© Gazete Ataşehir 2020

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’den vefa kahvaltısı

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Ataşehir yerel basının isteğini kırmayarak vefa kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ataşehir ’de Belediye Başkan yardımcılığını yaptığı dönemde yerel basın mensuplarının gönüllerini, hoşgörüsü ve alçak gönüllüğü ile feth eden Orhan Çerkez aynı hassasiyetini düzenlediği kahvaltıda bir kez daha gösterdi.

Oldukça samimi ortamda geçen sohbet esnasında geçmiş günler yad edilirken Orhan başkan basın mensuplarının soruları üzerine Çekmeköy ’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sosyal medyada takip ettiğimiz Orhan Çerkez, doğal duruşu ve esprileriyle Çekmeköy halkının gönüllerinde taht kurduğuna şahit oluyoruz. 

Orhan Başkan’a, “Başkanım sosyal medyada takip ettiğimiz kadarıyla oldukça pozitif bir enerji ile vatandaşlarla buluşup, doğal bir şekilde kendileriyle sohbet edip espriler yapıyorsunuz. Ayrıca 15 yılda yapılmayan bir yolu 15 günde açmanızda halk arasında ne denli itibar gördüğüne şahit olduk. Bu sizi nasıl etkiliyor” soruma karşılık şunu söyledi. “Tabii ki herkes bize oy vermek zorunda değil ama biz herkese hizmet etmek zorundayız, onları kucaklamak zorundayız. Adil ve hakkaniyetli olmalıyız. Elimizden geldiği kadar, beynimizin bedenimizin yettiği kadar ayırım yapmadan hizmet vermek görevimizdir.

Bizden önce orada farklı bir hizmet anlayışı vardı. Halka dokunmayan, tepeden bakan bir anlayış hakimdi. Halbuki imarı olan bir yol. Fakat birkaç kişinin engellenmesiyle oradaki vatandaşlara yıllarca yol işkencesi yapılmış. Biz göreve gelince olay bize aktarıldı ve zaman kaybetmeden kepçeyi vurarak yolu vatandaşların hizmetine açtık. Şu bir gerçek dürüst çalışırsan, vatandaşa dokunursan çözülemeyecek hiçbir sorun kalmaz ve vatandaşın gönlünde yerini alırsın” diyerek hizmet gönül işidir, hizmeti vatandaşın isteği ve yasal yolları da nazari dikkate alarak yaparsanız sizi kucaklarlar.

Tüm engellemeler rağmen hizmete devam edeceklerini söyleyen Çerkez; 610 milyonu aşan borçlarda bizi zorluyor ama ödemeye çalışıyoruz. 30 yılın ödenmeyen borcun hesabını bizden soruyorlar. Tüm engellemelere rağmen CHP belediyeleri olarak halka hizmeti kendimize şiar edindik ve çalışmaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahiplerine ve öğrencilere desteğimiz devam ediyor. İmkanlarımız dahilinde burs veriyoruz. Aşevini kurdum. İhtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek bırakıyoruz.

Yani veren eli kimse görmüyor. Özellikle buna dikkat ediyoruz. Meydanı olmayan bir ilçe. Kentsel dönüşüm bekleyen onlarca yer. Askeri bölgeyi imara açtılar ama Çekmeköy için herhangi bir rezerv alan ayırılmış değil. Sinema, tiyatro için Çekmeköy halkına sosyal alanda da hizmet verme çalışmalarımız var. Kısacası elimizdeki imkanları Çekmeköy halkı için kullanmaya devam edeceğiz. Bizim için halkın mutluluğu ve refahı önemli. Tüm kadrolarımızla bu hizmet için çalışıyoruz.

Ataşehir Küçükbakkalköy’de bulunan Orhan Çerkez’inde kurucusu olduğu ve halen başkanlığını yaptığı Kars, Ardahan, Iğdır Derneği’nde verilen kahvaltıda yapılan bu samimi açıklamalardan sonra günü ölümsüzleştirmek adına toplu fotoğraf çekildi.

Gazete Ataşehir ailesi olarak Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Başkan Orhan Çerkez’e başarılar dileriz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER