İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi resmi açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi resmi açılışı yapıldı
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi resmi açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İçerenköy Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan ve yalnız Ataşehir’in değil, İstanbul’un da sayılı kültür - sanat noktalarından biri olan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ev sahipliğini yaptığı resmi açılış töreni; CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ve eşi Duygu Adıgüzel ile Gönüllü Hizmet Vakfı Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Saadet Partisi İlçe Yönetimi, Mahalle Muhtarları, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; tiyatro, bale, sergi, konser ve sanat eğitimlerinin yeni adresi olacak böyle bir kültür merkezini hizmete sunmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını belirtti. Başkan Battal İlgezdi konuşmasının teşekkür bölümünde şunları söyledi: “Kültür Merkezinin yapımında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, Sayın İnal Aydınoğlu’na, saygıdeğer eşine ve Gönüllü Hizmet Vakfı’na çok teşekkür ediyorum. Görevimiz süresince Ataşehir’de çok şey yaptık ama asla ayrımcılık yapmadık, herkese eşit mesafede durduk.”

Konuşmasını veda sözleriyle bitiren Başkan Battal İlgezdi, “Sevgili dostlarım hepiniz hakkınızı helal edin. Tüm mesai arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Herkese sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Biz Ataşehir’e ne yaptıysak seçilecek arkadaşlarımızın daha iyisini, daha güzelini yapmasını temenni ediyorum” dedi.

Kültür Merkezi’ne adını veren İnal Aydınoğlu yaptığı konuşmada, 46 yıldır gönüllülük yaptığını ve yaşamının anlamını, güzelliğini gönüllülük yaparak keşfettiğini söyledi. Hayatı gönüllülük kadar güzelleştiren başka bir şey olmadığını vurgulayarak Ataşehir’e kazandırdıkları yapıları anlattı. 25 yıldır Ataşehir’de gönüllü çalışmalar yaptığını dile getiren İnal Aydınoğlu, bundan sonra da Ataşehir’de gönüllü çalışmalara devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından, usta oyuncu Şener Şen’in de “Lütfü Usta” karakteriyle başrolünde bulunduğu “Zengin Mutfağı” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun, Kültür Merkezi’nde bulunan 657 seyirci kapasiteli ve Usta Oyuncu Şener Şen’in isminin verildiği sahnede izleyicilerle buluştu. Oyunun ardından, Şener Şen Sahnesi’nin açılış kurdelesi birlikte kesildi. Oyunu izleyen Ataşehirliler de, 83 yaşındaki Usta Oyuncu Şener Şen’in sahne performansını ayakta alkışladılar.

İçerenköy Mahallesi’nde 2 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve 22 bin 500 metrekare kullanım alanı olan merkezde; 657 seyirci kapasiteli tiyatro salonu, 2 bin 800 kişilik konser salonu, 200 kişilik konferans salonu, 21 adet sanat eğitim dersliği, kütüphane, çok amaçlı etkinlik salonu, çocuk oyun alanı, sergi salonu, fuaye, kafeterya, restoran alanları, teraslar ve 3 katlı otopark yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Coşkun İmam Hüseyin Camisini ziyaret ettiÖnceki Haber

Ali Coşkun İmam Hüseyin Camisini ziyaret...

Ali Coşkun "Çanakkale Geçilmez" sözü sadece bir slogan değil aynı zamanda bir inancın ve direnişin ifadesidirSonraki Haber

Ali Coşkun "Çanakkale Geçilmez" sözü sad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar