Sırma Doğru; “Dayanışma Kampanyamız Can Buldu”
GÜNDEMİçerenköy mahallesi Muhtarı Sırma Doğru, Pandemi döneminde yaptığı çalışmalarıyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada mahalle dayanışmasıyla dokunulmayanlara dokunulduğunu söyleyerek; “Bir Poşette sen doldur, komşun aç kalmasın” kampanyamızla oluşturduğumuz mahalle dayanışmasıyla doğru zamanda doğru adreslere ulaşarak ihtiyaç sahibi insanların mağduriyetlerinin giderilmesine destek olduk” dedi.
Muhtar seçildiği 2019 Mart ayından bu yana birçok projeyi hayata geçirerek mahallenin gülen yüzü, yoksulların umudu olan Sırma Doğru Pandemi sürecinde de mahalle dayanışmasıyla “Bir Poşette Sen Doldur, Komşun Aç kalmasın” kampanyayı hayata geçirerek mahallenin güvenini bir kez daha kazanarak gönüllerinde taht kurdu.
“KAMPANYAMIZ CAN BULDU”
İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru gazetemize yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti: “Pandemi döneminde çok ciddi bir şekilde insanlar işsizlikle yüz yüze kaldıkları için bize en çok onların başvurusu oldu. İlk zamanlarda nereden yardım alacaklarını bilemediler. Kirada oturanlar, çocuk sahibi olanlar daha çok muhtarlığımıza müracaat ettiler. Bunlarla ilgili çok ciddi bir kayıt tuttuk. Onları hem kurumlara doğru yönlendirmek açısından hem de dokunabildiğimiz ölçüde dayanışma ile ihtiyaç sahibi insanlara dokunduk. Yaptığımız en büyük çalışmaydı bu. Çünkü kampanyamız can buldu. İkinci bir hususta “Bir Poşette sen doldur, komşun aç kalmasın” diye bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız mahallede çok ciddi anlamda karşılık buldu. Bir yılı aşkın bir süredir muhtar olarak görev yapıyorum. Bana duydukları güven ve benimle beraber yaşattıkları mahalle dayanışması için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
“ÇALIŞMALARIMIZ İNSANLARDA DA GÜZEL BİR KARŞILIK BULUYOR”
Pandemi sürecinde kurumlardan ve İçerenköy dışından da destek aldıklarını söyleyen Muhtar Sırma Doğru; “Mahallede insanlara dönük dayanışma içinde çalışmamız bizleri takip edenler tarafından hoş karşılanıyor. Bisikletten tutunda giyime kadar ihtiyaçlara cevap vermeye ve o eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Kütüphanemizle okumayı sevenlere desteklerimiz devam ediyor. Buna çocukları sevindirmekte dâhil her türlü oyuncağı buraya alıyoruz ve kullanıma açıyoruz. Dolayısıyla bunlar kulaktan kulağa yayılıyor. İnsanlarda da güzel bir karşılık buluyor. Bu vesile ile büyük bir ilaç firmasından çok büyükçe bir yardım geldi. Gelen kolileri ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Bir nakliye firmasından geldi. Bunun gibi İçerenköy’ün yerlileri bir dayanışma başlatmışlardı. Topladıkları yardımları bize illettiler. Muhtarlığımız aracılığıyla dağıtımını sağladık. Bu yardımları dağıtırken emekli maaşından bir koli hazırlatıp bize getiren vatandaşımızda oldu. Bu emekli vatandaşımızın emekli maaşından bir koli getirmesi bizim nazarımızda diğer büyük yardımlar kadar değeri vardır. Muhtarlığı devir aldığımızda 43 kişilik bir ihtiyaç sahibi liste bulmuştum. Bir yıl sonucunda pandemiyle Ramazan ayın birleşince talep çok arttı. Dolayısıyla o 43 kişilik listeyi arife günü 531 kişiyle kapattık. Yani 531 ihtiyaç sahibi kişiye ulaşıldı. Muhtarlık olarak bu 531 kişiye en az iki defa, yüzde ellisine yakınına da üç kez dokunduk. Çabalarımızla ancak bu kadarını yapabildik. Bu süreçten de başarılı bir şekilde çıktığımızı düşünüyorum. İBB koli yardımı yapmıştı. Ataşehir Belediyesi market çekiyle destek oldu. Hepsi ayrı ayrı çok kıymetliydi. Bu sürece dâhil olan katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BELİRLEMEDE BELLİ KRİTERLERİMİZ VARDI”
İnsanlara dokunmanın kendilerini mutlu ettiğini, belirledikleri kriterler çerçevesinde yardımları dağıttıklarını söyleyen Doğru; “Bizimde kendimize göre belli kriterlerimiz vardı. Tüm bu listeleri oluştururken herkese de açıktı zaten. Birincisi mümkün oldukça nakit para talep etmedim. Çünkü bir güven problemi oluşuyor. Kafalarda nakitle ilgili soru işaretleri kalmasını istemedim. Israrla o güveni duyup da bana nakit veren insanlar oldu. Onları kırmadım aldım. İnsanların Pazar parası, elektrik, su parası talepleri oldukça o nakit paraları da o şekilde dağıttım. Bizim ihtiyaç sahiplerini belirlemede ki kriterimiz şuydu. Öncelikle kirada oturan, çocuk sahibi olan, işsiz kalan, hayatını ev temizlikleriyle kazanan kadınlarımız oldu. Bunlardan çocukları olanlar var, eşleri olmayanlar var. Elimizden geldiğince adil ihtiyaç sahiplerini ihtiyaç sıralamasına göre yaptık. Örneğin temizliğe giden bir kadın varsa çocuk sahibiyse önceliğimizdi. Engelliyse bakacak kimsesi yoksa ve sadece engelli yardımıyla geçinen aileler öncelliğimizdi. Kendi içimizde kendimize göre bir aciliyet durumu belirlemiştik. Ona göre bir sıralamayla herkese dokunduk” şeklinde ifade etti.
“ÜLKENİN GENELİNDE SORUN ÇÖZÜLMEDİ İŞSİZLİK DEVAM EDİYOR”
Sırma Doğru; “ Normalleşmeden sonrada talepler gelemeye devam ediyor. Çünkü ülkenin genelinde sorun çözülmedi. İşsizlik devam ediyor. İnsanlar kısa dönem çalışmadan faydalandırılıyor. Pandemi dönemindeki kadar olmasa da sorunlar devam ediyor. Duyarlı olan vatandaşlarımız ara ara market çekleri bırakıyorlar. Onları da bahsettiğim kriterlerimize göre ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Esnaflardan özellikle kahvelerden işsizlikle ilgili gelenler oldu. Bizimde tespit ettiklerimiz vardı. Kahve sahiplerinden çok çırak olarak çalışanlar mağdur. Sosyal güvenceleri yok. Kahvede çalışan mağdurlara da çok ulaştık” dedi.
“BİZLERDE BELEDİYELERİMİZİN, İNANDIĞIMIZ DEĞERLERİ BULUNDUĞUMUZ YERLERDE SAVUNUCUSU OLALIM”
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? Sorusuna da yanıt veren İçerenköy Muhtarı Sırma Doğru; “Son olarak şunu söyleyebilirim. Muhtarların ekonomik olarak gücü çok değil hiç yok. Gönül isterdi ki İBB ve İlçe belediyesi tarafından bizler daha iyi desteklenelim, elimiz sağlamlaştırılsın. Bizlerde belediyelerimizin, inandığımız değerleri bulunduğumuz yerlerde savunucusu olalım. İnsanlara daha çok dokunalım. İnsanlar çözüm odaklı fazla bir şey sunamıyoruz. Muhtarlık aslında halkla belediye arasında bir köprü vazifesi görüyor. O köprüyü ne kadar iyi yapabilirsek, yerel yönetimlerde ne kadar dokunabilirsek İBB ve ilçe belediyesinin elini sağlamlaştırmış olacağız. Onun için benim buradan tek ricam İBB ve ilçe belediyelerinin muhtarlarla daha güçlü bağlar kurarak, ellerimizi de güçlendirerek kendilerine destek sağlamalarıdır” diyerek dilek ve temennilerini dile getirdi.
İlginizi Çekebilir