Onursal Adıgüzel; “Barış, toplumsal huzurun temelidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Onursal Adıgüzel; “Barış, toplumsal huzurun temelidir”
Almanya’nın Monheim am Rhein Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası’nın Dünya Barış Günü’nde birlikte verdikleri konserde konuşan Adıgüzel; “Barış, toplumsal huzurun temelidir ve bireylerin sağlıklı, mutlu ve üretken bir yaşam sürebilmesi için olmazsa olmazdır” dedi.

“DOSTLUĞUN VE KARDEŞLİĞİN SESİ OLDULAR”

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde "Dostluğun ve Kardeşliğin Sesi" temasıyla düzenlenen ilk konserde, müzikseverler 1,5 saat boyunca unutulmaz bir gece yaşadı. Konuk sanatçı Aydilge’nin de sahne aldığı konserde, iki orkestra birlikte performans sergileyerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Çiçek, CHP Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Birkan Yıldız, Almanya’dan gelen konuklar ile vatandaşların ücretsiz izlediği konsere eşiyle birlikte katılan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Dünya Barış Günü nedeniyle tüm dünyaya şu mesajı verdi.

“ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE KANLI ÇATIŞMALAR HIZ KAYBETMEDEN DEVAM EDİYOR”

1 Eylül Dünya Barış Günü’nün önemine dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel; “Geçmişte yaşanan onca acı tecrübeye rağmen, maalesef bugün hala dünyanın çeşitli bölgelerinde kanlı çatışmalar hız kaybetmeden devam ediyor. Bu çatışmalarda siviller can veriyor, halklar doğdukları toprakları terk etmeye zorlanıyor, masum insanlar sorumlu olmadıkları çatışmaların bedelini en ağır şekilde ödemek zorunda kalıyor” diye konuştu.

“BARIŞ, TOPLUMSAL HUZURUN TEMELİDİR”

Adıgüzel; “Tabi, barış sadece çatışmaların ve savaşların olmadığı bir durum değil; aynı zamanda insanların birbirine saygı gösterdiği, farklılıkların kucaklandığı, adalet ve eşitliğin hüküm sürdüğü bir yaşam biçimidir. Barış, toplumsal huzurun temelidir ve bireylerin sağlıklı, mutlu ve üretken bir yaşam sürebilmesi için olmazsa olmazdır. O yüzden bizler de üzerimize düşen sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“BARIŞI TEŞVİK ETMEK VE TOPLUMSAL UYUMU GÜÇLENDİRMEK GENİŞ BİR YELPAZEDE FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Konuşmasının sonunda her bir bireyin, kendi küçük adımlarıyla barışa katkıda bulunabileceği bilinciyle hareket ettiklerini belirten Başkan Adıgüzel, “Barışı teşvik etmek ve toplumsal uyumu güçlendirmek için eğitimden sanata, sosyal hizmetlerden çevre projelerine kadar geniş bir yelpazede faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kardeş belediyemiz Monheim am Rhein Belediyesi ile çok anlamlı bir buluşmaya daha imza atıyoruz. Bu anlamlı gecede bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya Barış Günü'nde Ataşehir de anlamlı konserÖnceki Haber

Dünya Barış Günü'nde Ataşehir de anlamlı...

Yatak Sanayisi İstanbul’da buluşuyorSonraki Haber

Yatak Sanayisi İstanbul’da buluşuyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar