Ataşehirli öğrenciler, farklı ülkelerden gelen gençlerle buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehirli öğrenciler, farklı ülkelerden gelen gençlerle buluşuyor
AIESEC ile Ataşehir Belediyesi gençler için önemli bir iş birliğine hazırlanıyor. Bu kapsamda başka ülkelerden gelen öğrenciler ile Ataşehirli öğrenciler bir aylık yaz okulu projesinde buluşacak. Öğrencilerin iletişimini geliştirip, kültürlerin kaynaşmasını sağlayacak proje birçok alanda öğrencilerin farkındalık kazanmalarına da yardımcı olacak.

Ataşehir Belediyesi, dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan ve çok sayıda ülkede kâr amacı gütmeden gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren AIESEC ile birlikte “Dünya bize katılıyor” projesine ev sahipliği yapıyor.

AIESEC İstanbul Asya şubesi, Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi iş bilirliğinde yürütülecek olan proje, çocuklar ve lise çağındaki gençler odak alınarak hazırlandı.

Dünyanın birçok ülkesinden gelen yabancı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan “Dünya Bize Katılıyor” projesiyle gençlerin; çevre, insan hakları, hayvan hakları ve sürdürülebilir yaşam gibi alanlarda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca bu proje sürdürülebilir kalkınma eksenli bir anlayışı oluşturmak üzere Ataşehir’de düzenleniyor.

GENÇLER, İNGİLİZCELERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Farklı ülkelerden gelen gençlerle, Ataşehirli çocuk ve gençleri buluşturan “Dünya bize katılıyor” projesi; öğrencilerin iletişimini geliştirip, kültürlerin kaynaşmasını sağlarken, İngilizce öğrenmelerine ve birçok alanda farkındalık kazanmalarına da yardımcı olmayı hedefliyor.

Proje kapsamında günlük programlar dâhilinde; 7-17 yaş grubundaki öğrenciler dans ve resim atölyelerine katılım sağlayacak. Etkinlik kapsamında; “dünya bize katılıyor, yeşil dünya, küresel ısınma, sokak hayvanları, küresel sınıf (speaking cafe) ve tiyatro” gibi eğitimler de sürdürülecek.

29 Temmuz'da başlayacak bir aylık yaz okulu, 29 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edecek.

Yeditepe Üniversitesi’nin desteklediği program; Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi ve Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde eşzamanlı olarak yürütülecek.

Proje sonunda, Türk ve yabancı öğrencilerin katılımıyla; kültürel kıyafet, yemek ve dansların tanıtıldığı “Kültürler Panayırı” isimli etkinlik de düzenlenecek.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İş arayanlarla işverenler yine bir aradaÖnceki Haber

İş arayanlarla işverenler yine bir arada

İstanbul'da ulaşıma zam geldiSonraki Haber

İstanbul'da ulaşıma zam geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar