© Gazete Ataşehir 2020

“Bunca yıldır aradığın kahraman sensen?”

Bunca yıldır aradığın kahraman sensen? Son dönemde ülkemizde artış gösteren kadın ve çocuğa şiddet olaylarını izliyor, üzülüyor ve sosyal medyada paylaşıyor musun? Sen de bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyor ve topu devlete mi atıyorsun? O zaman bu proje tam da sana göre. Şimdi harekete geçip, güçsüzü koruyan olmak yerine, herkesin kendi gücünü fark etmesine destek olma vakti.

Kahramanım Benim Projesi, kadın ve çocukların özgüven kazanıp hayata sımsıkı tutunmalarına destek olacak atölyeler, seminerler ve çalışmalardan oluşuyor. Temel ilkyardım eğitimi, şiddetsiz iletişim, logoterapi, sanat terapisi, yaşam koçluğu, mindfulness, yoga, drama, dans gibi alanlarda gerçekleştirilecek etkinliklerle katılımcılar kendini ve kapasitesini keşfedecek. Hayatlarındaki bir takım engel ve problemleri ürettikleri fikirlerle çözüp ve kendilerini daha rahat ifade edecekler. Çalışmalar, alanında uzman gönüllülerle gerçekleştirilecek.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı %48,6. Bu bağlamda, bu üzücü durumları paylaşamayan kadınların Kahramanım Benim projesi ile kendini farklı şekillerde ifade edebilmesi ve travmaların etkilerinin azaltılması mümkün.

SUPERMAN’İ EMEKLİYE AYIRAN PROJE:

“Kahramanım Benim” Kahramanım Benim projesi ile kadınlar ve çocuklar başkalarının gücü ya da himayesi altına girmek yerine dimdik ayakta durup, farkındalıkla yaşayabilmek için gerekli olan teknik ve değerleri öğrenecek. Söz konusu proje, kişisel gelişim ve iletişim danışmanlığı merkezi Kimimila ile Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi’nin işbirliğiyle Ekim 2019’da başlıyor. Kimimila’nın kurucusu Damla Selin Tomru projenin diğer ilçeler ve illere yayılmasını hedeflediklerini, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde kahramanları kendileriyle tanıştırmanın bir rüyadan ibaret olmadığı inancıyla bu yolculuğa Ataşehir’den başlamanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını dile getiriyor.

Kadın ve çocukların yaşama sımsıkı sarılmalarının, yaşadıkları olumsuzlukların üstesinden gelmelerindeki önemini vurgulayan Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, “Kahramanım Benim Projesi Erdal Eren Kültür Merkezi’nde başlayacak. Ataşehir’li semt sakinlerinin projeye dahil olmasını ve olumlu sonuçlar almayı çok istiyoruz. Bu alanda gönüllüler, Kimimila ve Ataşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak uzun soluklu bir çalışmaya imza atmayı hedefliyoruz” dedi.

16 Ekim 2019’da Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Proje Kolaylaştırıcısı Nilgün Özdemir ve Kimimila’nın kurucusu Damla Selin Tomru tarafından “Kahramanım Benim” Projesi Erdal Eren Kültür Merkezi’nde 14:00 - 16:00 arasında gerçekleşecek olan proje lansmanında gönüllülerin atölye çalışmalarından demolar siz değerli basın mensuplarına sunulacaktır. Katılımınızı rica ederiz.

RAKAMLARLA KADIN VE ÇOCUĞA ŞİDDET

• 2019 yılının ilk 6 ayında 214 kadın cinayetlere kurban gitmiştir. Son 3 yıllık kadın cinayetleri raporunda ise 932 olarak bildirilmiştir

• Türkiye İstatistik Kurumunun 2019 raporuna göre güvenlik birimlerine mağdur olarak gelen veya getirilen 158 bin 342 çocuk bulunduğu raporda 16.873’sinin cinsel suçlar nedeniyle mağdur olmuş çocuklardan oluştuğu ve cinsel şiddete maruz kalan çocukların yaklaşık yüzde 86’sinin kız çocuğu olduğu da belirtildi. Güvenlik birimlerine mağdur olarak gelen veya getirilen çocuklara ilişkin istatistiklerine bakıldığında toplam sayının 137.480 olduğu, bunun 18. 620’i cinsel istismar suçuna maruz kalan çocuklar olduğu olarak raporda yer almıştır.

• AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ RAPORU

1-Ülke genelinde yaşamının herhangi bir döneminde eşi veya eski eşi tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan kadınların oranı %39,4,tür.

2-Yaşamının herhangi bir döneminde cinsel şiddete maruz kalan kadınların oranı %15,2,tür.

3-Yaşamın herhangi bir döneminde fiziksel veya cinsel şiddetin birlikte yaşanma yüzdesi 41,6’dur.

 4-Kentte fiziksel şiddet oranı %39 iken kırsalda %43,tür.

5-Yaşadıkları fiziksel şiddet sonucunda yaralanan kadınları oranı %25’dir.

6-Yaşadıkları şiddeti kimseye anlatamayan kadınların oranı %48,6’dir.

7-Şiddet yaşayan kadınların sağlık sorunları yaşama, intihar etmeyi düşünme ya da deneme olasılıkları en az iki kat artmakta.

8-Her 10 kadından 1’i gebeliği sırasında fiziksel şiddete maruz kaldıklarını söylemektedirler.

9-Cinsel şiddet birçok durumda fiziksel şiddet ile birlikte yaşanmakta olup kadınların %41’si fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldıklarını söylemektedirler.

10-Evlenmiş kadınların hayatındaki en yaygın şiddet eşlerinden gördükleri şiddet olarak raporlarda görülmekte.

11-Kadınların %7’si çocukluklarında 14 yaşından önce cinsel istismar yaşadıklarını belirtmektedirler

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER