© Gazete Ataşehir 2020

Ataşehir Metrosunun yüzde 84’ü tamamlandı

İstanbul'un yeni metro hatlarından biri olan Ümraniye – Ataşehir - Göztepe Metrosu’nda inşa çalışmaları hızla ilerliyor. Ataşehir’in ulaşımına büyük katkı sağlaması beklenen 13 kilometrelik metro hattının yüzde 84’ü tamamlandı. Üç ilçe arasında 11 duraktan oluşacak metro projesinin 2025 yılında hizmete alınması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mega kentin ulaşım sorununun çözümüne yönelik startı verilen projelerde çalışmalar aralıksız devam ederken, Ataşehir’in ulaşımına daha hızlı erişim anlamında büyük katkı sağlaması beklenen Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu’nda ise sona yaklaşıldı.

Üç ilçeyi birbirine bağlayan metro projesinde gelinen son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaştı. 13 kilometre uzunluğundaki yeni metro hattında yüzde 84’lük iş bitirme oranına erişildiği belirtildi. 

İKİ BİNE YAKIN PERSONEL İLE DÖRT TBM AYNI ANDA ÇALIŞIYOR

İstanbul’un Anadolu Yakası metro projelerinden Ümraniye - Ataşehir - Göztepe Metro hattı projesinde dört tünel açma makinesi aynı anda çalışarak tünel kazma işlemlerini ilerletirken, iki bine yakın personel ise projenin kalan işlerini tamamlamak için aralıksız çalışıyor. Yüzde 84’ü tamamlanan metro projesi, 2025 yılında hizmete sunulacak.

13 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ METRO 11 DURAKTAN OLUŞACAK

Çarşı istasyonunda Üsküdar - Çekmeköy Metro Hattı, Yenisahra istasyonunda Kadıköy - Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Tütüncü Mehmet Efendi İstasyonunda da Marmaray’la entegre olan Ümraniye – Ataşehir - Göztepe Metrosu hizmete alındığında İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki raylı ulaşım ağı daha da genişlemiş olacak.

Bölge halkının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenen ve 13 kilometre uzunluğuna, 11 de istasyona sahip olacak Ümraniye – Ataşehir - Göztepe Metrosu önemli noktaları birbirine bağlayarak doğrudan bir ulaşım imkânı sağlayacak.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER