İstanbul Gıda Şenliği kapsamında bu yıl ikinci kezdüzenlenen Ataşehir Gıda Şenliği Deniz Gezmiş Parkı’nda gerçekleşti.
Ataşehir Belediyesi, AtaşehirKent Konseyi, TÜKODER ve Gıda Mühendisleri Odası tarafından organize edilenşenlikte gün boyu çeşitli atölyeler, konserler, çocuk tiyatro ve animasyongösterileri, panel ve forumlar düzenlendi.
“Sağlıklı Gıda Hepimizin Hakkı” sloganı ile hazırlananşenlikte her kurumun kendi mücadelesi ve çalışmaları hakkında bilgi verdiğistantlar yer aldı. Etkinlik kapsamında evsel organik sebze, meyve atıkları ilekolayca komposto nasıl hazırlanır, şifalı bitkiler ve kullanımı, sirke ve turşuyapımı, lakerda, yoğurt yapımı gibi çeşitli geleneksel gıda üretiminin konuedildiği atölye çalışmaları yapıldı.
Şenliğe gelen vatandaşlar yerel ve doğal ürünleri inceledive tattı. Stantlarda, hamur işleri, doğal gıda ürünleri, zeytin, lavanta gibiçeşitli ürünler satışa sunuldu. Katılımcılar aynı zamanda gıda güvenliği,sağlıklı beslenme ile sağlıklı beslenmede doğru bilenen yanlışların nelerolduğunu öğrendi.
Şenliğe Ataşehir Belediyesi Kadın Roman Dans Topluluğu’nunroman dansı renk kattı. İzleyenlerin yoğun ısrarı ile tekrar sahne alan ekip,bu kez izleyenleri de sahneye davet etti ve birlikte roman dansı oynadı.
“Doyuyoruz Beslenemiyoruz” Paneli Düzenlendi
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu ÜyesiHasan Mordeniz, TÜKODER Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Turul, Sosyal HizmetUzmanı Murat Ulaş, Çiftçi, Peynir Üreticisi İlhan Koçulu tarafından “Doyuyoruzbeslenemiyoruz” konulu panel düzenlendi.
Gıda güvenliği konusunun masaya yatırıldığı panelde, sağlıklı beslenme, gıda üretimi ve tüketimi, tüketici hakları, kamu ve yerel yönetimin gıdaya bakış açısı konuları hakkında önemli bilgiler verildi.
Yorum Yazın