© Gazete Ataşehir 2020

İsmail Erdem; “Sanata, kültüre ve spora önem veren toplum gelişmiş toplumdur”

Ensar Vakfı Ataşehir sohbetlerinin konuğu Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem’di. Erdem gençlere hitaben verdiği konferansta,  sanata, kültüre ve spora bakış açılarının nasıl olması gerektiğinin önemine değinerek;  “Sanata, Kültüre ve spora önem veren toplum gelişmiş toplumdur. Kültürel zenginliğe erişmiş, sanat dünyasıyla iç içe girmiş kendi içinde barışık bir toplum olacaktır” dedi.

Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Muhammed Ali Atalay, konuşmacı İsmail Erdem’in biyografisini okuduktan sonra vereceği konferans için kendisini kürsüye davet etti.

2009- 2019 yılları arasında Sancaktepe Belediye Başkanlığını yapmış, 2019 Yerel Yönetim seçimlerinde Ak Parti Ataşehir belediye başkanlığına aday gösterilen ve şimdi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan İsmail Erdem, gençlere kültür, sanat ve spora bakış konulu konferans verdi.  

İsmail Erdem gençlere yönelik verdiği konferansta şunları söyledi.

“OKUYACAĞIZ ÖĞRENECEĞİZ”

Ensar Vakfı bize yabancı değil. Bir dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeliğini yaptık. Sizler üniversitede okuyor ve geleceği hayal ediyorsunuz ve basamakları bir bir çıkmaya gayret ediyoruz. Ulaşmak istediğiniz hedefe ulaşmanızı Allah nasip etsin diyerek sanata, kültüre ve spora bakış açılarının nasıl olması gerektiğini ve önemine değinen İsmail Erdem okumanın yaşı yok diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Hayatımızın sonuna kadar toplumdan çevreden edinebileceğimiz çok farklı kültürel zenginliklerimiz var. Okuyarak, gezerek göreceğimiz öğreneceğimiz kültürel değerler var. Onun için okuyacağız öğreneceğiz. Çevreden ve aile büyüklerimizden alacaklarımız var. Tarihsel kültürel miraslardan çekeceğimiz çok kopyalar var. Bunlardan yararlanarak yaşayarak ve yaşatarak geleceğe taşımamız lazımdır” dedi.

“SANAT BİZE DÜŞMAN DEĞİL BİZ SANATA YABANCI KALMIŞIZ”

Sanatın toplumdaki önemine değinen Erdem; “Sanat bize düşman değil biz sanata yabancı kalmışız. İsteyen istediği sanat dalını seçebilir. İsteyen bağlama, isteyen kemençe çalsın. Gitar veya piyano çalsın. Öncelikle inanmak, her şeyin en iyisini yaparım demek ve dersine çalışmak. Tarihe baktığımız zaman sanatla uğraşan insanlar topluma hep pozitif enerji aşılamışlar.  Çünkü sanatçılar ince ruhlu insanlardır. Bir toplumun barışık olması için eğitimli olacak, kültürel zenginliğe erişmiş bir toplum olacak ve bunu yanı sıra da sanat dünyasıyla da barışık bir toplum olacak. Onun için sanata yönelik dağarcığımızı açalım” diye konuştu.

“SPOR SAĞLIKLI YAŞAM VE BARIŞIK OLMAK DEMEKTİR”

Erdem; “Sporun birçok yönüyle gençler tarafından mutlaka alınması gereken faydaları vardır. Önce sağlıklı yaşam için sonra yaşam biçimiyle toplumla barışık olmak, birlikte yaşama kültürünün zenginleşmesi için, arkadaşlık ruhunun pekişmesi için, takımdaşlık ruhunun pekişmesi için bunlara üst üste alt alta koyduğumuz zaman sporun vazgeçilmez önemini daha iyi anlarız” şeklinde ifade etti.

Konuşmanın ardından konferansa katılan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan İsmail Erdem, öğrenciler arasında anlattıklarından sorduğu sorulara anladığını verdiği cevapla doğrulayan üç öğrenci kitapla mükâfatlandırıldı.

Konferansa Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş ve yönetimi ile yurtta kalan üniversite öğrencileri katıldı.    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER