© Gazete Ataşehir 2020

Başkan Adıgüzel; “Ataşehir Belediyesi’nde bir seferberlik başlattık”

3 Nisan’da mazbatasını alarak Ataşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Onursal Adıgüzel, 6 ay 15 günlük başkanlık sürecinde neler yaptığını açıklayarak, Ataşehir Belediyesi’nde bir seferberlik başlattığını kahvaltı programında ağırladığı yerel basın mensuplarıyla paylaştı.

Sakin, kendisinden ve yaptıklarından emin bir şekilde samimi ortamda gerçekleşen basın buluşmasında; yaptığı hizmetleri ve karşılaştığı zorlukları aktaran Ataşehir Belediye Başkanı Adıgüzel; “Siz basın mensuplarımız bize güç veriyor ve sesimizi komşularımıza duyurma fırsatı sunuyorsunuz” dedi.

“SESİMİZİ ATAŞEHİR’DEKİ KOMŞULARIMIZLA DUYURMA FIRSATI VERDİNİZ”

Adıgüzel şöyle devam etti: “Göreve geldiğimiz sürecin yaklaşık 200 gününe yaklaşıyoruz bugün 198 günü. Mazbatamızı aldığımız günden bugüne geçen sürecin 200 güne doğru gidiyoruz. Uzun zamandır basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelip yaptığımız çalışmaları değerlendirelim, aynı zamanda Ataşehirlilerin merak ettiği konulara sorulara cevap verelim istemiştik. Bugün de siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya geldik. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bu katılımınızla bize güç ve sesimizi Ataşehir’deki komşularımızla duyurma fırsatı verdiniz.”

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel açıklamalaını şu başlıklar altında yaptı.

“ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE BİR SEFERBERLİK BAŞLATTIK”

31 Mart’tan bugüne Ataşehirlilere verdiğimiz sözleri tutmak için yoğun bir çalışma içindeyiz. Aslında Ataşehir Belediyesi’nde bir seferberlik başlattık diyebilirim. Bu seferberliğin başında; Temizlik, Fen İşleri, Sosyal Yardım, Kentsel Dönüşüm, İmar ve Kültür bütün başlıklarda arkadaşlarımız önemli işler yapıyorlar. Tabii ki zamanın ruhuna uygun işlerde yapmak bugün çok önemli.

“İLK ÖNCELİĞİMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERMEK”

 Türkiye derin bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu ekonomik kriz sürecinde vatandaşın bizden beklentileri farklı şekilde oluyor. Bizde belediye olarak; bunun için ilk önceliğimizi aslında sosyal belediyeciliğe vermeye çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik, Ataşehirlilerin ihtiyaçları noktasında yanında olmaktır.

Öğrencilere beslenme desteği, kırtasiye yardımında bulunduk ve okullara su sebilleri koyuyoruz

Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren sosyal belediyecilik anlamında ihtiyaç sahibi; öğrencilerimize beslenme desteği vermeye başladık. Bu beslenme desteğini ihtiyaç sahibi çocuklarımıza haftalık olarak evlerine ulaştırıyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in çağrısı üzerine öğrencilerimizin su ihtiyacını karşılamak için ilk pilot olarak Barbaros Mahallemizde bulunan Sare Selahattin Uzal İlk ve Ortaokulumuza su sebili koyduk. Sistemin başarılı olması ile birlikte diğer okullarımıza bunu yaygınlaştıracağız. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize, kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk.

“AŞEVİMİZİ YENİLEDİK”

Aşevimizi yeniledik: İhtiyaç sahibi ailelerimizin sıcak yemekleri, öğrencilerimizin beslenmeleri burada hazırlanıyor

Ataşehir Belediyemizin mevcut aşevimizi yeniledik. Böylelikle aşevimiz daha modern oldu ve üretim kapasitesini arttırdık. Aşevimizde ihtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek, öğrencilerimize de beslenme desteğini buradan sağlıyoruz. Yaklaşık 1.500 çocuğumuza haftalık beslenme desteği veriyoruz. Aşevimiz sayesinde; Ataşehir’de oluşturacağımız kent lokantalarının yemeklerini de burada hazırlamış olacağız. Hayırsever vatandaşlarımızın da aşevimize desteklerini bekliyoruz.

“ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ”

Çocuklarımız için yaz ve kış spor okulları ile sokak şenlikleri düzenliyoruz

Ataşehir’de vatandaşlarımızın yanı sıra çocuklarımız için yaz okulları açtık. 17 Mahalle’den yaklaşık 5.600 çocuğumuz sporun çeşitli branşlarında eğitimler alarak, mezun oldular. Çocuklarımızın mezuniyetindeki heyecanı görmenizi çok isterdim. Spor İşleri Müdürlüğümüzce, yaz dışında kış spor okulunun hazırlıklarını tamamladık. Kış spor okulumuzun başvuruları başladı ve çocuklarımızı kış ayları boyunca sporla buluşturacağız. Çocuklarımız için kapalı spor alanları ve açık spor alanları oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Lemana Anaokulumuza spor alanlarını belediyemiz ve hayırseverlerimizin desteği ile tamamlandı. Yine, İBB iş birliği ile Piri Reis İlkokulu’na kapalı spor çalışmalarımız başlatıldı.

YKS VE LGS DESTEĞİNE EK MENTÖRLÜK DESTEĞİ GELİYOR

Meslek edindirme kurslarımızın yanı sıra, atölyeler ile liseye ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize LGS ve YKS’ye hazırlık kurslarımız başladı. Ayrıca; bu kurslarımızda mentörlük desteği ile gençlerimizi geleceğe emin hazırlamak istiyoruz.

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLERİ MAHALLELERE TAŞIDIK

Göreve geldiğimiz günden bugüne Ataşehir’in çeşitli mahallelerinde; açık havada konserler, milli maç heyecanının, açık hava sinemasının yanısıra kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında tiyatroları Ataşehirlilerle buluşturduk.

“DEPREM GERÇEĞİNE KARŞI ÇALIŞMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ”

Ataşehir’in deprem gerçeğine karşı çalışmalarımızı yürütüyoruz. İstanbul Valiliği ve AFAD işbirliği Ataşehir’in şuanda 3 mahallesindeki belirlediğimiz parklarımıza deprem konteynırlarımızı koyduk. Diğer 14 mahallemize koymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital ortamda Ataşehir’in 17 Mahallesi'nde bir deprem anında oluşabilecek riskleri değerlendiriyoruz. Şimdi ikinci aşamasına geçiyor olacağız.

“STRATEJİK PLANIMIZI HAZIRLARKEN, VATANDAŞLARIMIZDAN ALDIĞIMIZ GÖRÜŞLERİ VE ÖNERİLERİNİ DİKKATE ALDIK”

Ataşehir’de vatandaşlarımızın yönetime katılması, düşüncelerini ve fikirlerini dinlemek amacıyla dijital katılım sağladıkları www.atasehirsenin.com adında bir internet sitesi oluşturduk. Burada; 6.700 komşumuz sitemizdeki formları doldurdu. Toplamda 20 sorudan oluşan anketimizde 130 bin öneri aldık. Ataşehir Senin buluşmaları kapsamında Ataşehir’in 17 mahallesinde halkımızla buluştuk. 2025 – 2029 Stratejik planımızı hazırlarken, vatandaşlarımızdan aldığımız görüşleri ve önerilerini dikkate aldık.

“ATAŞEHİR KENT KONSEYİMİZİ YENİDEN YAPILANDIRDIK”

Ataşehir Senin kapsamında mahalle toplantılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca; Ataşehir Kent Konseyimizi yeniden yapılandırdık. Kent Konseyimizde mahalle meclislerini oluşturuyor. Ataşehirli komşularımızın nereden geldiğine bakmaksızın, yönetimlerde ve süreçlerde söz sahibi olmasını önemsiyoruz. Yol haritamızı belirlerken, bu düşünceleri benimsiyoruz. Bütün Ataşehirlilerin yönetim süreçlerine katılımını sağlayan bir çalışmayı sürdürüyoruz. Ayrıca Ataşehir’in gençlik danışma kurulunu kuruyoruz.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİMİZE YARDIIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 Kurban Bayramı’nda İstanbul’da ve Ataşehir genelinde komşularımıza genel bir çağrımız olmuştu. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından kurban bağışları İstanbul Vakfı’na yapılmıştı. İBB tarafından bağış olarak kabul edilen kurbanlar kavurma olarak; 39 İlçeye dağıtım kapsamında Ataşehir ilçemize 10.000 konserve kavurma pay olarak bizlere verildi. Bizde belediye olarak, bizlere ulaşan kavurmaları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sosyal marketlerimiz ve ekiplerimiz aracılığıyla evlerine ulaştırdık. Ataşehir’de ortalama 15.000 insanımıza sosyal yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Bütün gücümüzde özellikle de bugün ekonomik krizin derin ve yakıcı etkilerinden kaynaklı olarak sürdürüyoruz. Taziye evimiz ve kuru gıda desteklerimiz kapsamında bugüne kadar 4.367 hanemize, aşevimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi 1.722 hanemize sıcak yemek desteğimizi devam ettiriyoruz.

“ATAŞEHİR’E YENİ SOSYAL TESİSLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ataşehir seçim döneminde vatandaşlarımız sık sık bize sosyal tesislerinin açılması ile ilgili taleplerde bulunuyordu. Sosyal tesisler önemli bir ihtiyaç. Bu noktada sosyal tesislerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Atatürk mahallemizde 4’ncü Ata Kafemizi açtık. Önümüzdeki günlerde Örnek Mahallemize yeni Ata Kafe açıyoruz. Ayrıca Ataşehir’de kent lokantası özellikli mantığında Ata Restoranı açıyoruz. Ataşehir’in diğer mahallelerinde planladığımız ve noktasal tespit ettiğimiz yerlere Ata Kafe açma çalışmalarımız devam ediyor. Ataşehirli komşularımızın kolaylıkla ulaşabileceği Ata Kafe ve Restoranların sayılarını arttıracağız.Kamucu hizmet anlayışı ile yeni halı saha ve restoranı hizmete açıyoruz. Ataşehir Belediyesi’nin önceki yönetimince Ataşehirlilerin yararlanması gereken spor alanları ve işletme alanları uzun yıl süreli kiralara verilmiş. Bizde yasalar çerçevesinde fesih edebileceğimiz, tahliye ettirebileceğimiz spor alanlarını ve işletme alanlarını halkımızın yararına kullanmak için girişimlerde bulunduk. Mevlana mahallesi’nde halı saha vardı, tahliye ettiriyoruz. Atatürk Mahallesi’nde restoran vardı, tahliye ettiriyoruz. Halı sahanın gençlerimize randevulu sistem ile Spor İşleri Müdürlüğü kontrolünde açmış olacağız. Atatürk Mahallesi’ndeki restoran alanını Ata Restoran olarak önümüzdeki ay içerisinde hizmete açıyoruz. Diğer yerlerdeki alanlarımızı yasalar çerçevesinde haklarımızı koruyacağız.

“ATA KART PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ataşehir’de sosyal belediyecilik kapsamında Ata Kart projemiz için ekip arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ata Kart projemiz dijital bir kart olacak. Öğrencilerimizin, gençlerimizin, emeklilerimizin yanısıra ihtiyaç sahibi komşularımızın kullanacağı bu kart ile ayrıcalıklar ve belediye hizmetlerini tek bir çatı da toplayacağız. Ataşehir’in kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmek istiyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşların Ata Kartlarının içerisine yüklenen bedelle, diledikleri marketlerden ihtiyaçları karşılanacak.

“SAĞLIK HİZMETLERİMİZE YENİLERİNİ EKLİYORUZ”

Atatürk Mahallesi Atapark konutları önüne yeni sağlık merkezimizin inşası sürüyor. Orada mobilyaların döşenmesi aşamasına geçtik. Şu anda; Sağlık Bakanlığına yeni sağlık merkezimizin ruhsatı için başvurularımızı yaptık. Mevcut sağlık merkezlerimizde Ataşehirli komşularımızın yan sıra çevre ilçelerdeki komşularımıza hizmet veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne 40 bini aşkın komşumuz sağlık hizmetlerimizden yararlandı.  Sağlık hizmetlerimiz kapsamında evde bakım, kuaförlük hizmetleri, hasta nakil ve ambulans hizmetlerimizle hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ”

Sokak hayvanlarımız, can dostlarımız için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Maltepe – Ataşehir ve İBB işbirliği ile Maltepe ilçesi sınırındaki Kayışdağı ormanında İstanbul’un modern hayvan rehabilitasyon merkezlerinden birisini hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Can dostlarımızın kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Ataşehirli komşularımızın şikayetlerini azaltmak ve can dostlarımızın sahiplendirilmesi için bir kampanya başlattık ve can dostlarımızın Ataşehirliler sahiplenilerek yuva sahibi olmalarını istiyoruz. Bu konuda; işyerleri olan komşularımıza özellikle can dostlarımızı sahiplenmeleri için çağrıda bulunduk.

“BİR YILLIK KİRALAMA BEDELİ TUTARI KADAR 60 ARACIMIZI SATIN ALDIK”

Ataşehir Belediyesi olarak kamu tasarrufları kapsamında; öz kaynaklarımızla 60 farklı araç alımı gerçekleştirdik. Ve etap etap bu araçlarımız bizlere teslim ediliyor. 1 Yıllık araç kiralamasına vereceğimiz tutar kadar, 60 aracımızı araç envanterimize kazandırmış olacağız ve ciddi bir mali tasarrufu sağlamış olacağız. Önümüzdeki hafta araç tanıtım lansmanımızı gerçekleştirecek ardından Ataşehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.

“ATAŞEHİR ÇÖZÜM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Ataşehir Çözüm Masası aracımız Ataşehirlilerin sorunlarını dinleyecek.

Ataşehir Belediyesi olarak mevcut çağrı merkezimiz dışında Ataşehir Çözüm projesini hayata geçiriyoruz. Mobil araç çalışmalarımızı tamamladık. Böylelikle; 17 mahallemizde bu aracımız vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyecek ve vatandaşlarımıza çözüm sunmaya çalışacak. İlk Atatürk mahallemizde başlayarak, diğer mahallelerimizde dönüşümlü hizmet verecek.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MOBİL AMBULANS GELİYOR”

Can dostlarımızı da düşünerek, veteriner hekimlerimizin olduğu mobil ambulans hizmetimizi hayata geçiriyoruz. Bu sayede 17 mahallemizde can dostlarımızın kısırlaştırılması, tedavisini bu ambulans hizmetimiz aracılığıyla sağlayacağız. Göreve geldiğimiz günden bugüne 5.000’e yakın can dostumuzu muayene ettik. Mevcut koşullarımızda 486’sının kısırlaştırılmasını sağladık. Kampanyamız ile 73 sokaktaki can dostumuzu sahiplendirdik.

“KREŞLERİMİZE YENİLERİNİ EKLİYORUZ”

Ataşehir Belediyesi Gündüz Bakımevleri ve İBB’nin Yuvamız İstanbul merkezlerinde 600’e yakın çocuğumuz eğitim alıyor. Annelerimizin sosyalleşmesi, işlerine gidebilmesi ve ailelerimizin ekonomisine katkı sağlayan kreşlerimize yenilerini ekliyoruz. İBB tarafından İnönü ve Kayışdağı Mahallemizin keşişim noktasına yeni bir kreş, Ataşehir Belediyesi olarak hayırseverlerimizin desteği ile Ferhatpaşa Mahallemizde kreş çalışmalarını sürdürüyoruz. Yapımı tamamlanacak kreşlerimizle birlikte 1.500’e yakın çocuğumuz kreşlerimizde eğitim almış olacak.

 

“ATAŞEHİR’İN KENT BOSTANLARI İLE VATANDAŞLARIMIZI BULUŞTURDUK”

Ataşehir Kent Bostanlarının ilkini geçtiğimiz hafta açtık. Online başvuru ile 2.500 vatandaşımız başvurdu ve 180 kişi noter huzurunda çekilen kura ile 10 m2’lik kent bostanlarında ilk fidelerini vermemiz ile ekim gerçekleştirdi. Keyifle yaptığımız açılış oldu ve hepimizin eli toprakla buluştu. Nasip olursa, bende komşularım gibi kent bostanına fideler ekmek için sabırsızlanıyorum.

“YENİ SPOR ALANLARINI KAZANDIRIYORUZ”

Ataşehir’in alt yapısının yanısıra üst yapısındaki kaldırım, asfalt çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İBB işbirliği ile metro istasyonlarının düzenlenmesi, üstlerindeki alanlarının çocuklarımızın ve gençlerimizin faydalanabileceği yeşil alanlarla ve spor alanlarıyla donatıyoruz. Mevlâna Mahallesi’ndeki çıkışımızı düzenledik, Kayışdağı İstasyonu çıkışı da düzenleniyor. İBB tarafından İçerenköy’e yüzme havuzu ve spor kompleksi inşaatı sürüyor. Vatandaşlarımızın köprü ve yeni yol talepleriyle ilgili çalışmalarımız sürüyor.

“EDA ERDEM PARKI TÜRKİYE’DE KONUŞULUYOR”

Türkiye’de ilk defa milli voleybolcumuza adını yaşarken bir parka verdik ve çok ciddi ses getirdi. Milli Voleybolcumuz Eda Erdem, Ataşehir’de ikamet ediyor. Olumsuz hava koşuluna rağmen Atatürk Mahallemizde yapmış olduğumuz açılışımız büyük bir ses getirdi.

Ataşehir'de aslında her yaştan vatandaşımızın mutlu olmasını sağlamak. İhtiyaçlarına cevap verecek adımlar atmak önemlidir.

“İMAR SORUNLARINDA SONA YAKLAŞTIK”

Ataşehir'in daha modern, daha yaşanabilir bir ilçe olmasını sağlamanın başında imar meselesi geliyor. Ataşehirimizin 12 mahallesinin imar problemi vardı. Bu anlamda teknik ekibimiz ciddi emekler sarf ediyor. Bizlerde; imar planları ve eksiklikler noktasında; halkımızın, muhtarlarımızın ve diğer paydaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. Başta İBB İmar Komisyonumuz olmak üzere İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız noktasında görüşmeler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerine cevap verecek çalışmaları sürdürüyoruz.

“KİPTAŞ İLE PROTOKOL İMZALAYACAĞIZ”

Ataşehir Belediyesi olarak vatandaşımızı koruyacak, kollayacak ve işlerinde kolaylaştırıcı olacağız. Ataşehir’in depreme dirençli bir kent olması için KİPTAŞ ile ön görüşme yaptık. Önümüzdeki hafta KİPTAŞ ile protokol imzalayacağız. Vatandaşlarımızın kendi yerlerinde; daha güvenli, depreme karşı dayanıklı, huzurlu ve konforlu binalarında ve evlerinde oturmalarını sağlayacak kentsel dönüşüm seferberliği başlatacağız. Vatandaşımızın her daim Ataşehir Belediyesi olarak yanında olacağız. Mahallelerimizde kentsel dönüşüm ve inşaat için vatandaşlarımızın süreçlerini hızlandırmaya hazırız. Ataşehir'de vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm yapması için tam destek veriyoruz, kolaylaştırıcı olacağız. Ataşehir’e yatırım yapmak isteyen firmalarında önünde engel çıkarmak değil tam tersi yine kolaylaştıracak adımlar atıyoruz.

“İÇERENKÖY VE İNÖNÜ MAHALLELERİ 18 UYGULAMA SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

İçerenköy mahallemizde imar süreci sorunsuz yürüyor orada yüreğimiz rahat. Askı süreçleri tamamlandı itirazlar geldi. Şimdi itirazlar meclise gelecek, buradan Büyükşehir’e gidecek aşamaları olacak orada bir prosedür adım adım tamamlanıyor, bir sorun gözükmüyor. İnönü Mahallesi'ndeki 18 uygulamasında bu yıl bitmeden kendi ekibimizle tamamlıyoruz ama İçerenköy'deki biraz daha komplike bir çalışma daha büyük bir çalışma onun için de ihale sürecini başlattık. İnönü Mahallesi'nde 18 uygulamalarımızı bu yıl içinde bitirmiş olacağız. İnönü mahallemizde Çamaşırcı Deresi Vadisi’nde kritik büyükşehirde de onu konuşuyoruz. 18 uygulamasından sonra yaşam vadisi projesi için de çalışmalar başlayacak. İçerenköy'de de 18 uygulaması kapsamında ihale sürecini başlattık. 18 Uygulaması için henüz net bir tarih vermem doğru değil. Ama bizim başkan yardımcımızın ve müdürlüğümüzün birinci gündeminde çalışmaları yürütüyorlar. 18 uygulaması bekleyen vatandaşlarımızın taleplerine çözüm sunacak adımlar atacağız.

“HAL 2025’TE TAŞINIYOR, GÜMRÜK İSE NE ZAMAN TAŞINACAĞI BELİRSİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ataşehir Meyve ve Sebze halinin Tuzla’ya taşınması için çalışmalar devam ediyor. Hal esnafıyla yasal sürecin tamamlanması ile birlikte 2025 yılının ortasında Ataşehir’deki halin taşınması işlemleri tamamlanmış olacak. Yaklaşık 10 milyar TL’lik bir bütçeyle yapımı devam eden Tuzla Hali’nin bünyesinde büyük bir lojistik merkez yer almış olacak. Bu lojistik merkezi olası İstanbul depreminde önemli bir merkez olacak. Ataşehir’deki halimizin olduğu alana ise İBB işbirliği ile büyük bir meydan, otopark, eğitim, kültür ve belediye hizmet merkezlerini kazandırılmasını sağlayacağız. Kayışdağı’ndaki Erenköy Gümrüğü ise, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlığı sorumluluk alanında. 270 Bin’i aşkın m2’ye sahip gümrüğün imara açılması ile ilgili Danıştay tarafından imar planları iptal edildi. Gümrüğün taşınması ile ilgili sorumluluk bakanlığın. Gümrüğün ne zaman taşınacağı ile ilgili net bir bilgi mevcut değil.

“KOZYATAĞINA YENİ MEYDAN, BARBAROS’A TEMATİK PARK GELİYOR”

İBB işbirliği ile Dudullu – Bostancı Metro Hattı’nın olduğu İçerenköy Kozyatağı metro istasyonu yanında 40 bin m2’lik 1.200 araçlık kapalı otopark, 37 bin m2’lik meydan düzenlemesi yapıyoruz. Yıl sonunda açılarak, bölgedeki trafik ve otopark sorununu da çözmek için çalışıyoruz.  Göztepe – Ataşehir – Ümraniye Metro hattında ise; Ekrem başkanımız göreve geldiğinde bir kilometrelik tüneli yapılmış olan metro hattı bugün seviye olarak %90'a gelmiş durumda. Bu metro hattımızın Barbaros Mahallesi istasyonu üzerindeki alana biz tematik bir park yapıyoruz. Fenerbahçe Ülker Arena Stadının oradaki bu alana; çocuklarımıza enerjinin nasıl üretildiğini gösterebileceğimiz, sudan, güneşten, rüzgârdan elektrik üreten bir tematik park yapacağız. Metro hattımız 2025’in son çeyreğinde hizmete girmiş olacak. 

“ATATÜRK MÜZESİ – KÜTÜPHANESİ VE KAFESİ BİRLİKTE AÇILACAK”

İçerenköy Mahallesi Su Deposu mevkiinde belediyemiz tarafından yapımı devam eden Müze ve Kütüphane binamızın kaba inşaatı bitti. Mobilyaları noktasında sponsorlarımızı bulduk. Ancak;  müzecilik bambaşka bir alan olduğu ve açılan müze Atatürk Müzesi olacağı için son derece ince çalışmalar yürütüyoruz. Akademisyenlerden, uzmanlardan oluşan danışma kurulumuz toplanıyor, müze aşamalarındaki çalışmaları ayrı ayrı inceliyor. 29 Ekim’e açmayı planlıyorduk ancak, Türkiye’nin en büyük Atatürk müzesi ve kütüphanesi olması nedeniyle her şeyin eksiksiz olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müze ve kütüphane açılışını aynı anda daha önümüzdeki aylarda planlayıp duyurusunu yaparak yapacağız. İBB, tarafından da meydan düzenlemesini birlikte yürütüyoruz. Metro İstasyonları çıkışlarıyla müze ve kütüphaneye ulaşım kolaylaşmış olacak. Burada Ata Kafe sosyal tesisimizi de halkımızla buluşturacağız.

“YAŞLI VE EMEKLİ KOMŞULARIMIZA YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”

Kayışdağı mahallemizdeki İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’ne bağlı Darülaceze’deki binalarımızın depreme karşı yenileme çalışmaları başladı. Buradaki darülaceze sakinlerimiz, İBB tarafından dönüşümlü olarak Kartal’daki darülaceze de misafir edilecek ve bu süreçte binaların yenilenmesi sağlanacak. Aşevimiz üzerinden ihtiyaç sahibi emekli ve yaşlı komşularımıza yönelik, gelen talepler doğrultusunda sıcak yemek desteğimiz devam ediyor. Emekli Kültür Evimiz, Ata Kafe ve Restoranlarımızda kendilerine ayrıcalıklar sunacak hizmetlerimiz için arkadaşlarımız çalışmaları sürdürüyor.

“ATAŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ MAAŞ ÖDEYEMEZ HALDE DEVİR ALDIK”

Ataşehir Belediyesi’ni teslim aldığımızda kasamız parayla dolu değil tam tersi nisan ayı maaşını ödeyemez halde teslim aldık. Nisan ayında borçla maaş ödemek zorunda kaldım. İşte sağdan soldan bulduğumuz çeşitli bütçelerle bugüne kadar maaş ödemelerini, birçok hizmeti de hayata geçirmeye çalıştık. Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz var. Bunun Ataşehir Belediyesi'ne yansımalarını görüyoruz. SGK borçları da çok yüksek seviyede bunları yapılandırma ya da bir şekilde çözmek için de her türlü yolu deniyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, SGK Müdürlüğümüz, Bakanlıkla görüşmeler gerçekleştirdik. Borcumuzu yapılandırmak, ödemek için yöntemler geliştiriyoruz.  Belediyemizin vergi borcu nedeniyle iller bankasından ilçe nüfusumuza göre belediyemize ödenmesi gereken ödeme tutar 85 milyon TL iken, vergi borcu kesintisi nedeniyle bu rakamın %40’ı kesilerek bize 52 milyon olarak ödendi.  Oysaki belediyemizin mevcut insan kaynağı oldukça fazla. Bu nedenle bizim aylık personelimize SGK ve diğer vergiler hariç ödememiz gereken tutar 125 Milyon TL. Bu kesinti sonucunda benim 73 milyon TL bulmam, maaş ödemem ve hizmet üretmem gerekiyor. Sık sık şantiyesini ziyaret ettiğim çalışma arkadaşlarımın ne kadar zor durumda olduğunu biliyorum. Bir belediyenin devletten aldığı paranın iki katı maaş ödemesi sürdürülebilir bir şey değil bunu da görmek lazım. Bizde belediye olarak; insan kaynağında küçülmeye, kendi içimizdeki masraflarımızı azaltmaya çalışıyoruz. Araçlarımızı kiralamak yerine satın almaya, hizmet kalemlerinde tasarruf yapmaya çalışıyoruz.

“SGK VE VERGİ BORCU FAİZİYLE YAKLAŞIK  2 MİLYAR TL”

Belediyenin güncel SGK borcunun yaklaşık faizleriyle birlikte 2 Milyar TL’yi bulduğunu söyleyen Adıgüzel, Novada AVM’nin satılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Küçükbakkalköy’deki Novada AVM’nin satışı ile ilgili konuşan Adıgüzel, seçim sürecinde; Novada AVM’nin satışının adaylığının açıklanmasından sonrasında yapılmasının doğru ve etik olmadığını söyledi. O dönemde CHP Genel Merkezi’nde bu tür satışların yapılmaması için çeşitli genelgeler göndermesine rağmen satılmasının o dönem ki belediye başkanının istifa etmesiyle süreci sürdürdüğünü ve tamamladığını aktardı. O dönemdeki belediye yönetiminin kararı sonrasında belediye meclisinden kararın geçmesi ve encümen kararıyla bu satıştan 560 milyon TL gibi bir rakamın belediye kasasına girdiğini ancak kendisinin göreve seçilmesinin ardından kasada böyle bir paranın kalmadığını gördüğünü, o dönemde bu paranın ne şekilde kimlere ödendiği hakkında bilgi sahibi olmadığını ve personel maaşını ödeyemez durumla baş başa kaldığını söyledi.  Adıgüzel, o dönemde görev yapan iktidar ve muhalefet meclis üyeleri neden buranın satışına karşı çıkmadığını ve itiraz etmediğini merak ettiğini belirtti.

“NİKAHLAR İÇİN ALTERNATİF SALON YAPILDI”

Başkan Adıgüzel, Novada AVM’nin satılmasından dolayı buradaki nikâh sarayı belirli bir süre sonra kapanacak ve Mustafa Kemal Mahallesi İBB Deprem Parkı içerisindeki kültür merkezinde yeni nikah sarayında nikahlar kıyılmaya devam edecek.  Geçici nikah sarayı dışında kalıcı nikah sarayı içinde çalışmaların devam ettiğini aktardı.

ATAŞEHİR’E İBB İSTİHDAM OFİSİ GELİYOR

İstihdam noktasında İBB- Ataşehir Belediyesi iş birliği İçerenköy’e Bölgesel İstihdam Ofisi açacaklarını söyleyen Başkan Adıgüzel, Neşet Ertaş Kültür Merkezi zemin katında muhtarlık hizmet binasının yerinde bu alan hizmet verecek. İş arayanla ve işverenleri buluşturacaklarını belirtti. Mevcut muhtarlığın ise kültür merkezi karşısına taşınacağını ifade etti.

Açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ve anı için toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER