İLGEZDİ; “BURADA ORTAK BİR EMEK VAR”
GÜNDEM
Ataşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında kadınların kendi iş fikirlerini geliştirip işyerlerini kurabilmelerine destek vermek için hizmete sunulan Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’nde (AKAGİM) yeni dönem açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi;
“Burada ortak bir emek var. Sadece Belediyemizin değil, hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hemde Kaymakamımız Sayın Zafer Karamehmetoğlu’nun büyük desteği var” dedi.
Ataşehir Belediyesi, kadınların gücüne girişimcilik yoluyla güç katmak için Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesini hayata geçirerek 160 kadından oluşan dört gruba hizmet verdi.
Ataşehir Belediyesi’nin yürüttüğü İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen projenin ortaklığı Ataşehir Kaymakamlığı, iştirakçiliğini ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor.
2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında en başarılı 14 projeden biri olan Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’nin yeni dönem açılışında, Merkezde eğitim görerek mezun olan ilk 160 kadın girişimciye sertifikaları verildi.
Yeni dönem açılışına; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Abdullah Der, Orhan Çerkez, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Atatürk Mahallesi Muhtarı Leyla Yeşim Saylan, Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, Kalkınma Ajansı Yetkilisi Cüneyt genç, Belediye Birim Müdürleri, Şehnaz Yabar, Necati Bozkurt, Battal Sarıkaya, Volkan Aslan, Mehmet Ali Cugnis, kursa katılan kadınlar ve yakınları katıldı.
Kendisiyle aldığı sertifika üzerine konuştuğumuz, kursiyerlerden Futbol Antrenörü Zeynep Özcan girişimcilik sertifikasını nasıl değerlendireceksiniz? Sorusuna cevaben;
“Toplam 3 haftalık yoğun bir girişimcilik eğitimi aldık. Ataşehir Belediyesinin Kadın Girişimciliği programı 4’üncü gruptan katıldım. Bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye teşekkür ederiz. Buradaki avantajımız Girişimci kadınlar olarak KOSGEB’e başvurarak kredi alıp işletmecilik yapabilme şansımız var. Ben futbol antrenörüyüm. Aldığım bu sertifikayı başka alanda değerlendirmeyi düşünüyorum” şeklinde ifade etti.
Girişimciliğin iştirakçiliğini üstlenen Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Dr. Ertuğrul Bilican, ülkenin kalkınmasında eğitim ayağının bilinci ile hem örgün hem de yaygın eğitim kapsamında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz diyerek;
“ Bugün konusu olan Kadın Girişimciliği ile ilgili İstanbul kalkınma Ajansı destekli bir projenin açılışında bulunmanın ciddi mutluluğun heyecanı yaşıyorum. Çok önemsediğim konulardan biride kadınlarımızın hem meslek sahibi olması, aile ekonomisine katkıda bulunması açısından önemsediğimiz bir konudur. Bu merkezin başarılı olmasını diliyorum. Baştan beri bu fikri taşıyan, projeye dönüştüren, destek veren başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.
Kalkınma Ajansı Yetkilisi Cüneyt genç ;
“ İstanbul Kalkınma Ajansı olarak 2010 yılından beri faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu süreç içinde yaklaşık yüz projeyi destekledik. Bu projelerin içinde hem ekonomik hem de sosyal faydalar oluşturan projelerdi bunlar. Bu dönemde girişimcilik ana başlığıyla çıktık. Destek verdiğimiz on tane proje var. Buradaki girişimcilik projesi de başarı sağlayan on projeden biridir. Başta Başkan olmak üzere proje ekibine teşekkür ediyorum. Belge alan kadınlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu.
“BURADA ORTAK BİR EMEK VAR”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, öncelikle emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“İstanbul kalkınma Ajansı ile yaptığımız dördüncü projemiz. Orta bir emek var. Sadece Belediyemizin değil, hem İlçe Milli Eğitim Müdürümüz hemde Kaymakamımız Sayın Zafer Karamehmetoğlu’nun büyük desteği var. Huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“ÜRETİM VAR, PAZAR YERİ YOK”
İlgezdi;
“ Üretim var fakat el emeğini pazarlayacak Pazar yeri yok. Buradan sertifikalarını alan girişimci kadınlarımıza bir söz veriyorum. Arkadaşlarımla konuştum, ürettiklerinizi pazarlayacak bir mekân ayarlayacaklar. Ataşehirin en güzel yerinde bir organizasyon yapacağız. Çünkü şu güne kadar 100 bin kişiye belge ve sertifika verdik ama hiç değerlendiren olmadı. Üç başkan yardımcım burada. Lütfen Ataşehir de çok kısa zamanda yapılan ürünleri pazarlayacak bir yer hazırlayın” talimatını verdi.
İlgezdi, yaşamın her alanında kadın olmayınca hiçbir başarının elde edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Konuşmaların sonunda protokol tarafından kurs hocalarına çiçek takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Kursiyer iki kadın ürettikleri el emeklerinden Başkan Battal İlgezdi’ye hediye olarak takdim ettiler.