Ataşehir Belediye Meclisi tatil sonrası mesaisine başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ataşehir Belediye Meclisi tatil sonrası mesaisine başladı
Ataşehir Belediye Meclisi 2 aylık bir tatil sonrası Eylül ayının ilk toplantısını Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in başkanlığında gerçekleştirdi.

Oturumu yöneten Onursal Adıgüzel bu iki aylık tatil süresi içerisinde yaptığı hizmetler, İBB ile yaptığı çalışmalar ve Adıyaman’a yaptığı ziyaretle ilgili meclisi bilgilendirdi.

İBB ile deprem konusunda ciddi çalışmalar yürüttüğünü, Ataşehir’in 17 mahallesinde deprem hazırlık konteynerlerinin konulacağını, İBB’de Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleriyle ilgili askıya çıkan 1/5000’ lik planlar için Erdal Eren Kültür Merkezi’nde vatandaşlara yardımcı olması için bir ofis kurduklarını söyledi.

Ağustos ayının önemli günlerine atıfta bulunan Adıgüzel, Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferinin önemine vurgu yaparak bu zaferlerle bu ülkeyi bizlere emanet eden Sultan Alparslan ile Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum dedi.

Okulların açılması nedeniyle okulların temizlik ve badana işlerini istek üzerine yaptıklarını, ayrıca yapacağımız sosyal çalışmalarla ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin kırtasiye ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışacağız.  

12 Eylül darbesinin ülke tarihinin bir karanlık sayfası olduğunu dile getiren Adıgüzel, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Belediye Meclisimizden bir barış çağrısı yapalım. Birlik ve beraberliğimizi korursak barış olur, huzur olur diyerek herkesin farklılıkları zenginlik olarak kabul ederek barışa karkı sunması gerekir dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in meclisi açılış konuşmasından sonra CHP Grup sözcüsü Birol Birkan Yıldız geçen günlerde hayatını kaybeden CHP eski Belediye Meclis Üyesi Adnan Yılmaz’a rahmet dileyerek ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diledi.

Daha sonra söz alan AK Parti sözcüsü Serdar Orhan ve MHP Meclis Üyesi Güray Özay, Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zaferinin önemine vurgu yaparak Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve şükranla andıklarını dile getirerek belediye meclisinin yeni dönem çalışmalarında başarılar dilediler.

AK Parti meclis üyelerinin İçerenköy’ de 12 ağacın kesilmesi ile ilgili sözleri üzerine bu ağaçların Kayışdağı’nda değerlendirildiğini söyleyen Onursal Adıgüzel, eski muhtarlık yerine bir istihdam ofisi açarak işsizlere iş bulma yolunda iş çevreleriyle irtibatı sağlayacağız ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan 17 teklif maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havalesine karar verildi.

Gündemde bulunan bir raporda komisyondan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi.

Ayrıca 8.Maddede bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Üyeliğine CHP Meclis üyelerinden Tülay Uçar ve Fatih Evliyaoğlu oybirliği ile seçildiler. AK Parti aday göstermedi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından oturumu yöneten Başkan Onursal Adıgüzel, 05.09.2024 Perşembe günü saat 15.00 da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ataşehir Belediyesi Yaz Spor okulundan binlerce kişi faydalandıÖnceki Haber

Ataşehir Belediyesi Yaz Spor okulundan b...

TÜİK Ağustos ayı için duyurduSonraki Haber

TÜİK Ağustos ayı için duyurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar