Ataşehir'de Yerli Malı Haftası'nın sembolü 'İyilik Pazarı' oldu
EĞİTİMAtaşehir Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu tarafından hazırlanan etkinlikle Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı 'İyilik Pazarı' ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.
Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde; yerli malları üretmemiz kullanmamı hakkında almış oldukları karar çerçevesinde her yıl Aralık ayında Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı.
Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu Konferans salonunda düzenlenen kutlama töreni saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“TOPLUMDA FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ”
Günün anlam ve önemi üzerine konuşan Okul Müdürü Oğuz Cinoğlu; “ Okulumuzun geleneksel haline gelen Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası nedeniyle hazırlamış olduğumuz etkinlikte siz misafirlerimizi ağırlamaktan ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Programımızın amacı çocuklarımızın, tutumlu, tasarruflu, çevre bilinci, güven, dürüstlük kazanımları elde etmesidir. Bu vesile ile çocuklarımıza kardeşlik, yardımlaşma, güven ve dürüstlük duygularını aşılamayı amaçlıyoruz. Daha önce bir okulumuzun yapmış olduğu İyilik Manavı projesi vardı. Bizde onu örnek alarak bu etkinliğimizi İyilik Pazarı’na dönüştürdük. İyilik Pazarı’nda da çocuklarımızın bu konuda bilinçlendirerek toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Yetiştirdiğimiz çocuklar ilerde Türk Sanayisi başta olmak üzere teknolojinin gelişmesinde yer alacaklarını umuyoruz” diye konuştu.
“İSRAFTA OLMAMALI, CİMRİLİKTE OLMAMALI”
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday günün anlamı üzerine yaptığı konuşmasında, biz hep Yerli Malı tarafına bakıyoruz ama günümüz şartları işi öyle bir pozisyona getirdi ki, Tutumluluk yerli Malı kullanmanın bir adım ötesi ve biraz daha önem arz ediyor. Dolayısıyla yerlilik, Yerli Malı olmaktan ziyade tutumluluk tarafına değineceğim diyerek; “ Bazı kavramlar var. İnsanlar o kavramlarla düşünür, o kavramlarla fikir üretir, o kavramlarla iletişim kurar ve hayatını ona göre tanzim eder. Bu kavramları da doğru anladığımız kadar isabetli karar veririz. Bazen o tutumluluk o kadar ileri gider ki cimrilik boyutuna düşersiniz. Bazen o kadar aşırı serbest bırakırsınız ki israf boyutuna gidersiniz. İsrafta olmamalı, cimrilikte olmamalı. Yeri geldiğinde gerektiği kadar harcamak israf değildir, yeri geldiğinde büyük paraları harcamamakta cimriliktir, başkalarının menfaati yerine kendi menfaatimizi düşünüp bizi bireyselliğe ve toplumun dışına iten bir pozisyona götürü. Dolayısıyla cimrilik, cömertlik, israf gibi bütün bu kavramları bugün tekrar gözden geçirmemiz gerektiği kanaatindeyim. İçinde bulunduğumuz durumu da dikkate alarak hem ekonomik hem de dünyanın geldiği yeri düşünürsek yerli malı kullanmanın, özendirmenin, geldiğimiz seviyeyi küçümsemeyip, onun reklamını yapmanın önemini bugün bir kat daha anlamış durumdayız. Bu duygularla her birinizin Yerli Malı Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin halk oyunları gösterisinden sonra okul öğrencilerinin bölgelerin tanıtım ile ilgili hazırladıkları stantları gezdikten sonra İyilik Pazarı kurdelesi protokol tarafında kesilerek açılışı gerçekleşti.
Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş protokol üyeleriyle birlikte İyilik Pazarı stantlarını gezerek satış yapan öğrencilerle sohbet imkânı buldular.
Okulda Yerli Malı haftası nedeniyle verilen ikramla program sona erdi.
Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu tarafından düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası programına; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan vekili Kudret Arslan, AK Parti ve CHP temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
İlginizi Çekebilir