İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, basın mensuplarıyla iftarda buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, basın mensuplarıyla iftarda buluştu
İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, iftarda basın mensuplarını ağırladı. Projelerinden çok, 4,5 aylık süre zarfında yapmış olduğu Ataşehir analizini basın mensuplarıyla paylaşan Ali Coşkun, gazetecilerle ‘siyasetçiden’ çok bir Ataşehirli olarak ‘siyaseti’ konuştu. Başkan Ali Coşkun, yapılan son anketlerde oylarının yüzde 20’leri aştığını da vurguladığı konuşmasında, “Ben herhangi bir partinin kaybettireni veya kazandıranı değil, Ali Coşkun olarak partimle birlikte kazanma hedefiyle bu yarışa girdim.” şeklinde açıklama yaparak kendisine ve partisine yapılan eleştirilere de açıklık getirdi.

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, Ramazan’ın ilk pazar gününü basın mensuplarına ayırdı. Seçim çalışmalarından bu yana basınla sık sık bir araya gelen Başkan Ali Coşkun, gazetecilere  ve  kendisine gece gündüz demeden destek olan eşi Ayla Coşkun’a teşekkürüyle başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ataşehir’in güzide basın mensupları, iftar davetime icabet etmenizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. En büyük destekçim eşim Ayla Coşkun’a da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gece geç saatlerde eve gidiyorum. Erken saatlerde çıkıyorum. Benim ev içindeki yokluğumu telafi ettiği gibi, her an seçim çalışmalarımızda da yanımda oldu. Sizlerle 25 Ekim tarihinde tanıştık; o günden bugüne de çok sık bir araya geldik. Hep Ataşehir’i konuştuk. Projelerimizi konuştuk. Yaklaşık 14 gün sonra da seçim maratonumuz bitiyor. Ben bugün burada sizlerle proje konuşmak istemiyorum.

“Oy oranımız yüzde 20’lerin üzerinde”

Karşınıza  aday olarak geldiğimde, ‘Emin misiniz, neden Ataşehir’e aday oldunuz?’ denmişti. İYİ Parti’nin oy eksiği olduğu üzerine konuşulmuştu. Hatta sokaktan da gelen tepkiler, ‘5 bin oy, 10 bin oy alırsınız’ üzerine kurgulanmıştı. O günden bugüne geldiğimizde ise anket sonuçlarına baktığımızda yüzde 20’lerin üzerinde bir oy oranımız olduğu ortaya çıktı. 4,5 aylık kısa bir zamanda ibremiz bu denli yükseldi. Bu umut verici bir durum. Çalışınca, insana dokununca, berberinde iyiye giden sonuçlar kaçınılmaz oluyor. Çok ciddi efor sarf ettik. Çok büyük fedakarlıklar sergiledik. Sahada en çok karşılaştığımız durum, bir önceki seçimde CHP ile ittifak halinde olan bir partinin şimdiki seçimde hür ve müstakil seçime girmesi eleştirilmesi oldu. Ben de bu eleştirilere şu cevabı vermiştim: ‘Ataşehir’in üçüncü bir yola ihtiyacı var.’ Ben burada iyi bir sonuç alacağımı biliyorum.

“benim kazanmam veya kaybetmem üzerine hedeflenmiş bir yarıştayım”

 Çalışmalarım içinde çok farklı diyaloglar ve sohbetler yapma fırsatı buldum. Pazar ziyaretlerimizde, ev ziyaretlerimizde, esnaf ziyaretlerimizde oyları bölme üzerine yapılan konuşmalar zaman içerisinde yerini değiştirerek, kazanma ve kaybetme üzerine konuşulmaya döndü. Başka bir partinin kazanması veya kaybetmesi üzerine kurgulanmış bir seçim stratejisi değil; benim kazanmam veya kaybetmem üzerine hedeflenmiş bir yarıştayım. Tabii ki burada partimin ismi ön planda...

ATAŞEHİR’DE KAZANANI KARARSIZ SEÇMEN Mİ BELİRLEYECEK?

Sokakta gezerken en çok dikkatimi, toplumun çeyrek asırdır iki parti üzerinde seçim yapar hale geldiğini görmek çekti.  Toplumun buna mecbur bırakıldığını gözlemledim. Ve bu durumun zaman içerisinde kararsız seçmen sayısının artmasına neden olduğunu tespit ettim.  Son zamanlarda çalışmalarımızla kararsızlıkların netleştiğini de görebildik ne mutlu ki…

“HeyecanımızI ikna ettiğimiz seçmenden alıyoruz”

Kararsız seçmene Ali Coşkun olarak, İYİ Parti olarak farklı bir yol çizdiğimizi ifade ettik. Geri dönüşümler bizim yola devam etmemizdeki heyecan noktamız oldu.  Çalışmalarımızda hem yolumuzu genişletti; hem aydınlattı. Hem de daha kalabalık bir üçüncü yol olduk; yaklaşık 4,5 aylık süre içerisinde… Lehimize doğru dönen ibreleri siz basın mensupları da fark etmişsinizdir. Heyecanımızı ikna ettiğimiz seçmenden alıyoruz. Ataşehir’in sorunlarını paylaştığımız çaylarını, kahvelerini içtiğimiz komşularımız, evlerinde bizleri ağırlayan, en büyük sorunlarını bizlerle paylaşan, zaman içerisinde bizleri aileden biri olarak gören komşularımız için inandığımızı tüm çalışmam boyunca tekrarladım: ‘Ataşehir’de herkesin yüzü gülecek.’ Bu inançla da devam ediyoruz.”

“ATAŞEHİR’İN ÜZERİNDEKİ YORGUNLUĞU VE BIKKINLIĞI ALACAĞIZ”

Seçime sayılı günler kaldığını ama henüz hiçbir şeyin kesinleşmediğini vurguladığı konuşmasında Ali Coşkun, son bir haftanın önemini işaret ettiği konuşmasını şöyle noktaladı: “Ataşehir’in üzerindeki yorgunluğu ve bıkkınlığı alacağız. İYİ Parti’nin Ataşehir’de yüzde 20’yi aşan oy oranını inanıyorum ki kalan 14 günde daha da arttıracağız. Bizler, komşularımıza seçim vaadi değil, insana dokunan çalışmalar yapacağımızın sözünü verdik. Bu sözü tutabilmenin en hızlı yolu siyaset olduğu için bu yolu seçtim. Biz Ataşehir’de neyi nasıl düzelteceğimizi, ilçeyi nasıl düzenleyeceğimizi, ekonomik anlamda ayrışan hayatlarda nasıl bir denge oluşturacağımızı kapı kapı, sokak sokak anlattık; anlatmaya da devam edeceğiz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir’de Çanakkale Zaferi törenlerle kutlandıÖnceki Haber

Ataşehir’de Çanakkale Zaferi törenlerle...

ZAFERİN 109’UNCU YILINDA ATALARINI UNUTMADILARSonraki Haber

ZAFERİN 109’UNCU YILINDA ATALARINI UNUTM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar