© Gazete Ataşehir 2020

Av.Mustafa Karaoğlu’ndan Meclis Kürsüsünden anlamlı konuşma!

Ataşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Av. Mustafa Karaoğlu, Sivas Kongresinin 105.Yıldönümü nedeniyle meclis kürsüsünden yaptığı anlamlı anma ile memleketi Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü anmasını meclis üyesi arkadaşlarıyla paylaştı.

Av. Mustafa Karaoğlu, Nazilli, Kurtuluş Savaşı döneminde; çok önemli ve büyük görevler üstlenmiştir diyerek; Nazilli’de doğmuş; ilk orta ve de lise tahsilini orada tamamlamış; ailemin tamamının halen burada yaşamını sürdürdüğü Aydın’ın en büyük ilçesi Nazilli için bu anlamlı günü bu kürsüden Ataşehir’de yaşayan Aydınlı Nazillili hemşehrilerimiz adına anmak için gündem dışı söz almış bulunmaktayım” dedi

Av. Mustafa Karaoğlu derin duygular içinde yaptığı anma konuşmasında, Meclis Üyelerini, Ataşehirli komşularını ve canlı yayında izleyen Nazili hemşerilerini içten duygularla selamlayarak Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünü kutlamak amacıyla Ataşehir Belediye Meclisi Kürsüsünden şunları söyledi:

 “NAZİLİ, 3 HAZİRAN 1919 İLE 5 EYLÜL 1922 TARİHLERİ ARASINDA 27 AY SÜREYLE İŞGALİ ALTINDA KALMIŞ”

Bugün 5 Eylül 2024.  Nazilli’de doğmuş; ilk orta ve de lise tahsilini orada tamamlamış; ailemin tamamının halen burada yaşamını sürdürdüğü Aydın’ın en büyük ilçesi Nazilli için bu anlamlı günü bu kürsüden Ataşehir’de yaşayan Aydınlı Nazillili hemşehrilerimiz adına anmak için gündem dışı söz almış bulunmaktayım.

3 Haziran 1919 ile 5 Eylül 1922 tarihleri arasında 27 ay süreyle düşman işgali altında kalan Nazilli’nin işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü

Nazilli, Kurtuluş Savaşı döneminde; çok önemli ve büyük görevler üstlenmiştir. Yunanlıların İzmir ve Aydın’dan sonra 3 Haziran 1919’da Nazilli’yi de işgal etmesinin ardından Yörük Ali Efe ve Demirci Mehmet Efe kuvvet birliği yaparak düşmana karşı birlikte hareket etme kararı almışlardır. Yörük Ali Efe’nin 15-16 Haziran 1919’da Sultanhisar’da yaptığı Malgaç baskınıyla Nazilli ve çevresinde Yunanlılara karşı ilk direniş hareketi başlatılmıştır. Yunanlılar, İngilizlerin baskıcı tutumu ve Türk birliklerinin Nazilli’ye saldırı düzenleyeceği yönündeki haberler sonucu ilçeyi boşaltmışlardır. Ancak 24 Haziran 1920’de düşman Nazilli’yi tekrar ele geçirmiş ve bunun sonucunda halk ilçeyi terk etmek zorunda kalmıştır. 27 ay düşman işgalinde kalan ilçe nihayet 5 Eylül 1922’de işgalden kurtulmuştur.

DAĞLARINDAN YAĞ, OVALARINDAN BAL AKAR, NAZİLLİ’NİN”

Nazilli’nin düşman işgalinden kurtulması sonrasında 7 Eylül’de Aydın 9 Eylül’de de İzmir düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Bugün; Dağlarından yağ ovalarından bal akan, Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü;

Bugün uzun ömürlü insanların yaşadığı; Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü;

Bugün; hasbel kader yolu Nazilli ile kesişip doğduğu büyüdüğü memleketi ile bağı olmayan güzel ülkemin güzel insanlarının kalan ömürlerini geçirmek istediği Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü. Domatese domat; patlıcana badılcan; mısır’a darı; bibere beber; muşmulaya beş bıyık; ısırgan otuna dalgan; karnabahara kelbaş; simide gevrek; çekirdeğe çiğdem diyen güzel memleketim güzel insanlarının yaşadığı Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü;

1937 yılında Nazilli Basma fabrikasının açılışı ile ilçemize şereflendiren Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün istikbalde il olacak dediği Nazilli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümü

Bu vesile ile canlarını bu vatan için hiç düşünmeden veren başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor şükranlarımı sunuyorum.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER