüm imar planlarını AK Parti grubu olarak meclisten geçirelim. İmar Komisyonu da bizimle beraber hem fikir. Bu yaklaşımımız sayesinde geçen meclis gündemine alınarak olumlu oy verdik ve meclisten geçti. İçerenköy planlarını İBB akşamdan sabaha hazırlasın getirsin AK Parti Grubu olarak olumlu oy verip meclisten geçireceğiz. Aşık Veysel Mustafa Kemal Planları mecliste ve bu konuyla ilgili komisyon ile görüştük. Üzerimize düşeni yapacağız. Olumlu düşünüyoruz, olumlu tavrımız var. Hatta oradaki imar planlarının emsali konusunda katkı yapacağımızı beyan ettik. Açık çek veriyoruz” şeklinde ifade etti.
“KRAL ÇIPLAK. ATAŞEHİR SADECE 4 GÖKDELEN DEĞİL, HALKIMIZA ZULÜM EDİLİYOR ”
Erdem, mülkiyet sorunu olan Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleriyle ilgili şunları söyledi: “Kral çıplak. Ataşehir sadece 4 gökdelen değil. Bu üç mahallenin mülkiyet sorununu yıllarca çözüme kavuşturamadılar. Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile belli bir mutabakata varmıştık. Yeni Çamlıca bölgesinde tapularda ipotekler var. Vatandaşın elinde tapu var arsası yok. Hal böyle olunca diğer tapulara şerh koydular. Yıllarca süren davalar mahkemeler. En sonunda mahkeme iptal etti ve kök tapuya dönün dedi. Çözüm ne? Dedik ki, kamu tarafından 130 dönüm arsadan, elinde tapusu olup da arsası olmayan vatandaşa rızaya binaen anlaşarak kamu arazileri tapusunun karşılığı verilecek, diğer vatandaşların tapuların üzerinde olan şerh ve ipotekler kaldırılacak. Tek çözümü bu. Şehircilik Bakanlığı bu işe hazır Ancak iki yıldan beri Bakanlığın kapısından geçen yok. Biz yol gösteriyoruz, kılavuz olalım, yardımcı olalım diyoruz. Peki, ne yaptılar. Geçen ay ihaleye çıkardılar. Dediler ki biz burada yeni imar uygulaması yapacağız. Gittikleri yol itibariyle geçmişten çok farkı yok. Vatandaşı vatandaşa borçlandıracaklar veya vatandaşların elindeki arsaları kırparak öbür hak sahiplerine verecekler. Orda tapulara şerh koyanlara para ödeyenler var. Belediyeye para yatıranlar var. Bu durumda oradaki vatandaşların aralarında farklı çekişmeler ve davalar var tekrar eskiye dönüş olur. Çözüm bu değil. Çözüm, 130 dönümse 130 dönüm kamu arazisini üreteceksiniz. Elinde tapusu olup arsası olmayan vatandaşa rızaya binaen vereceksiniz. Arkasından orada yaşayan vatandaşı özgür ve serbest bırakacaksın. İpotekler kaldırılacak ve arkasından 1/5000’lik günün şartlarına uygun yeni bir şehir planı yapacaksınız ve birçoğunun torunlarına kalmış sorunları çözmüş olacaksınız. Yoksa makyajlarla, pansumanlarla ne Ataşehir ‘in planı nede mülkiyet problemi çözülür. Çözeni alkışlarız, üzerimize düşen vazife varsa onu da yaparız. Maalesef Ataşehir ilçesi Anadolu yakasında imar açısından en geri kalan ilçelerden birisi. Burada halkımıza zulüm ediliyor. ”
“KRİZİ ATLATMAK İÇİN SAĞLIK ALANINI SATIŞA ÇIKARDILAR”
Erdem imardan sonra açık ifade edeyim ki, yerelde de çok gerideyiz diyerek açıklamalarına şöyle devam etti:
Şu anda 2020 itibariyle Ataşehir Belediyesinin yılsonu itibariyle resmi rakam olarak 628 milyon borçları var. Bu yılki bütçesi 550 milyon. Yani yıllık bütçesini aşan çok ciddi bir borç yükümüz var. Bütün bu sıkıntıların oluşumunda bütçe yönetiminin zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
“HER TÜRLÜ HİZMETTE ÖNCÜ OLACAĞIZ, KILAVUZLUK YAPACAĞIZ”
Ataşehir Belediyesi krizi atlatmak için Örnek Mahallesi Dumankaya binasının yanındaki sağlık alanını yaklaşık 22 milyon TL bedelle satışa çıkardı fakat ihaleye giren olmadı. Hâlbuki sağlık alanını satmak suçtur, görevi kötüye kullanmaktır, ağır ceza hükümleri vardır çünkü burası kamu hizmeti için ayrılmıştır. Yani Ataşehir Belediyesi sağlık alanını satışa çıkaracak kadar kilitlenmiş. Ataşehir halkına şunu söyleriz. Elbette 2019 seçimleri geride kaldı. Artık 2023 genel ve 2024 yerel seçimlerinde halkın vicdanına işi havale ederiz. AK parti gurubu olarak Ataşehir ve Büyükşehirde kamu yararını her zaman koruyacağız. Yine iki yıllık bir mücadele sonunda İmar İskân Bloklarında TOKİ ile dönüşümünü sağladık. Diğer taraftan Barbaros, Esatpaşa ve Örnek mahallelerinde TOKİ ile ilgili sorunları çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Ataşehir de iktidar değiliz ama AK parti hükümeti nezdinde halkımızın yararına olacak her türlü hizmette öncü olacağız, kılavuzluk yapacağız.
“ATAŞEHİR’İN BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜ OLUŞTURULMAMIŞ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ataşehir’e gelmesini değerlendiren Erdem, bizim zamanımızda ihalesi yapılan Esatpaşa ve İçerenköy Spor Komplekslerinin ihalesini göreve geldiklerinde iptal ettiler. Yapılması planlanan kompleks yerine çevre düzenlemesi olarak Amatör sporun oynanacağı bir çim saha yapıyorlar. Diğer taraftan bizimde projemizde olan Kayışdağı’nı Orman Bakanlığı ile beraber Millet Bahçesine dönüştürelim dedik. Kayışdağı Memba Suyu kaynağının bulunduğu alana sosyal tesis yapacaklarını söylemişler. Bu sadece Ataşehir halkını avutmaktan öte bir şey değildir. Çünkü İstanbul’un belli merkezlerine buradan su gidiyor. Osmanlı döneminde döşenen hatlar hala çalışıyor. Tarihi çeşmelerin su kaynağı burası yok edilemez. Ataşehir Belediyesi bunları taşıyamıyor. O zaman Büyükşehir taşısın. Geçmişte sıkıntıları büyükşehir belediyesiydi. Şimdi kendilerinde. Bizim dönemimizde Büyükşehir Silivri’den Tuzla’ya kadar her yere yatırım yaptı. İki Metro hattı var haydi bitirin. Ataşehir ’in ne meydanı nede merkezi var. Ulaşım da yok. Kim çözecek bunları talep ilçe belediyesinden gidecek Büyükşehir de çözecek. Ataşehir ‘in bilinci oluşturulmadığı gibi kültürü de oluşmamış bir ilçe. Yani Ataşehir ’in yekvücut bir hali yok. Halkın yüzde sekseni farklı, yüzde yirmisi farklı şekilde yaşıyor. Yani 40 tane yamadan oluşan bir bohça misali.
“HEDEF 2023, 2024. CUMHURBAŞKANIMIZI SEÇMEK, ATAŞEHİR DE DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEKTİR”
Bize düşen görev yapılan hizmetleri takip etmek. Şu an FSM arazisinin içinde bulunan PTT’ye ait arazi Sağlık Bakanlığına geçti. 1200 yataklı hastane projesi var. Oraya Şehir Hastanesinin yapılmasını arzu ediyoruz. Ve birebir takibini yapacağız. Yine seçimde söz verdiğimiz gibi Erenköy Gümrük yeri ile ilgili bir çalışmamız var. İlgili Bakanlarla bir araya gelerek oranın halkın kullanacağı bir sosyal alan olarak kullanılması mücadelesini vereceğiz. Hükümet nezdinde yapılacaklara sahibiz, Ataşehir de yapılacaklar noktasında da yine üzerimize düşeni meclislerde yapacağız. Çok ufak dokunuşlarla çözülmesi gereken sorunlar çözülemiyor, sorumsuzluk had safhada. Ataşehir de geldiğimiz iki aylık zaman içerisinde hep sokaktayız, halkımızla beraberiz. Kapımız herkese açık. İki aydır burası bayram yeri gibidir. Bu kapı 426 bin kişiye açıktır. Sloganımız şudur; hedef 2023, 2024. Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmek, Ataşehir de de değişimi gerçekleştirmektir.
Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla toplantı sona erdi.
İlginizi Çekebilir