© Gazete Ataşehir 2020

Ataşehir’den İzmir’e destek

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını söndürme çalışmalarına İstanbul Ataşehir Belediyesi’nden de bir destek geldi. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yardım çağrısına kayıtsız kalmadığını ifade ederek, iş makinelerini yangın alanına gönderdiğini açıkladı.

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde çıkan yangında, bölgede rüzgarın şiddetini artırmasıyla birlikte yangın kısa süre içerisinde yerleşim yerlerine ulaştı.  Alevlere karşı mücadele için seferberlik ilan edilirken, İzmir’e bir destek de Ataşehir Belediyesi’nden geldi.

Yardım çağrılarına kayıtsız kalmayan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel 4 iş makinesi ve 13 personelin alevlerle mücadeleye destek için yola çıktıklarını bildirdi.

Başkan Adıgüzel, yaşanan olayla ilgili şu sözlere yer verdi;

“İzmir Karşıyaka Bayraklı bölgesinde devam eden yangına müdahale etmek için 4 iş makinesi ve 13 çalışma arkadaşımız Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi’nden yola çıkıyorlar. Temennimiz yangının daha fazla büyümeden kontrol altına alınması. Karşıyaka Belediyemizin çağrısına kayıtsız kalmadık, yangınla mücadele için var gücümüzle İzmir’de olacağız. İzmir halkına geçmiş olsun diyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER