© Gazete Ataşehir 2020

Ataşehir Belediyesi’nden kamuoyunun dikkatine

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın kayınbiraderi Basri Onur Dedetaş’ın Ataşehir Belediyesi’nde bir göreve atanması ile ilgili çıkan haberler üzerine Ataşehir Belediyesi tarafından “Kamuoyunun Dikkatine” başlıklı bir bildiri yayınladı.

İşte yayınlanan o bildiri:

KOMUOYUNUN DİKKATİNE

Dün akşamdan itibaren gündeme gelen “Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın kayınbiraderi Basri Onur Dedetaş Ataşehir Belediyesi’ne Afet İşleri Müdürü olarak atandı" iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Afet İşleri Müdürlüğümüz, Mart 2023’te belediyemiz bünyesinde kuruldu. Bu birimin müdürlüğüne de 2014 yılından itibaren belediyemizde çalışan Basri Onur Dedetaş getirildi. Dedetaş, daha önce; Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzde Şef, İmar Müdürlüğümüzde Statik Büro çalışanı, Fen İşleri Müdürlüğümüzde ve Yapı Kontrol Müdürlüğümüzde Bölge Mühendisi olarak görev yapmıştı. 17.05.2023 tarihinde de Afet İşleri Müdürlüğümüze, Müdür olarak atandı.

2024 yılı yerel seçimlerinden çok önce, kurum içi terfi ve liyakat esasına uygun gerçekleştirilen bu atamanın, söz konusu çalışanımızın Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Sinem Dedetaş’a yakınlık derecesine bağlanması ve bu yalanın sosyal medya üzerinden sistematik şekilde yayılması, algı ve bilgi kirliliği yaratma çabasıdır.

Saygılarımızla.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER