© Gazete Ataşehir 2020

WhatsApp'tan flaş güncelleme açıklaması!

WhatsApp tartışmalara yol açan ve 8 Şubat'a kadar onaylanması gereken gizlilik sözleşmesiyle ilgili açıklama yayınladı. WhatsApp yayınladığı açıklamada ''Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor." ifadesine yer verdi.

WhatsApp güncellenen gizlilik sözleşmesi ile sosyal medyada büyük tepkilerin hedefi oldu. Birçok kişi WhatsApp'ı bırakarak Telegram ve Signal gibi uygulamalara geçiş yaptı. Bu durumun üzerinde WhatsApp güncellenen ve 8 Şubat'a kadar WhatsApp kullanıcıları tarafından onaylanması gereken gizlilik sözleşmesi için yeni bir açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA

WhatsApp yaptığı açıklamada WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek olmalarını kolaylaştırmak istediklerini belirterek, ''Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

WhatsApp ayrıca son güncellemenin ne anlama geldiği ile alakalı WhatsApp Yöneticisi Will Cathcart'ın açıklamalarından bir soru cevap listesi de paylaştı. İşte WhatsApp'ın paylaştığı bilgiler:

BU GÜNCELLEME WHATSAPP'IN FACEBOOK İLE OLAN İLİŞKİSİNİ NASIL ETKİLİYOR?

FACEBOOK'UN BU GÜNCELLEME İLE WHATSAPP MESAJLARINA ERİŞİMİ OLACAK MI?

BU GÜNCELLEME TÜRKİYE'DEKİ KULLANICILAR İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

WHATSAPP'IN BU GÜNCELLEMEDEKİ AMACI NEDİR?

8 ŞUBAT'TA NE OLACAK?

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER