BDP'den Bilgilendirme Toplantısı
GÜNDEM
BDP'den Bilgilendirme Toplantısı
BDP Ataşehir ilçe örgütü, başlatılan süreç ile ilgili kahvaltılı bir toplantı düzenledi. 25 Mayıs Cumartesi günü Nart Cafe'de verilen kahvaltıya, Ataşehir de bulunan yöre dernek yöneticileri, temsilcileri ve bazı mahalle muhtarları da katılarak süreçle ilgili düşüncelerini ifade etme imkanı buldular. Basının da davet edildiği kahvaltıda konuşan BDP Ataşehir İlçesi Başkanı Ahmet Karaoğlu, süreçle ilgili kısa bilgi verdikten sonra özetle şunları söyledi
.” Amacımız siyaset yapmaktan ziyade, başlatılan bu sürece nasıl katkı sağlarız. Bu konuda sizin görüşleriniz bizler için önemli. Bu toplantının amacı budur. AK Partinin süreci iyi götürdüğünü söyleyemeyiz. Amacımız iyi gitmeyen bu süreci halklar açısından iyi bir duruma getirmek, Sivil Toplum Örgütlerinin fikrini almak ve bu doğrultuda birliği sağlamaktır” dedi.
Süreçle ilgili kısa bir değerlendirme yapan İl Eş Başkanı Asiye Kolçak konuşmasına şöyle devam etti.
“Böyle bir bileşenle bir arada olmak bizim için önemlidir. Bu tür toplantıların önemini biliyoruz ve bunu da değişik birimlerde , değişik yerlerde hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız sürece direk katkı sağlamak. Parti olarak bu süreci yalnız göğüsleyecek durumda değiliz. Bu süreç 30 yıllık bir mücadelenin, direnmenin başarısıdır. Yeni bir sürece girdiğimizin de farkındayız. Bu süreç demokrasiyi yeniden inşa etme sürecidir. Tüm halkların kendilerini ifade etme yollarının açıldığı bir süreçtir. Her kesin bu sürece katkı sunması gerektiğine inanıyorum. Parti olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Ancak siyasi partimizin misyonuna uygun önünün açılması, seçim sisteminin değişmesi, Roboski'den ve tüm toplumdan özür dilenmesi, 10 bin tutuklunun bırakılması gibi öncelikli demokratik taleplerimiz var.Yeni bir Türkiyeyi inşa etmek için de birbirimize ihtiyacımız vardır” diyerek birlikte mücadeleye işaret etti.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Güngör kısa bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra şunları söyledi.
”Sivil toplum örgütlerinin varlığı ve güçlü olması önemlidir.Çünkü devletle toplum arasındaki dengeyi koruma açısından büyük bir gereksinimdir. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı yok. Tam tersine kuvvetler birliği vardır. Yasamanın bir iradesi yok. Her şey birkaç kişinin dudakları arasındadır. Türkiye'de bir iktidar gücü vardır. Yargı'da Yürütmenin güdümünde hareket etmektedir. Dördüncü güç medya da tekelci sermayenin güdümündedir. Dolayısıyla güçlü sivil toplum örgütlerine ihtiyaç vardır. Biz parti olarak halkın ve toplumun yanındayız. Biz meclisi sokağa, sokağı meclise taşımış bir siyasi partiyiz, halkın ta kendisiyiz” diyerek bu sürecin kendilerinin kafalarında da belli sorular yarattığını, başarılı olsa bile tam anlamıyla elli yıl sonra ancak istenilen ortamın yaratılacağını belirten Güngör şöyle devam etti.
” Şu an süreç üç aşamalı olarak devam ediyor. Geri çekilme, Akil İnsanlar ve bunları kontrol edecek mecliste bir komisyon. İkincisi Yol temizliğine hizmet edecek geçici bir Anayasa, üçüncüsü Kürtlerin olmazsa olmaz şartlarından birisi anadilde yaşam ilkesi, biride Kürtlere statüdür. Bu ayrışma anlamına gelmemelidir. Sadece Kürdistan'da değil tüm Türkiye'de Demokratik çözüm ve özgür yaşam şiarıyla birlikte bu sorunları çözebileceğimize inanıyoruz” diyerek birlikte hareket etme mesajını da vermiş oldu.
FOTO GALERİ:
[gallery link="file" columns="4"]
TÜM HABERLER