AŞAR; “AMACIMIZ SEKTÖRÜ TANITMAK”
GÜNDEM
Müşteri memnuniyetini ön planda tutan, ham maddeden başlayıp müşterinin sofrasına gelene kadar gelişen tüm aşamalarda titizlikle çalışan, hazır yemek servisi, mutfak kurulumu ve yönetimi alanlarında hizmet veren Selin Restorandın sahibi Sektörde yirmi yılı aşkın bir tecrübesi olan Yahya Kemal Aşar bu yılda “10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü”nü unutmayarak kendi mekanında ağırladı.
Selin Gıda tarafından organize edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürü Cemalettin Saydam katılarak gazetecilerin gününü kutladılar.
Samimi bir sohbet ortamında gazetecileri ağırlayan Selin Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar; modern donanımları, genç ve profesyonel çalışanlarıyla sektörün öncü kuruluşlarından biri olmayı hedeflediklerini, , eleman yetiştiren eğitim kurumlarında verilen teorik eğitimin yanında pratik yaparak eksiklerini kapatmaları, teorik eğitimin pratikle desteklenmesi gerektiğini ve sektöre katkı sağlamak üzere, proje üretmeye çalıştıklarını söyledi.
“GIDA SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAYACAK PROJE ÜRETİYORUZ”
Aşar, sektörde eğitimli iş gücü eksikliğine değinerek basın mensuplarıyla şu bilgileri paylaştı: “Gıda sektörüne bu alanda katkı sağlamak üzere, proje üzerinde çalışıyoruz. Sektörde aşçılık, pastacılık ve servis bölümünü de kapsayan gıda ve ağırlama alanında teoride ders veren öğretmenler var ama Okullarda pratikte öğrencilere eğitim verecek eğitim personeli istihdam edilmemiş. Uygulama eğitimi dışında malzeme tedarikinde de destek oluyoruz okullara. Öğrenciler eğitimleri sırasında yapacakları yemeğin malzemelerini aralarında paylaşarak getirmek zorunda kalıyor. Aşçılık eğitimi alan öğrencilere okullarının yemek pişirme pratiği sırasında malzeme sağlama imkânı yok. Öğrenciler oluşturdukları havuzda toplamaya çalışıyorlar. Biz çalıştığımız firmalardan ürün tedarik ederek okullara bağışta bulunuyoruz. Çünkü biz okuldaki öğrencilerin bir kısmını istihdam edebiliyoruz” dedi.
“STAJ GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR”
Sadece 12'inci sınıf öğrencilerinin staj uygulaması olduğunu söyleyen Selin Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Aşar; “Kartal Meslek Lisesi aşçılık bölümünden gelen öğrencilerimiz var. Staj gören öğrencilerimiz aşçılık alanında uygulama yaparak kendilerini geliştiriyor. Meslek sektöründe diğer alanlara göre daha şanslı. Aşçılık sektöründe eğitim daha çok yeni” diye konuştu.
“HEDEFLEDİĞİMİZ YARIŞMAYLA SEKTÖRÜ TANITMAYI AMAÇLIYORUZ”
Ataşehir ve İstanbul genelindeki gıda bölümleri olan meslek okullarının katılacağı aşçılık – yemek yarışması düzenlemek üzere çalışmalara başladıklarını kaydeden Aşar, ilgili kurumlarla mevzuat çalışmalarının devam ettiğini, yarışmayı düzenlemekle gıda, pasta ve aşçılık alanlarında sektörün tanıtımını amaçladıklarını vurgulayarak; “Akademik eğitim alan birçok üniversite mezunu işsiz. Boşta geziyor. Bizim de sektör olarak nitelikli elamana ihtiyacımız var. İstanbul’da yüzlerce, binlerce restoran, yemek fabrikası var. Bu eksikliği iyi anlatmak lazım. Öğrencilerin tercih etmeleri için sektörü tanımaları, içine girmeleri, görmeleri lazım. Bu bölümler ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını yönlendirmeleri gereken alan. Eğitimleri sırasında para kazanmaya başlayan çocuklar kısa zamanda istihdam olanağı bularak, aile bütçelerine katkı vermeye başlıyor. Bizde staj ve eğitimleri dışındaki zamanlarda gelip çalışan öğrencilerimiz var. Okullarından müsaadelerini aldık. Hafta sonlar çalışıp para kazanıyorlar” şeklinde konuştu.
“PRATİK UYGULAMALARDA DESTEK OLUYORUZ”
Uygulama eğitimi için stajyerleri alarak ve gıda bölümleri olan okullarla protokol imzaladıklarını söyleyen Selin Gıda Eğitim Projesi sorumlusu Gıda Teknikeri Günnur Eroğlu; ”Okulların mutfaklarında ki eksikleri tedarik ederek ve aşçılarla da pratik uygulamalarında destek oluyoruz. Teorik bilgilerde okulların kendi öğretmenleri yeterli oluyor. Ama bu bölüm öğrencilerinin pratik bilgilere de ihtiyacı oluyor. Bu durumlarda bizim aşçılarımız okula giderek, uygulama yaparak destek veriyorlar. Okulların gıda bölümünde eğitim gören öğrencileri pratiklerini geliştirmeleri için işletmemize alarak staj yapmalarını ve yerinde üretimle pratiklerini geliştirmelerine olanak sağlıyoruz. Bu alanda eğitim veren okulların öğrencilerinin katıldığı düzenli olarak yapılan yarışmalar var. Bu yarışmalara katılan öğrencilerimize de Selin Gıda olarak sponsor olup, destek oluyoruz” şeklinde ifade etti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bizleri ağırlayan Selin Gıda Yönetim urlu Başkanına İstanbulum Gazetesi ailesi olarak teşekkür ederiz.
TÜM HABERLER