YED-PA'dan Yeni Adım
GÜNDEM
YED-PA'dan Yeni Adım
YED-PA yönetim kurulu başkanı Salih Sami Atılgan muhtarlar ve yerel basın ile kahvaltıda buluşarak sorunlarını paylaştı.
Başkan Atılgan YED-PA'nın geçmişi ile ilgili kısa bilgi vererek bu gün halen kak ettiği noktaya gelemediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü.
“1985 te temelleri atılan YED-PA 1988 de dönemin Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan o günün en büyük sektörel mağazası idi. Aradan geçen bunca süreye rağmen halen tapu ve imar sorununu çözememiştir. Bundan dolayıda hak ettiği değere ulaşamamıştır. Bu günkü toplantımın amacıda , şimdiye kadar hükumet ve belediyeler yani konunun muhatapları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir noktaya kadar geldik. Bunu muhtarlarımızla ve basın aracılığı ile çevre mahallelerimizle paylaşmak, ilişkilerimizi daha da iyileştirerek bir konsensüs oluşturmak. Sorunların çözümü noktasında ve YED-PA'nın geleceği konusunda komşularımızla birlikte 'Kazan- Kazan' mantığı ile hareket etmek istiyoruz. İmar konusunda Ataşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerini iki kez bir araya getirmeyi başardık. Çevre ve Şehircilik bakanlığı nezdinde girişimlerimiz oldu. Bu sorunlarımız süreç içinde mutlaka çözülecektir” diyerek sözü muhtarlar bıraktı.
Mimar Sinan mahallesi Muhtarı Şahin Acar; “
Bu sorun üç mahallenin ortak sorunu. Sorunun çözümünde sadece YED-PA esnafını kurtaracak çözüm yolu aranıyorsa, mahalleliyi mağdur edecek bir çözümde biz yokuz. Kentsel dönüşüm olacaksa yerinde dönüşüm olmalı, bizlerinde görüşü mutlaka alınmalı. Tüm mahallenin ortak menfaatlerine yönelik bir çözüm üretilmelidir” dedi
Ferhatpaşa Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzun;
”Bizim mahallede tapu sıkıntısı yok. Ancak komşuda yangın varsa bize de sıçrar düşüncesi ile vereceğiniz mücadelede yanınızdayız. Sizlerin gelişmesi bizi de olumlu yönde etkiler” diyerek bu konuda verilecek her türlü mücadeleye destek vereceklerini dile getirdi.
İçerenköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Öztürk özetle şunları söyledi.
“YED-PA'nın sorunlarını komşu olarak biliyor ve izliyoruz. Şimdiye kadar gemiyi kurtarmak için yalnız hareket ettiniz. Şimdi gemi su almaya başladı. Bizleri hatırladınız. Sağ olun. Bu sorun yumağını önümüze koyanlar büyükşehir başkanlığı da yapmış bugünkü hükumettir Büyük müteahhitlere; Ağaoğlu'na, Dumankaya'ya, Var-Yap'a gökdelenler yaptırırken, aynı ilçede Ferhatpaşa'ya %30 imar veriyorlar. İçerenköy'ün %40 ı yeşil alan. Ferhatpaşa su havzasında da Sancaktepe değil mi? Şimdide gelip bizden oy istiyorlar. Gitsin onlardan oy alsınlar. Sorunların çözümü için vereceğiniz mücadelede yanınızdayız” dedi.
Örnek Mahallesi Muhtarı İdris Taşkın ise konuşmasında
; “Mülkiyet sorununun çözümü için doğru yerde ve doğru zamanda yetkililerle görüşüp mücadele etmek gerekir. İlçe belediyesi ile uğraşmak yerine asıl muhatapları ile yerinde mücadele etmek gerekir. TOKİ, Milli Emlak, İmar İskan Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyelerle ortak hareket ederek soruna çözüm bulabilirler”diyerek çözüm önerisinde bulundu.
Yerel basından temsilcilerde, şimdiye kadar sorunların kamuoyu ile paylaşılmasında üzerlerine düşeni yaptıkları gibi, bundan sonrada yapacaklarını ifade ettiler.
TÜM HABERLER