“Sporda Şiddet” konusu tüm yönleriyle konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sporda Şiddet” konusu tüm yönleriyle konuşuldu
“Sporda şiddet nedir ve sporda şiddet vakalarının önlenmesi için neler yapılmalıdır” sorularının ayrıntılı cevapları Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Spor Kültürünün Geliştirilmesi” konulu panelde konuşuldu.

Deneyimli Gazeteci - Yazar Arif Kızılyalın’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde,  Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Turgay Biçer ve Eski Süper Lig Hakemi Spor Bilim Uzmanı Serkan Çınar konuşmacı olarak yer aldılar.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panel programına; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Ataşehir Belediyesi Spor İşleri Müdürü Tarkan Mercul, sporcular, amatör spor kulüplerinin teknik ekipleri ile kulüp başkanları katıldı.

Son dönemlerde ülkemizde yaşanan spor dünyası içerisindeki şiddet vakaları, sporda şiddetin nedenleri ve şiddettin önlenmesi için neler yapılmalı konularının konuşulduğu panelde, Türk sporunun gelecekteki yerinin nasıl olması gerektiği konusuna da yer verildi.

Ataşehir Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, “Biz bu programları her ay düzenli olarak yapıyoruz. Sporda şiddet olayı gündemde olduğu için bu paneli düzenleyerek bu konunun önemine dikkat çekmek istedik. Sporda şiddet nasıl önlenebilir konusunu tüm ayrıntılarıyla çocuklarımıza ve gençlerimize aktaracağız” dedi.

Panelde konuşan Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Turgay Biçer, temel toplumsal sorunları çözmeden sporda şiddetin önüne geçilemeyeceğini vurguladı.  

Eski Süper Lig Hakemi Spor Bilim Uzmanı Serkan Çınar ise şunları söyledi: “Biz bu panellerin çoğalmasını istiyoruz. Böyle, eğitim ve spor gibi konuları daha fazla konuşursak daha iyi noktaya geleceğimize eminim. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, daha temelden daha sağlıklı bireyler olarak yetiştirerek dünyaya ve ülkemize daha iyi sporcular kazandıracağımızı düşünüyorum.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehirli çocuklar sömestr şenliği başlıyorÖnceki Haber

Ataşehirli çocuklar sömestr şenliği başl...

Kümbetli Köylüleri geleneksel Kaz Gecesi’nde bir araya geldilerSonraki Haber

Kümbetli Köylüleri geleneksel Kaz Gecesi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar