© Gazete Ataşehir 2020

Emekli bir doktorun sanatla yeniden doğuşu

Ataşehir Belediyesi’nin yaşanmış hayat öykülerini konu aldığı “Bizim Hikâyemiz” serisi her hafta olduğu gibi bu hafta da anlamlı bir hikâyeyi okurlarıyla buluşturuyor.

 “Bizim Hikayemiz”in yeni konuğu, emeklilik döneminde sanata ve sosyal faaliyetlere olan tutkusu sayesinde yeni bir yaşam alanı oluşturan 56 yaşındaki Yeşim Gürkan oldu.

Yeşim Gürkan, çocukluk hayali olan doktorluk kariyerini tamamladıktan sonra, emeklilik döneminde yeni bir hobi keşfetme yolculuğunu anlattı.

ATAEVİ’Nİ KEŞFEDİP MANDALA KURSUNA BAŞLADI

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iç hastalıkları alanında ihtisas yapan Gürkan, pandemi döneminde yoğun çalışmanın ardından dinlenme ve kişisel ilgilerine vakit ayırma kararı aldı.

Ataşehir’de yaşayan ve bölgede yer alan eğitim alabileceği merkezleri araştıran Yeşim Gürkan, Örnek Mahallesi’nde bulunan Ataşehir Belediyesi’nin Ataevi’ni keşfetti. Bu merkezde mandala kursuna başladı. Mandalanın sadece bir boyama aktivitesi değil, aynı zamanda derin bir felsefesi olduğunu öğrenen Yeşim Gürkan, müzik eşliğinde yaratıcı çizimler yaparak bu süreçten büyük keyif aldı.

Mandala kursunun ardından rölyef çalışmalarına da yönelen Yeşim Gürkan, ilk başta bu tür bir çalışmanın kendisine uygun olup olmadığından şüphe ettiğini dile getirdi. Eğitmeni tarafından cesaretlendirilerek, rölyef çalışmalarına başladığını belirten Gürkan, süreci şu sözlerle anlatıyor: “Rölyefi hayatımda hiç yapmamıştım, çok ince bir resim yeteneğim olduğunu da düşünmüyordum ama boyamayı çok seviyordum. Beni cesaretlendirdiler, bir şekilde başladık ve sonuç çok güzel oldu”.

"HEM ÖĞRETİCİ HEM DE EĞLENCELİ BİR SÜREÇ GEÇİRDİK"

Özellikle boyama kısmında büyük bir keyif aldığını belirten Gürkan, taş tozu biblolar ve çeşitli tekniklerle ilgili bilgi edinerek, hem eğlenceli hem öğretici bir süreç yaşadığını aktarıyor.

Örnek Ataevi’nin, eğitmenleri ve sosyal faaliyetleriyle kendisine büyük katkı sağladığını vurgulayan Gürkan, merkezdeki eğitimlerin dışında tiyatro ve sinema etkinliklerinin de keyifli olduğunu belirtti.

“ÜCRETSİZ HİZMET VERİLMESİ ÇOK BÜYÜK BİR ARTI DEĞER”

Aynı zamanda annesinin de Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki resim kursuna katılmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Gürkan, Ataşehir Belediyesi’nin kültür merkezlerinin sunduğu imkânların büyük bir değer taşıdığını ifade ediyor. Gürkan, bu anlamlı destekle ilgili şu sözlere yer veriyor; “Ataşehir’deki kültür merkezleri ve Ataevleri, bize karşılıksız olarak ücretsiz hizmet veriyor. Bu çok büyük bir artı değer”.

“BU FIRSATLARDAN HERKES YARARLANMALI”

Ataşehir Belediyesi’nin sunduğu imkânların hem kişisel, hem de sosyal gelişimi açısından büyük değer taşıdığını ifade eden Yeşim Gürkan, bu fırsatlardan herkesin yararlanması gerektiğini vurguluyor ve bu konuda tavsiyelerini dile getiriyor. Kültürel faaliyetler, sosyal etkinlikler ve geri dönüşüm üzerine yapılan tasarım çalışmalarının, yaşa bakmaksızın herkes için keyifli ve öğretici olduğunun da altını çiziyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER