© Gazete Ataşehir 2020

Ataşehir Site Spor tesislerinde Amatör Spor konuşuldu

Ataşehir Site Spor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin doğal çim sahalarında Amatör Sporun sorunlarını konuşmak üzere Ataşehir yerel basınını ve konuklarını kahvaltı programında ağırladı.

Doğal çimle kaplı sahada bir taraftan Amatör Sporun sorunları konuşulurken arka planda çocuklar antrenörlerinin verdiği taktiksel çalışmalarla antrenman yapıyorlardı.

Amatör Sporun konuşulduğu toplantıya, Ataşehir Site Spor Başkanı Cihan Bilgin ve yönetimi, İASKF Başkan Yardımcısı Ekrem Köse’nin yanı sıra Kartal Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Nasır Süleymanoğlu, Beykoz Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Asım Özdemir, Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Behram Kaçar ve TÜFAD üyesi Zafer Emek katılarak basın mensuplarının sorularını yanıtladılar.

Beykoz ve Kartal ilçelerinde saha sorunu olmadığını ancak Maltepe ilçesinde ciddi bir sorun olduğunun altını çizdiler. Maltepe Amatör Kulüpler Birliği Başkanı Behram Kaçar, bölgede 25 bin askeriyeden kalan arazi olduğunu, talebimize rağmen olumlu adımın şu ana kadar atılmadığını söyledi.

Ataşehir de kısmen çözüldüğünü dile getiren Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ekrem Köse, Esatpaşa ve Site Spor sahası ile İBB tarafından yeniden yapımına başlanacak olan Yenisahra sahası devreye girdiğinde sorunun büyük ölçüde ortadan kalkacağını dile getirdi.

ÖNCELİKLİ TEMAMIZ SEVGİ VE HOŞGÖRÜ”

Toplantıya ev sahipliği yapan Site Spor Kulübü Başkanı Cihan Bilgin; Site Spor Kulübünün tarihsel geçmişini kısaca özetledikten sonra şunları söyledi: “Sizleri bugün burada ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bugün burada Amatör sporu konuşacağız. Amatör Sporun eksikliklerini konuşacağız. Site Spor Kulübümüz 1990 tarihinde federe oldu. 1991 tarihinde tescil olarak Amatör Spor Kulüpler Birliğine bağlı olarak çalışmalarına başladı. Yıllar geçti, yarım asırlık bir çınar oluştu.  2018 Haziran ayında bayrak bize emanet edildi. Bu vefalı yolda kıymetli çalışma arkadaşlarımızın gayretiyle bu noktaya geldik. Bu kulüpte ve bu yeşil sahada büyük emek, büyük alın teri var. Amatör Spora, Amatörün aşkına büyük hizmet var. Buradaki çalışmanın tüm ülkeye, İstanbul’umuzdaki Amatör Kulüp camialarına örnek teşkil edeceğini düşünüyorum.  Yerel ve diğer devlet kurumlarının desteği ile alanlarımızda kıymetli spor tesisleri oluşturacağız. Çocuklarımız bu alanlarda hayatta kıymetli bir şekilde hazırlanır. Çocuklar bizim geleceğimiz. O yönden onların sağlıklı gelişmeleri önemli.  Biz bu duyguyu Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanımız Ekrem Köse ile inanmış bir şekilde yola çıkarak diğer kulüp başkanlarımızla birlikte yol alıyoruz. Bu yolda sevgi ile yürüyoruz. Öncelikli temamız sevgi ve hoşgörü. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Kartal, Beykoz ve Maltepe Amatör Kulüpler Birliği başkanları burada. Onlardan hep feyiz almışızdır. Çalışmalarımızda örnek almışızdır. Büyüklerimizden aldığımız değerleri daha yukarılara çıkarmak için çalışacağız. Onların düşünceleri ve yaptıkları hep bize ışık tutacaktır” dedi

“SEVMİYORSANIZ BU İŞİ YAPMA VEYA BAŞARMA ŞANSINIZ YOK”

2010 yılında 8 Amatör Kulüple arkadaşlarımla birlikte Amatör Spor Kulüpleri Birliğini kurduklarını söyleyen İASKF Başkan Yardımcısı Ekrem Köse; “Amatör Spor Kulüplerini yönetmek zor bir görevdir. Daha önce dernek olarak başladık sonradan Spor Bakanlığına bağlandık. Tabi bunun yanında kendi kulübünü yönetmek zor iken bu işi yapan arkadaşlarımız 15-20 gibi kulübün yükünü de alıyor. Yani hem kendi kulübüyle uğraşmak zor iken hem de 20 kulüple uğraşmak zorunda kalıyor. Bu iş sevgi işidir. Sevmiyorsanız bu işi yapma veya başarma şansınız yok. Huzurlarınızda Cihan Bilgin Başkana çok teşekkür ederim. Bu tesisi kazandırmakla. Bu tesisin kazanılmasında önceki Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin büyük emeği var. Mevcut Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in ciddi desteği oldu” diye konuştu.

“BİZ SAĞIN SOLUN ADAMI DEĞİL, BİZ SPOR ADAMIYIZ”

Ekrem Köse; biz her zaman şunu söylüyoruz. Biz sağın solun adamı değil, biz spor adamıyız diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “İlçemizde 23 Amatör Spor Kulübü var. 2011 yılından itibaren spor kulüplerimize çok büyük desteklerde bulunuyoruz.  Lojistik destek veriyoruz. Malzeme desteği yer yer veriyoruz. Ulaşım sorunu yok. Bu konuda hizmet kesintisiz devam ediyor. Zaten yasada hem büyükşehir hem de ilçe belediyeleri binde 12 veya binde 7 gibi yardım yapabilir diyor. Önceki dönem belediye başkanımız bu konuyu meclisten geçirerek kulüplerimize gerekli desteği sağlamıştır. Bu yeterlimi değil. Sahada gördüğünüz çocuklar çalışmalarını tamamladıktan sonra onlar gidecek yerine yenileri antrenman için gelecekler. Ataşehir de Mevlâna Mahallesi 4 mahallenin ortasında olan bir mahalle.  Bu tesis 5-6 mahalleye hitap eden bir saha. Başkanıma da söyledim. Burada 2 bin sporcunun altında hizmet edeceksen 1999 olursa başarısızdır dedim. Burada 2 binin üzerinde çocuklarımıza başkanımız ve ekibi hizmet edecek.”

“BAĞIMLILIKLARDAN KURTULMAK İÇİN SPORA DESTEK VERİLMESİ GEREKİR”

Köse; “Bu bölgede sizinde bildiğiniz gibi madde bağımlılığı fazlasıyla var.  Daha önceleri vatandaşlar ve kurumlar spor kulüpleri uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele ettiği için destek veriyoruz diyorlardı. Şimdi ise teknoloji bağımlılığı var. Teknoloji bağımlılığından, uyuşturucu kullanımından, kötü alışkanlıklardan yine bu ülkede çok hastanelerin ve hapishanelerin yapılmasını istemiyorsak gerçekten büyüklerimizin, bizleri yönetenlerin ve o masaların arkasında oturanların spor kulüplerine destek vermeleri ve sporu teşvik etmek için destek vermeleri gerekir” ifadelerini kullandı.  

“BİZ ÇOK BÜYÜK VE ÇOK GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ”

23 Spor Takımımız gerçekten öncülük yapmıştır diyen Ekrem Köse; “Diğer ilçelere örnek teşkil ettiğimiz gibi o ilçelerden de kendimize bir rol seçerek uygulamışızdır.  Burada bir A Takımı yapmayalım diye bir düşüncemiz var. Bazı başkanlar bana kızıyor ama işte İstanbul’daki rantsal arazi kavgalarından   dolayı diyoruz. Çünkü tesis yok, tesis yapılacak arazi yok.  Bu çocuklarımızı küçükken eğitirsek gerçekten de daha faydalı bir iş yapmış oluruz düşüncesindeyim. Bu konuda çalışan başkanlarımızın işi zor. Bu bir gönül işidir. Ayrıca sponsorlarımıza da teşekkür ederim. Burada kurtaracağımız bir çocuk belki ileride bizlere hizmet edecek bir makama gelebilir. Oda birçok çocuğu bataklıktan kurtarmak için spora destek verecektir. Hep şunu iddia ederim. Spor yapan kesinlikle kötülük yapmaz. İçimizden kötüleri çıksa da oranı çok azdır. Spor yapan kişi mutlu olur, sağlıklı olur hastaneyle işi kolay kolay olmaz. Spor yapan çocuk bağımlı olmaktan kurtulur ve daha başarılı olur. Şu unutulmamalıdır ki; sporun gücü hiçbir yerde yok. Biz çok büyük ve çok güçlü bir aileyiz. Çünkü ülkenin geleceğinin çimentosu olan çocuklara hizmet ediyoruz” diyerek spora herkesin destek vermesi gerektiğinin altını bir kez daha çizdi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasıyla toplantı sona erdi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER