Ataşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu Aşure etkinliği düzenledi
KÜLTÜR SANATAtaşehir Kastamonu Dernekler Federasyonu her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlediği geleneksel Aşure etkinliğinde hemşerileri ve dostlarıyla bir araya geldiler.
Federasyon binasında düzenlenen geleneksel Aşure etkinliğine, Federasyon Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Yılmaz Sağlamdemir, Kastamonu STK başkan ve üyelerinin yanı sıra Ataşehir İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Necati Bozkurt, Ataşehir Saadet partisi İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Ataşehir Çorum Dernekleri Başkanı Metin Akkuş, İçerenköy Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Niyazi Yaman, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinliğe katılan Ataşehir İl Dernekleri federasyon Başkanı Necati Bozkurt ve Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar yaptıkları konuşmalarında birlik ve beraberliğin simgesi ve aynı zamanda bir matem ayı olan Muharrem ayında oruç tutanların ve lokma dağıtanların bu hizmetleri Hak katında kabul olsun dileklerini ilettiler.
Duaların okunmasının ardından gelen misafirlere Aşure ikram edildi.
“AŞURE HEM İNANÇ HEMDE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİDİR”
Ev sahibi olarak düzenledikleri bu etkinliğe katılan tüm misafir ve dostlarına teşekkür eden Ataşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan Aşure günü nedeniyle gazetemize şu açıklamayı yaptı: “ Aşure biliyorsunuz ülkemizin hem inanç anlamında hem de birlik ve beraberliğimizin pekişmesi anlamında ibadetimizi yaparken kültürümüzü de yaşatıyoruz. STK olarak Aşureye değer vererek kültürümüzü yaşatma görevlerimizden bir tanesidir. Çünkü hem bunu genç nesillere aktarıyoruz, bununla birlikte çeşitli vesilelerle bir araya gelemeyen dostlarımız ve arkadaşlarımızın bir araya gelmelerine vesile oluyor.”
“MİLLET OLMANIN ASIL UNSURU DİLDİR”
Aldoğan, bununla birlikte de yaptığımız bu işle millet olma kültürümüzü devam ettiriyoruz diyerek şöyle devam etti: “Çünkü bir ülkenin millet olmasının asıl unsuru dilidir. Ondan sonrada kültürü geliyor. Örf adet ve gelenekler bir milleti oluşturan önemli unsurlardır. Mesela Ramazan ayında oruçlar tutulur iftarlarda insanlar bir araya gelebiliyor. Kurban Bayramında kurbanlar kesilir, bayram ziyaretleri yapılır. Muharrem ayının onuncu gününde ise birlik ve beraberliğin simgesi olan Aşure etkinliğinde insanlar bir araya gelebiliyor. İşte bu bizim zenginliğimizdir. Örneğin Aşure içinde birden fazla malzeme var ve birçok malzemenin karışımından yapılır. Bu birbirinden farklı malzemelerin bir araya gelişinden Aşure oluşur. İşte Türkiye budur. Ben inanıyorum ki birlik ve beraberlik içinde olursak büyük bir millet olmanın gereğini yerine getireceğimizi düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de inşallah bunu daha güzel bir şekilde icra etmeye gayret göstereceğiz. Bugün burada gördüğünüz kalabalığın çoğunluğunu dışarıdan gelen dostlarımızdan, vatandaşlarımızdan oluşuyor. Biz bu etkinliği yaparken milletin büyüklüğüne önem veriyoruz. Sadece Kastamonuluların katılımı bir şey ifade etmez. Tıpkı Aşureye konulan birçok çeşit gibi burada farklı mozaiklerin oluşu, farklı inanç ve kesimlerden misafirlerimizin oluşu bizi mutlu eder. Asıl amaçta, güzellikte budur. Biz bunu bu şekilde yaşatabilirsek büyüyeceğiz. Bize düşen görev bu güzel geleneklerimizi yaşatarak gelecek nesillere taşımaktır”
İlginizi Çekebilir